Acer Swift 3 SF314-57G

Acer Swift 3 SF314-57G

Lagan kao pero

Swift 3 možda objedinjuje najbolje od oba svijeta. Svi naravno želimo što tanje prijenosnike, no onda ih proizvođači obuku u metalna kućišta koja i te kako pridonose težini, ali i cijeni proizvoda.

Acer Swift 3 pogađa upravo taj dio gdje dobivate solidne performanse bez previše metala što rezultira iznimno laganim i tankim laptopom koji uz to izgleda vrlo moderno. Rubovi zaslona sve su tanji te se sada već mogu mjeriti i s premium linijom prijenosnika.

Još kada bi im malo povećali omjer poput Macbooka, imali bi idealan dizajn zaslona. Riječ je o IPS panelu FullHD rezolucije solidnih boja i svjetline koji zadržava dobre performanse i pri oštrijim kutovima gledanja. Drži ga šarka koja pri otvaranju laptopa dio poklopca gura iza donjeg dijela da bi se dobio dojam još manje “brade” ispod monitora.

 

Acer Swift 3 SF314 57G 6

 Iznad monitora imamo HD kameru koja ima solidne performanse te radi i u zahtjevnijim uvjetima, no kvaliteta je samo “OK”. Swift 3 ipak je rezao neke aspekte laptopa pa iskustvo korištenja nije na nivou nekih drugih na testu.

Najbolji je primjer tipkovnica koja daje vrlo gumen osjećaj tipkanja te ne dolazi s pozadinskim osvjetljenjem pa nemojte zaboraviti kupiti i malu USB lampicu. Naš model nije došao s lokaliziranom tipkovnicom, ali to bi se moglo promijeniti na verzijama koje se pojave u trgovinama. Ispod tipkovnice, na desnome rubu nalazi se senzor otisaka prsta koji će svakako solidno obaviti svoj zadatak te vas prijaviti u sustav.

Acer Swift 3 SF314 57G 2

 

 Lagan i čvrst

Na sredini pak imamo solidan touchpad koji vrlo responzivno radi s Windows gestama. Jedini minus su lijevi i desni gumb pri dnu touchpada koje treba malo jače pritisnuti te ima prilično dubok hod za touchpad.

Stražnja donja stranica sastoji se od izreza za usis zraka od ventilatora. Oni ovise o modelu, no naš je došao s jednim koji je na desnoj strani laptopa dok se čipset nalazi na desnoj strani, a povezani su toplovodnim cijevima. Hladnjak drži procesor na radnoj temperaturi, no kada pokrenete ozbiljniju igru, brzo će ventilator skočiti na punu snagu kada se i čuje njegov rad.

Osim otvora za usis zraka, na lijevoj i desnoj strani dna imamo otvore ispod kojih su stereo zvučnici. Dovoljno su glasni za uživanje u multimedijskom sadržaju, no njihova veličina limitira količinu i kvalitetu dubokih tonova koje mogu projicirati.

 

Acer Swift 3 SF314 57G 1 2

Rubovi laptopa zato su, po nama, atraktivnog dizajna gdje je dio blizu šarke deblji te su tamo locirani i svi konektori s obje strane. Oko polovice se rub brzo smanjuje jer nema potrebe za konektorima, a ujedno daje dojam da je laptop još tanji čime daje prostor zvučnicima da zvuk izbace s dna laptopa.

Unutrašnjost je također zanimljiva. Acer se u ovaj model odlučio za 10 nm i5 procesor koji ima četiri jezgre i osam threadova. Sam CPU ima solidne performanse za 10 nm komponentu, no grafički sustav ostaje stariji HD 620 GPU. Performanse ove integrirane grafike solidne su za FullHD monitor s kojim dolazi, no ona ne može raditi gotovo ništa više osim multimedije i rada u Windowsima.

Acer Swift 3 SF314 57G 1

 

Nvidijina grafika

Zato model na testiranju dolazi s Nvidijinom MX250 koja je stvorena upravo za ovakve lagane laptope te je najjača u svojoj skupini. Naravno, radi se o low-power komponenti pa i dalje nećete igrati najnovije naslove, no laganije igre zato mogu raditi bez ikakvog problema.

Prebacivanje s integrirane na odvojenu karticu toliko je ispolirano da korisnik stvarno ne treba intervenirati, osim kada želi usporiti potrošnju baterije.Laptop još dolazi s 8 GB DDR4 RAM memorije što je OK s obzirom na to da grafička kartica ima vlastitih 2 GB, no kroz godine mogli biste se zaželjeti ipak još malo radne memorije.

Acer Swift 3 SF314 57G 4

 

Naš primjerak došao je i sa SSD NVMe diskom od 256 GB što je dovoljno za laptop koji koristite više u casual smislu za čitanje i konzumiranje multimedije, no ta količina bi mogla brzo postati premalena za korisnika koji želi spremati veće količine podataka. Imate naravno opciju uzeti više memorije ili se pak odlučiti za kupnju eksternog diska jednom kada to bude potrebno.

Moramo napomenuti i kako smo na sve laptope na testu stavili svježu kopiju Windowsa i zatim prožli kroz Windows Update sustav. Gotovo svi laptopi sa prvim restartom su, među ostalim, updateali i BIOS laptopa bez ikakvog upita.

 

Acer Swift 3 SF314 57G 5

Dok update BIOS-a može donijeti stabilnost sustava ovisno o sadržaju, postoje opasnosti da vam uređaj više neće raditi te ćete završiti na servisu, što se upravo nama dogodilo s ovim laptopom koji je nakon updatea bio neupotrebljiv.

 


Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Acer Swift 3 SF314-57G

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Acer Swift 3 SF314-57G - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.