Samsung Gear Fit2: Za fitness sa stilom

Samsung Gear Fit2: Za fitness sa stilom

Ako vas ne privlači ideja pametnih satova, koji su često veliki i nezgrapni, a želite pratiti svoje performanse u sportu, kao i općeniti fitness, Fit2 zadovoljit će sve vaše potrebe.

Samsung je Gear Fit2 izbacio zajedno sa ostalim novim proizvodima usmjerenima na fitness koji su većinom osvježene verzije prvih inačica. No od prošle Gear Fit narukvice prošle su tri godine, što je za hardver jako puno, a to se vidi i u razlici kada pričamo o samom hardveru. S vanjske strane imamo predivan AMOLED display pravokutnog oblika koji je u novoj verziji širi kako bi se lakše čitale obavijesti s većom rezolucijom, jer zašto ne? No veći ekran ne znači i glomazniju narukvicu, jer rubovi su se smanjili zahvaljujući razvoju display tehnologije. Metalno kućište je čvrsto, a nastavlja se na gumenu narukvicu otpornu na vlagu i znoj, jer ipak se očekuje da ćete je nositi u uvjetima koji nisu savršeni za elektroniku, kao ni za umjetnu kožu. Samsung je na narukvicu već učitao velik broj korisnih aplikacija koje mogu pratiti svaki aspekt vaše fizičke aktivnosti, kao i unos kalorija, kave, vode, itd., i podsjećati vas u slučaju da ne konzumirate dovoljno tekućine.

Davat će vam i upozorenja u slučaju da se ne krećete dovoljno te predlagati da se barem protegnete svakih sat vremena iz sjedećeg položaja. Senzor otkucaja srca je standardna priča kod ovakvih uređaja, koristi se IR senzorom i zelenim LED svijetlima kako bi mogao očitati protok krvi, to jest otkucaje srca. Uglavnom radi točno, no jednom kada se počnete aktivnije kretati, a narukvica gubiti kontakt, algoritam će probati procijeniti rad vašeg srca između trenutaka kada ga je zapravo uspio izmjeriti. Taj način rada, kao i kod ostalih fitness trackera, ne funkcionira, primjerice, kod HIIT treninga gdje su razlike u otkucajima velike i brze, pa narukvica obično ne uspijeva biti dovoljno precizna za takve trenutke.

Svidio nam se Samsungov pristup prikazu tijekom mjerenja otkucaja koji rezultate senzora ispisuje na ekranu u stvarnom vremenu, čime će vam barem skratiti vrijeme čekanja, ako ništa drugo. Ostale fitness aplikacije imaju solidnu preciznost i vizualno su jako ispolirane, što uz odličan AMOLED ekran korištenje ove narukvice čini pravim užitkom. Sve na okupu drži Samsungov vlastiti Tizen operacijski sustav koji koriste praktički na svemu osim svojih pametnih telefona.

S hardverske strane teško ju je usporediti s prvom Fit verzijom jer sada ima 1.5 inčni ekran puno veće gustoće s 245 ppi na 322 ppi. Original je imao svega 8 MB RAM-a i 16 MB ROM memorije dok dolazi s 512 MB RAM memorije i 4 GB pohrane. Procesor dolazi iz prošle Gear S2 serije s dvije jezgre koje rade na 1.6 GHz. U usporedbi, prošli Fit je imao procesor s jednom jezgrom koji se vrtio na 140 MHz.

Na početku svakoga dana dobit ćete izvještaj o aktivnostima prethodnoga dana zajedno s kvalitetom sna, gdje se mjeri vrijeme provedeno u dubokom snu, lakom snu ili pak nemirnom snu. Dok nismo uspjeli doseći svakodnevne fitness ciljeve i obično završimo u plusu kada se gledaju unesene i potrošene kalorije, možemo se pohvaliti 98-postotnom kvalitetom sna s neometenim dubokim snom.

Na kraju dana, sviđa nam se Samsungova ponuda i narukvica se može nositi kroz cijeli dan a da ne izgleda izvan svoga elementa. Lagana je i lako je zaboraviti da je na ruci, a to je prednost koja se ne može naći kod dobrog dijela pametnih satova, koji će vas osobito pri većim aktivnostima podsjetiti da ih nosite. S pametnim satom također ne biste zaspali, no s ovom narukvicom to nije problem. Jedina primjedba vrijedna spomena je to što je, ukoliko imate šire zapešće, ovo jedna od onih narukvica kod kojih je remen fiksno usmjeren prema dolje, pa će ili loše ležati na ruci ili se sa strane utisnuti u kožu kada ga zategnete.

Više informacija

  • Model: Gear Fit2
  • Ukupna ocjena: 4,4
  • Performanse: 5
  • Cool faktor: 5
  • Proizvođač: Samsung
  • Operativni sustav: Tizen OS
  • Procesor: dvojezgreni Exynos 3250
  • Memorija: 512 MB RAM / 4 GB interna
  • Ekran: 1.5“, 432 x 216 piksela, 322 ppi, AMOLED
  • Baterija: 200 mAh
  • Ostalo: IP68, jednostavno punjenje putem docka
  • Plus: Dizajn, ekran, obavijesti, sučelje
  • Minus: Baterija traje svega dva dana, zbog zakrivljenosti kod spoja s kućištem oblik remena ne odgovara svim rukama
  • Ustupitelj i cijena: Samsung Hrvatska, www.samsung.com/hr, 1.599,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Gear Fit2: Za fitness sa stilom

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Gear Fit2: Za fitness sa stilom - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.