Coolpad Torino S - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Vuče na iPhone: Veličinom i dizajnom podsjeća na Appleov model. Ima 4,7 inčni IPS HD

Coolpad Torino S

Aduti iz više klase

Torino S je Android smartfon s ručnim postavkama 8-megapikselne stražnje kamere, ima IrDA daljinski upravljač te vrlo povoljnu cijenu

Coolpad je kineski proizvođač mobitela koji odnedavno ima vlastite telefone, jedan su od najvećih proizvođača pametnih telefona (u Kini imaju tržišni udio oko 10%), do sada su proizvodili samo smartphoneove za mnoge mobilne operatere u svijetu, a u Kini su tržištu ponudili prvi LTE telefon. Ovisno o dijelu svijeta (Europa, Amerika, Kina) predstavljaju se u potpunosti različiti modeli telefona koji nemaju niti iste nazive niti iste karakteristike. Za europsko tržište za modele telefona biraju popularne nazive gradova iz našeg dijela Europe (Modena, Porto, Torino).

 

Ima i senzor otiska prsta

U simpatičnom kućištu u bijeloj i šampanj-zlatnoj boji Coolpad je u modelu Torino S smjestio zanimljiv hardver koji pogoni Android 5.1, ali i popratne hardverske komponente kao što su infracrveni upravljač koji omogućuje daljinsko upravljanje mnogim brandovima televizora i klima uređaja bez da uzimamo u ruke druge daljinske upravljače te fingerprint sensor smješten na stražnjoj strani ispod kamere od 8-megapiksela. Čitač otiska prsta će u nekoliko sekundi snimiti naš otisak prsta, a zgodno je što se može spremiti do pet otisaka prstiju (ne samo naših nego recimo i od djece). Kako god da se prst postavi na senzor, nakon 0,5 sekunde ekran se otključava, bez potrebe da se prethodno stišće neka tipka te radi u području od 360 stupnjeva, čak i kad je prst mokar. Istaknimo veliki feature senzora, a to je mogućnost pokretanja aplikacija pridruženih pojedinim otiscima prsta: uz otključavanje telefona može se direktno nazvati određenu osobu, pokrenuti brzo (selfie) fotkanje u 0,2 sekunde, snimiti razgovor, obaviti sigurno plaćanje autorizacijom putem prsta ili pak pokrenuti neku od aplikacija na telefonu.

Coolpad Torino S 10

Dobra kamera: Iako ima “samo” 8 megapiksela, snima kvalitetne fotke i ima opcije ručnih postavki fokusa, ISO-a...

 

Kućište i 4,7-inčni IPS HD ekran (312 ppi) su izvedeni u popularnom 2.5D izgledu tako da se spoj između stakla i plastike uopće ne primjećuje niti vizualno niti pod prstima. Ergonomija uređaja debljine 7,9 milimetara je odlična, podsjeća nas na iPhone 6 i HTC One A9 koji su također izvedeni na takav način, a dostupne su dvije boje - bijela te boja šampanjca. Slim dizajn skriva 2 GB RAM memorije što je dobar zalog za budućnost te za fluidan rad s aplikacijama koje traže puno memorije.

 

Kamera s ručnim postavkama

Stražnja 8-megapikselna kamera radi zaista dobre fotografije, brza je, slike su dovoljno zasićene, a pro(fesionalni) način rada omogućuje ručne postavke otvora blende, fokusa, ISO osjetljivosti itd. kakve smo do sada viđali na 3-4 puta skupljim telefonima. Ovo je idealno za foto entuzijaste koji znaju kako podesiti mnoge postavke i dobiti kvalitetniju fotografiju, naročito u uvjetima slabijeg svjetla. Prednja kamera s 5 megapiksela zadovoljava sve današnje prohtjev.

Coolpad Torino S 9

Debljina: Samo 7,9 milimetara debljine i općenito manji gabariti zadovoljit će one kojima su moderni flagshipovi preveliki

 

Cijena u slobodnoj prodaji za oko 199 eura uključuje 16 GB interne memorije proširive microSD karticama, Snapdragon 410 čipset s četiri jezgre na taktu 1,2 GHz a baterija je kapaciteta 1800 mAh, što bi moglo biti usko grlo za korisnike koji tijekom dana telefon koriste i do nekoliko sati s uključenim ekranom. Za korisnike koji nisu ovisni o stalnom tapkanju po telefonu, ovo bi mogao biti pravi bingo s obzirom na dizajn, karakteristike i cijenu u slobodnoj prodaji.

Maloprodajna cijena:
1.500,00 kn

Više informacija

  • Model: Coolpad Torino S
  • Ukupna ocjena: 4,2
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 4
  • Cool faktor: 4
  • Proizvođač: Coolpad
  • Operativni sustav: Android 5.1
  • Procesor: 1,2 GHz, 4 jezgre, čipset Snapdragon 410
  • Memorija: 2 GB RAM / 16 GB (microSD max.)
  • Ekran: 4,7’’, 1280 x 720 px, kapacitivni, 16,7 mil. boja
  • Fotoaparat: 8 megapiksela, ručne postavke, prednji 5 megapiksela
  • Komunikacija: 4G LTE, Wi-Fi 802.11, Bluetooth 4.0
  • Baterija: Li-ion 1800 mAh
  • Dimenzije i masa: 139 x 67,8 x 7,9 mm
  • Ostalo: Čitač otiska prsta pokreće aplikacije telefona, dual SIM
  • Plus: Kamera, dizajn, ergonomija, senzor otiska prsta
  • Minus: Nema NFC, kapacitet baterije
  • Ustupitelj i cijena: Coolpad, www.coolpad.eu/hr, maloprodajna cijena: 1.500,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Coolpad Torino S

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Coolpad Torino S - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.