Dell Inspiron 3593

Dell Inspiron 3593

Snažna hardverska inspiracija

Pristupačnija cijena i skromnija izrada kod Inspiron serije laptopa, nadomještena je jakom ponudom hardvera ugrađenog u ovaj all-around prijenosnik.

Kao najveća prednost Inspiron 3593 prijenosnika iskaču njegove hardverske karakteristika na čelu s Core i7 procesorom desete generacije i to na modelu napravljenom na 10 nm proizvodnom procesu.

Ujedno, Inspiron je među rijetkima koji je upario nove procesore s Nvidia grafikom na ovom testu, mada u svom sastavu ima i potentniju Iris integriranu grafiku na svom SoC-u. Na dizajnu se nije inzistiralo, no na sreću nije se štedjelo na komponentama u unutrašnjosti prijenosnog računala.

Dell Inspiron 3593 5

 

Izgled nije sve

Ono što vas neće osupnuti jest vizualni dojam i kvaliteta izrade. U ovoj nižoj srednjoj klasi laptopa Dell je isporučio u potpunosti plastični model s prošaranom plastikom kako na poklopcu ekrana, tako i u unutrašnjosti.

Plastika se pomalo savija pod pritiskom i ako vam je čvrstoća kućišta prioritet, Inspiron ne odgovara u potpunosti na ovaj izazov. U odnosu na drugi Dell model na testu, Vostro, ovaj uređaj ni vizualno nije na toj razini što je vidljivo i u debljem plastičnom obrubu ekrana.

 

Dell Inspiron 3593 2

Ipak i Inspiron serija ima svog konja za utrku, a to je prije svega vrlo dobra chicklet tipkovnica s ne preplitkim hodom tipki, pri čemu je tu i numerički dio, a jedini minus bi išao pod nešto manje tipke za smjer i enter.

Također, tipkovnica nema pozadinsko osvjetljenje. Toucphad je velik i prostran, responzivan i s dobrih hvatanjem pokreta te gesti s više prstiju. Laganom crtom razgraničene su lijeva i desna tipka.

 

Dell Inspiron 3593 4

Ekran je FullHD rezoluciji, no nije IPS što rezultira nešto slabijom kvalitetom prikaza i kutova gledanja.

 

Dobar zvuk, a i performanse

S donje strane kućišta nalazi se otvor za ventilaciju, dok su s lijeve i desne donje strane manji otvori za zvučnike. Zvučna slika koju stvara Inspiron je iznenađujuće glasna, no nedostaje definicije u visokim i očekivano u niskim tonovima, ali je ukupan dojam pozitivan, pogotovo za cjenovni razred u kojemu se nalazi ovo račnualo.

Prave zvijezde Inspiron 3593 prijenosnog računala nalaze se unutar kućišta. Kombinacija 10 nm procesora desete Intelove generacije Intel Core i7-1065G7 i Nvidia GeForce 230MX grafike omogućit će lagano izvršavanje većine zadataka, čak i casual gaminga.

 

Dell Inspiron 3593 1

Na HD rezoluciji i niskim postavkama grafike ova je Nvidia uspjela natući 120 FPS-ova, a CS:GO i druge MOBA igre bit će igrive i na FullHD rezoluciji, dok će se za AAA naslove ipak morati korigirati postavke prikaza.

Procesori desete generacije imaju više instrukcija po radnom taktu i jaču integriranu grafičku karticu, ali i nešto niže ukupne radne taktove. To se vidjelo na benchmarcima, ali i dalje je ovaj “slabiji” i7 jači od “jačeg” 14 nm i5 procesora. Snažni CPU u kombinaciji s kvalitetnim 256 GB SSD-om donosi odlično korisničko iskustvo i responzivnost sustava.

Inspiron dolazi s baterijom od 42 Whr koja isporučuje nešto manje od 5 sati autonomije na našem custom testu baterije, što je vrlo dobar rezultat i ako se ne igrate, znači da ćete multimediju moći gledati dobrih pet sati, a u uredskim alatima i surfati i još koji sat više.

 

Dell Inspiron 3593 6

Što se tiče sučelja, ima dva USB 3.1 i jedan stariji USB 2.0, a tu su i HDMI, te audio izlaz/ulaz i LAN utor. Laptop je opremljen čitačem kartica.

 

Ako želite jači hardver

Ako ste se odlučili kupiti prijenosnik i morate birati između boljeg dizajna i jačeg hardvera, Inspiron je model koji će vam ponuditi srce uređaja s jakom opremom, a uštedjet će na izradi i izgledu. Kompromis je to koji se nama sviđa, pogotovo ako znamo da Dell daje tri godine garancije na svoje modele.

Dell Inspiron 3593 3

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Dell Inspiron 3593

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Dell Inspiron 3593 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.