Cubot Cheetah - 3.0 out of 5 based on 2 votes
Cubot Cheetah

Cubot Cheetah

Metalni čistač

Cheetahphone je nastao u suradnji s Cheetah softverskom tvrtkom pa uz vrlo dobar hardver Cubot na ovom 5,5-inčnom uređaju donosi mnoštvo aplikacija od kojih se izdvaja Clean Master za oslobađanje radne memorije i brisanje nepotrebnih stavki.

Cubot je izbacio još jedan 5,5 inčni telefon koji ima podršku za 4G mreže, donosi već standardni za njih dual SIM, vrlo dobar hardver te izradu, no ono što je specifično za ovaj model krije se u samom nazivu. Cheetahphone sugerira i otkriva suradnju s velikom kineskom softverskom tvrtkom koja se bavi razvojem Android aplikacija.

Razni uzori

U dizajnu Cheetah telefona vidljivi su uzori iz Applea, Huaweija i LG-a. Telefon ima s prednje strane veliki 5,5 inčni ekran koji nije zaštićen Gorilla staklom pa je potrebno paziti ili nabaviti zaštitu. Radi se o IPS ekranu full HD rezolucije koji dolazi s vrlo dobrim kontrastom, kutovima gledanja i svjetlinom. Rubovi oko ekrana su tanki, a na staklenu prednju stranicu nadopunjuje se u potpunosti aluminijsko kućište s lijepo izrezbarenim zvučnicima na donjoj strani. Na stražnjoj strani uz logoe i kameru nalazi se senzor otiska prsta, a cjelokupni se aluminijski dio koristi za bolji GPS signal. Gabariti su mu za phablet klasu standardni, a masa od 170 grama nije pretjerana. Mobitel dolazi sa silikonskom maskicom koja dosta povećava osjećaj veličine.


Tik tik tak

Osam Mediatekovih jezgri na 1,5 GHz, doduše nešto starijeg čipseta MT6753, bez problema u suradnji s čak 3 GB RAM obavlja sve zadatke bez trzanja. Tu u priču uskače i suradnja s Cheetah mobile, kineskom tvrtkom koja imenom (gepard) daje do znanja da korištenjem njihovih aplikacija ubrzavate telefon. Tako i na desktopu Cheetah telefona ima ikonica za Clean Master koji oslobađa resurse telefona brisanjem nepotrebnog cachea i gašenjem aplikacija, sve popraćeno eye candy animacijom.

Cubot Cheetah 1

SPACE INVADERS: Zgodna animacija prati jedan od najzanimljivijih Cheetah softvera za optimizaciju procesa

 

CM aplikacije nude dosta opcija customiziranja, a njihov launcher povrh Androida 6.0 nije prenaporan. Uz jačanje Cubot branda poznatim softver proizvođačem, doista nije bio zakrčen uređaj kroz naše testiranje. Cheetah phone dolazi kod nas u zlatnoj i sivoj boji, ima 32 GB interne memorije i može se proširiti memorijskom karticom do 64 GB.


LTE, Dual SIM

Od prodajnih aduta u ovoj klasi nezaobilazna je dual SIM funkcionalnost koja je ovdje vrlo dobro odrađena. Možda i značajnije, telefon podržava 4G mrežu. Bateriju nije moguće mijenjati i vaditi, a njen je kapacitet 3050 mAh što je dovoljno za dan naprednog korištenja, do dan i pol uz malo konzervativnije i uz pomoć CM baterry doctora. Senzor otiska prsta funkcionira dobro, uz poneko neprepoznavanje što nužno nije mana senzora, koliko možda moje nestrpljivosti.
Kamera ima Samsungov senzor i dolazi s 13 megapiksela. Fotografije su prosječne kvalitete, očekivano lošije u lošijim svjetlosnim uvjetima. Prednja kamera ima 5 megapiksela. Mediatekov procesor podržava snimanje do 30 fps u full HD rezoluciji, a i kod enkodiranja videa je limit na 1920 x 1080 px.
Ukupno se radi o zanimljivom phabletu koji je nastao u suradnji Cubota i Cheetah mobilea. Donosi sve što se očekuje od ove prenapučene klase - LTE, dual SIM, 3 GB radne memorije, solidne kamere i veliki 5,5-inčni IPS ekran. Procesor bi mogao biti novijeg datuma, a više očekujemo od baterije (razmazio nas je model Cubot Dinosaur). Izrada je vrhunska, al pari puno skupljim i jačim brandovima. Softverski, Cheetah donosi aplikacije ovog kineskog softverskog proizvođača koje su se kao sistemski alati pokazali dosta korisnima. Njihovo UI sučelje nije nametljivo i dojam je da je dobro pogođen omjer cijene i vrijednosti te mogućnosti koje su utrpane u ovaj rang.

Cubot Smart wrist band V1

Na test smo dobili i Cubotovu pametnu narukvicu koja izgleda slično kao drugi fitness dodaci. S telefonom se povezuje preko Bluetootha i glavna funkcionalnost joj je praćenje kretanja i spavanja, ima još sat i vibrira na telefonski poziv.

cubot smart wristband v1

Cubot app koji je potreban za ovaj vodootporni fitness dodatak nudi zaista brojne mogućnosti analize i zadavanja ciljeva. Dolazi u raznim bojama, ima OLED display koji radi na tipku, ne na touch. Trebate li precizan brojač koraka i sat, u kombinaciji s mobitelom može biti vrlo koristan gadget.

Više informacija

  • Model: Cheetahphone
  • Ukupna ocjena: 4,3
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 5
  • Cool faktor: 4
  • Proizvođač: Cubot
  • Operativni sustav: Android 6.0
  • Procesor: 1,5 GHz osam jezgri (čipset: MediaTek MT6735A)
  • Memorija: 3 GB RAM / 32 GB (microSD max 64 GB)
  • Ekran: 5,5’’, 1080 x 1920 px, kapacitivni, IPS, 16,7 mil. boja
  • Fotoaparat: 13 megapiksela, 1080p video, prednja kamera: 8 megapiksela
  • Komunikacija: LTE, 3G, Wi-Fi 802.11a/b/g/n, HotKnot, Bluetooth, A-GPS
  • Baterija: Li-Ion 3050 mAh
  • Dimenzije i masa: 149 x 74,9 x 7,95 mm / 170 g
  • Ostalo: Dual SIM
  • Plus: LTE, baterija, cijena, Android 6.0
  • Minus: Rezolucija ekrana
  • Ustupitelj i cijena: Se-mark (www.se-mark.hr), 1.999,000 kn
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Cubot Cheetah

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Cubot Cheetah - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.