MSI GTX 1070 Ti Gaming

MSI GTX 1070 Ti Gaming

Crveni igrač zelenog tima

Unatoč lošijim gaming performansama od 1080 modela, 1070 Ti drži višu cijenu jer je bolja za rudarenje kriptovaluta

 

Nvidia je GeForce GTX 1070 Ti model pustila u prodaju u studenom prošle godine kao odgovor na AMD-ovu Radeon RX Vegu 56, koja je performansama bila između GTX 1070 i GTX 1080, tako da nije imala izravnog suparnika. Nvidia je potom ušla u „panic mode” i napravila GTX 1070 Ti.


Budući da je GTX 1070 Ti performansama tek malo lošija od GTX 1080, Nvidia je svojim AIB partnerima zabranila da kartice tvornički overclockaju zbog straha da će prodaja modela GTX 1080 pasti ako je tvornički overclockana GTX 1070 Ti brža od referentne GTX 1080.

MSI Gaming, čiji test donosimo, među najboljim je inačicama GTX 1070 Ti prvenstveno zbog MSI-evog Twin Frozr hladnjaka šeste generacije, koji nudi odlične termalne i akustične performanse uz kompaktnu veličinu s obzirom na razinu performansi koje nudi. Akustičnim performansama uvelike pomaže Zero Frozr tehnologija koja zaustavlja ventilatore kada je radna temperatura kartice ispod 60 Celzijevih stupnjeva, odnosno tijekom igranja manje zahtjevnih igara i svakodnevnog korištenja. Dodatna prednost Zero Frozr tehnologije jest sporije nakupljanje prašine unutar računala i same kartice, što joj može osjetno produljiti životni vijek. Krivulja rada ventilatora vrlo je blaga, po našem mišljenju čak i preblaga jer su ventilatori tijekom našeg testiranja vrlo rijetko prelazili brzinu od 1100 okretaja u minuti, zbog čega je i temperatura bila nadprosječno visoka s maksimumom od 67 stupnjeva na našem otvorenom testbedu. To znači da u zatvorenom kućištu, osobito onom sa slabijim protokom zraka, temperature mogu prijeći 70 stupnjeva, što je sigurna, no ne i idealna temperatura. Krivulja je, naravno, podesiva pomoću alata poput MSI Afterburnera, tako da će problem preblage krivulje utjecati samo na vlasnike koji se ne žele poigrati postavkama.

MSI 1070Ti Gaming 2

Kartica na bočnoj strani ima RGB osvijetljeni MSI logo, dok na dnu ima „rebra“ koja svijetle crvenom bojom, tako da se kartica neće baš lako estetski uklopiti u svaki build. Na vrhu kartice nalazi se metalni backplate sa zmajem koji će biti poznat svima koji su upoznati s MSI Gaming linijom proizvoda.

Za napajanje MSI GTX 1070 Ti Gaming koristi jedan 8-pinski i jedan 6-pinski konektor koji je MSI dijelom dodao kako bi kartici dao veći potencijal za overclockanje jer će mnogi vlasnici morati obaviti posao koji bi MSI napravio u tvornici da Nvidia nije morala trikovima prikrivati nelogičnost svojeg proizvoda.

1070ti tablica 1i

Za testiranje smo odabrali 1080p rezoluciju zbog lakše usporedivosti i 1440p rezoluciju jer je ona ujedno i idealna rezolucija za igranje AAA igara ovom karticom. U 3DMark Time Spy benchmarku 1070 Ti Gaming je ostvarila 6811 bodova, što je oko 5 % više od ekvivalentne RX Vega 56, što je gotovo zanemarivo, dok je u Fire Strikeu Vega 56 brža kojih 5 %, odnosno možemo zaključiti da su kartice gotovo identične u performansama.

Unigineovi benchmark alati pričaju nešto drugačiju priču, pa u Heaven i Valley testovima kartica GTX 1070 Ti ostvaruje oko 20 % bolje rezultate na objema rezolucijama, dok su u Superposition testu rezultati gotovo identični.

MSI 1070Ti Gaming 5

Odlične rezultate postigli smo i u igrama, gdje je GTX 1070 Ti Gaming još jednom pokazala dominaciju nad RX Vega 56 u svim igrama osim u Deus EX: Mankind Divided, gdje je Vega 56 ostvarila 10-ak % veći framerate. Ipak se radi o naslovu s boljom AMD optimizacijom, tako da ne čudi da je kartica crvenog tima prevladala na tom testu. U Battlefieldu 1 i Overwatchu na 1080p rezoluciji GTX 1070 Ti ostvarila je 15-ak % bolji framerate od Vege 56, dok je u Final Fantasy XV benchmarku ostvarila 2000 bodova više, što je masivna razlika koja pokazuje manjak optimizacije za AMD-ove kartice. Na 1440p rezoluciji razlike su manje, tako da GTX 1070 Ti vodi tek za 10-ak %, što već ulazi u granice pogreški tijekom testiranja.

1070ti tablica 2i

MSI GTX 1070 Ti Gaming odlična je verzija kartice koja realno ne bi trebala postojati, ali postoji jer Nvidia želi pokriti apsolutno sve cjenovne segmente. MSI je napravio odličan posao i odstranio sve nedostatke referentne Founders Edition kartice uz nešto veće fizičke dimenzije koje neće smetati kupcima MSI Gaming kartica kojima su performanse prioritet.

Više informacija

  • Model: MSI GTXn 1070 Ti Gaming
  • Ukupna ocjena: 4,0
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 4
  • Dojam: 4
  • Proizvođač: MSI
  • Proizvodni proces: 16 nm
  • Stream proccesors/ROPs/Texture units: 2432
  • Frekvencija GPU-a/memorije: 1683 MHz/8008 MHz
  • Količina i vrsta RAM-a: 8 GB GDDR5
  • Memorijska sabirnica: 256-bit
  • Video izlazi: DisplayPort x 3 (Version 1.4) / HDMI (Version 2.0) / DL-DVI-D
  • Plus: Tiha, hladna i nudi odlične performanse, odlična za mining
  • Minus: Neisplativa kraj GTX 1080
  • Ustupitelj i cijena: MSI www.msi.com Cijena: 4.897,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za MSI GTX 1070 Ti Gaming

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

MSI GTX 1070 Ti Gaming - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.