Lenovo Yoga 700 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Lenovo Yoga 700

Lenovo Yoga 700

Konceptualni ljepotan

S Yogabookom je Lenovo otišao korak dalje u hibridnim računalima. Ultratanki prijenosnik s novim Atomom donosi kapacitivnu tipkovicu, ali i podršku za Wacom olovku.


Yogabook je prije svega lijep komad hardvera, nešto za što biste na prvi pogled bez ustručavanja rekli da je cool gadget. Odličan ekran i olovka Real Pen glavne su prednosti ovog uređaja, uz nevjerojatno malene gabarite.

Tanak i lagan

To je mantra koja se vječito ponavlja u tech svijetu, a ovaj 10,1-inčni hibridni uređaj doista jest i tanak i lagan. Počevši od samo 9,1 mm debljine do samo 690 grama mase. Kućište je izuzetno kompaktno i čvrsto od magnezijske legure i crne mat boje. Pravo iznenađenje krije se iznutra i ne odnosi se na vrlo dobar IPS ekran rezolucije 1920 x 1200 piksela već površinu na kojoj se u prijenosnim računalima obično nalaze tipkovnica i miš.

Lenovo Yoga Book 3

ČVRSTE ŠARKE: Zaštitni su znak Yoga serije Lenovo prijenosnika, a odlično funkcioniraju i u ovom hibridnom modelu

Kod Lenovo Yogabooka ovdje nalazimo Wacomovu aktivnu površinu po kojoj možete s priloženim stylusom Real Pen pisati, crtati i bilježiti ovisno o aplikaciji. To se može raditi u stylus modu rada, dok se u drugom modu pretvara u kapacitivnu tipkovnicu i touchpad. Između ta dva moda se prebacuje dodirnom tipkom s nacrtanom olovkom.

Tipkovnica koja to nije

Ovaj koncept dodao je nevjerojatno profesionalne mogućnosti korištenja Real Pena, omogućio je veliku tankoću i laganiji uređaj, ali je u isto vrijeme tipkovnica nedovoljno dobra za dulje tipkanje. Ona je na prvu iznenađujuće precizna i funkcionira, ali nije za ozbiljnije skribomane. Touchpad je solidan s obzirom da se radi o kapacitivno nacrtanom touchpadu i često smo radije dirali ekran koji je zbog hibridnog dizajna, koji uključuje tablet mod, dodiran. Real Pen zapravo je najveća dodana vrijednost ovom uređaju, pogotovo ako ste talentirani za crtanje. Funkcionira out of the box s Paintom, One Note aplikacijom, ali za Wacom postoji još niz kvalitetnih podržanih aplikacija. Problem je što hardverski, Yogabook nije baš Photoshop friendly.

Atom i njegove četiri jezgre

Hardverska kombinacija koja pogoni ovaj ultrafensi strojček jest Intelov Atom x5-Z8550 koji radi na četiri jezgre do 2,4 GHz, u pomoć mu stiže 4 GB radne memorije i SSD od 64 GB. Tokom korištenja nismo u uobičajenim zadacima primijetili kašljucanje u izvedbi, ali se na benchmarcima vidi koliko je ovaj model objektivno slabiji od klasičnog prijenosnika. Yogabook je u ničijoj zemlji između tableta i laptopa ostala ipak više na tablet strani, a to je dodatno naglašeno i operativnim sustavom. Postoje modeli s Androidom i Windowsima 10. Baterija je velikih 8500 mAh i ona je jedna od jačih stavki.

Lenovo Yoga Book 5

DAR CRTANJA: Koji nama očito nedostaje može se pomoću Wacomovih dodataka odlično iskoristiti na Yogabooku

Iz starije Yoga serije preuzete su šarke oko kojih se Yogabook okreće i djeluju iznimno čvrsto i solidno. Moguće je korištenje u više modova, a samim okretanjem se automatski prebacuje iz notebook u tablet mod. Za zvuk je tu Dolby audio premium brand, a output ide kroz dva zvučnika sa svake strane laptopa. S obzirom na male gabarite uređaja, pa samim time i zvučničke kutije, Yogabook isporučuje začuđujuće dobar audio doživljaj, dovoljno glasan i solidno pokrivenog raspona tonova.

Neobičan uređaj, premium izrade, vrlo prosječnog hardvera i naprednih ideja od kojih neke poput stylus podloge od Wacoma funkcioniraju odlično, a u isto vrijeme kapacitivna tipkovnica i touchpad na toj podlozi i ne baš najbolje. Odličan ekran i zvuk te LTE podrška stvaraju zanimljivi mix, ali problemi s tipkanjem ipak će odvratiti previše korisnika.

Više informacija

  • Model: Yoga 700
  • Ukupna ocjena: 4,2
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 4
  • Cool Faktor: 5
  • Proizvođač: Lenovo
  • Procesor: Intel® Atom™ x5 Z8550 Processor(2M CacheQuad Coredo 24 GHz)
  • Memorija: 4 GB DDR3
  • Grafički sustav: Integrirana Intel® HD Graphics 400
  • Tvrdi disk: 64 SSD
  • Optički uređaj:: Nema
  • Mreže: Wi-Fi 802.11ac Bluetooth® 4.0
  • Priključci: microUSB, Micro HDMI izlaz, SIM LTE i microSD kartica
  • OS: Windows 10
  • Baterija: 4-ćelijska Li-polymer (40Wh) baterija 8500 mAh
  • Dimenzije i masa: 256,54 (Š) x 170,7 (D) x 9,7 (V) mm, 690 kg
  • Dodatno: Real Pen, kapacitivna Halo tipkovnica
  • Plus: 360° preklapanje, ekran, trajanje baterije, masa, debljina
  • Minus: Cijena, slabašan procesor
  • Ustupitelj i cijena:

    Lenovo Exclusive Store - Arena Centar, 5.999,00 kn

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Lenovo Yoga 700

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Lenovo Yoga 700 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.