Glavna funkcija zakrivljenog ekrana Potezom prstom po bočnoj strani dolazi se do favorite kontakata

Samsung Galaxy S6 edge+

Zakrivljeni flagship

Zakrivljeni ekrani u Samsungu postaju jedan od glavnih featuresa

Treći Samsungov model sa zakrivljenim ekranom jasno nam daje do znanja kako onaj prvi (Note edge) nije bio samo eksperiment nego smjer u kojem će se kretati Samsung, a to je više flagshipova koji će jedan drugome međusobno konkurirati.

Ovakav tip ekrana za sada jedino Samsung nudi svojim korisnicima, a sa svakim novim modelom povećava se i funkcionalnost zakrivljenog dijela ekrana u visokoj rezoluciji koja granici s vidljivošću koju ljudsko oko uopće može primijetiti. U svakom slučaju, ekran u AMOLED tehnologiji je vrhunski, spada među najbolje na tržištu, a to se ne odnosi samo na vidljivi kut nego i na sve bolju vjernost boja jer su u prvim generacijama AMOLED ekrani uglavnom imali nabrijane boje.

Stanjeni dio kućišta, na dijelu sa zakrivljenim ekranom, ne spada među ergonomski dobro riješene, ali uz korištenje zaštitne maske i taj nedostatak se anulira. S druge strane, s obzirom na izradu kućišta od stakla koje bi pri padu moglo lako puknuti, najbolje je telefon uvijek imati osiguran u nekom od lijepih kućišta. Dakle, izrada je vrhunska, čisti premium i nema joj se što zamjeriti.

Samsung Galaxy S6 EDGE 19

Sličnost Bez zakrivljenog ekrana ovo je klasični Samsung poput modela S6 ili čak poput Note 5, ali bez olovke

 

Idemo provjeriti kakav je bočni ekran, a namjerno smo napisali ekran u jednini jer se može koristiti samo jedna od zakrivljenih strana ekrana. Na tom zakrivljenom dijelu pod relativno malim kutom prikazuju se prečaci do pet najčešće pozivanih brojeva koje sami odaberemo te pristup do isto toliko aplikacija kojima želimo u djeliću sekunde pristupiti. Zakrivljeni dio ekrana ima dobar vidljivi kut, a prikaz informacija na njemu pojavit će se tek nakon što lagano dodirnemo crticu koja je “prekidač” za taj dio ekrana. Sve to vrlo zgodno i praktično izgleda, zakrivljeni dio ekrana nije samo pomodnost i nešto što će privlačiti pozornost na stolu nego se baš radi o korisnom featuresu. Nadalje, na tom se dijelu ekrana prikazuju i razne notifikacije tijekom rada u drugim aplikacijama na telefonu, noću se prikazuje noćni sat itd.

Dakle, o vama ovisi koliko ćete taj zakrivljeni dio koristiti. Bitno je i što je tipka za kameru smještena na ravnom dijelu ekrana, za razliku od prvog Edge modela koji je tu tipku za kameru imao upravo na zakrivljenom dijelu pa je bilo neizvedivo fotkanje dok je mobitel u jednoj ruci. Baterija kapaciteta 3000 mAh u praksi daje nešto više od jednog dana, ali smo u svakom slučaju bili komotni po pitanju potrošnje tijekom jednog dana, ako bismo nešto vise koristili mobitel.

Zgodan dodatak svakako je bežično punjenje, a indukcijsko punjenje zahtijeva pola sata više vremena dok se baterija napuni, što nije nimalo strašno usporedimo li ovaj bežični punjač u odnosu na bežične punjače od prije dvije godine kada je izlazna snaga bila oko 1 A, što je u praksi značilo gotovo dvostruko duže trajanje punjenja nego preko žice, s punjačom izlazne snage 2 A.Što se tiče korištenja mobitela u praksi i specifikacija koje donosi, Edge+ je u samom vrhu.

Osmojezgreni čipset Exynos 7420 uparen s 4 GB radne memorije osigurava ovom telefonu dug vijek korištenja, bez straha da ćete za godinu ili dvije osjetiti usporavanje telefona, čak i nakon što dođu nove nadogradnje na Android 5.1.

Stražnja kamera od 16 megapiksela je vrhunska, fotografije ne pate od nikakvih artefakata, boje su vrlo vjerne, a ručni mod namijenjen je foto profićima i entuzijastima jer se može ručno podesiti otvor blende,puno veći ISO raspon. Želite li se igrati s fokusom onda je ovo pravi mobitel/fotić za vas. Zgodno je brzopokretanje kamere dvostrukim pritiskom na središnju tipku ispod ekrana, kada zaista brzo trebamo imati aktivnu kameru. Prednja kamera od 5 megapiksela je također dobra i tu nema neke velike filozofije - pronađite najbolji kut u kojem ćete se pronaći vi i vaše društvo te napravite što bolju fotku za dijeljenje.

Na kraju testa zaključujemo kako je proširenje S6 obitelji na dodatnog člana puno pametnije nego pojava S6 Mini modela koji više kao da nema baš smisla pod tom oznakom.

S6 edge+ čini ovaj model kompliciranim što se tiče oznake modela, ali istovremeno je ovo i vrlo poželjan mobitel s jakim hardverom, dobrim izgledom i zakrivljenim ekranom kojemu za sada nitko drugi ne konkurira, a naročito ne kineska konkurencija s cijenama koje su višestruko niže. Ne bismo imali ništa protiv kada bi se S6 edge+ nalazio na našem stolu i u ruci.

Više informacija

  • Model: Samsung Galaxy S6 edge+
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Cool faktor: 5
  • Proizvođač: Samsung
  • Operativni sustav: Android 5.1
  • Procesor: 1,5 GHz + 2,1 GHz, 8 jezgri, čipset Exynos 7420
  • Memorija: 4 GB RAM / 32 GB
  • Ekran: 5,7’’, 1440 x 2560 px, kapacitivni, 16,7 mil. boja, 518 ppi
  • Fotoaparat: 16 megapiksela, 4K video, LED bljeskalica, prednji 5 megapiksela
  • Komunikacija: LTE, HSDPA, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2
  • Baterija: Li-ion 3000 mAh
  • Dimenzije i masa: 154,4 x 75,8 x 6,9 mm / 153 g
  • Ostalo: zakrivljeni ekran, bežično punjenje, ANT+, senzor otiska prsta
  • Plus: Izrada, kamera, dizajn, ekran
  • Minus: Cijena
  • Ustupitelj i cijena: Samsung Hrvatska, www.samsung.hr, cijena: 7.199,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Galaxy S6 edge+

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Galaxy S6 edge+ - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.