Noa H10 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Noa H10

Noa H10

Domaći Superman

Noa se odvažila te u model H190 ugradila najbrži MediaTekov 10-jezgreni čipset i još neke vrhunske komponente.

Danas nije nimalo lako biti proizvođač mobitela jer je na tržištu prisutan velik broj proizvođača - nekada, prije 20-ak godina, kada se mobilno tržište budilo i širilo, poznavali smo 20-ak brandova. Danas ih vjerojatno ima barem 300! Svoje mjesto pod suncem na domaćem, ali i na tržištu cijele naše regije, već duže vrijeme zauzima brand Noa osmišljen u Koprivnici. Ekipa Hangara 18 junački se potrudila s najnovijim modelom Noa H10 i tržištu predstavila prvi na svijetu Android mobitel s najbržim MediaTekovim čipsetom Helio X27. Što je specifično u modelu Noa H10?

Deseterojezgreni procesor (otuda i broj 10 u oznaci modela) radi na maksimalnom taktu od čak 2,6 GHz. U benchmark aplikacijama uredno se može pratiti na kolikom taktu radi svaka od jezgri, pa ako u telefonu pokrenemo desetak i više procesa kroz multitasking i brzo prebacimo u AnTuTu benchmark (na kojem je Noa H10 osvojio respektabilnih 110.343 boda) može se vidjeti frekvencija na kojoj jezgre „junački“ rade. Inače, dvije jezgre rade na 2,6 GHz, četiri na 2,0 GHz te još četiri na 1,6 GHz. Naravno, sve to ne bi bilo moguće bez velike količine radne memorije. U H10 ugrađeno je, ni više ni manje, nego 4 GB! Toliko memorije imaju trenutno najjači mobiteli. Znamo da je RAM postao najbitniji dio hardvera novih Androida, tako da ćete kupnjom Noa H10 mobitela dobiti telefon koji će vas služiti sljedećih nekoliko godina. Istovremeno, cijena je dvostruko povoljnija od flagship modela najjačih proizvođača.

Noa H10 16
TOUCH TIPKA: U nebrojenom broju situacija uvjerili smo se da je korištenje touch tipke ispod ekrana praktičnije od one prave koju treba jače pritisnuti

U vizualnom, kvalitativnom dijelu odmah do izražaja dolazi metalno kućište koje je ugodno ergonomski oblikovano. Zaista lijepo izgleda i ni po čemu ne odaje dojam štednje, nego baš obrnuto, izgleda vrlo premium. Podsjeća nas na iPhone. Ležanje telefona je u ruci jako dobro, a ispod 5,5-inčnog full HD ekrana smještena je kapacitivna tipka koja, kao na iPhone 7 modelima, proizvodi vibraciju pri dodiru. Zadržimo li je pritisnutu nešto duže, pokrenut će se prikaz aktivnih aplikacija u multitaskingu. Na prvi smo mah pomislili da se radi o dva stupnja osjetljivosti ove kapacitivne touch tipke (opet kao na iPhone 7 modelima). U opcijama je moguće podesiti da se tipke s pozicije ispod ekrana presele na dno ekrana, pa možemo birati što nam je bolje, jer s ovom drugom opcijom možemo odabrati i raspored tipki.

Dual kamera iz Samsunga

Ono po čemu se Noa H10 još izdvaja, uz izradu, brzinu, radnu i internu memoriju od 32 GB te ergonomiju su i kamere. Ugradili su snažne kamere i na prednjoj i na stražnjoj strani telefona. Na našim fotografijama vidite da su straga smještena dva objektiva kamere - radi se o dual kameri koju je za Nou izradio Samsung, a smisao kamere je dobiti mogućnost izoštravanja ili bluranja detalja na fotografijama (bokeh efekt). Kamera nudi crno-bijele fotografije, ali i profesionalni ručni način rada pa sami možemo podešavati ekspoziciju, ISO do 1600, balans bijele boje, kontrast, svjetlinu i zasićenost. Dakle, u ruci imamo pravi foto alat s 3x zumom. Rezultat u svim postavima su zaista odlične fotografije i video zapisi, sa zasićenim bojama i oštrinom kakvu očekujemo kod skupih modela telefona.

Noa H10 15

DVAPUT JE DVAPUT: Noa dolazi s dual kamerom na stražnjoj strani

Zgodno je kod 13-megapikselne stražnje kamere što se pri maksimalnoj rezoluciji mogu imati omjeri 4:3 i 16:9. Kod svih dosadašnjih kamera uglavnom se pri maksimalnoj rezoluciji nudio samo omjer 4:3. U jednom „rafalu“ moguće je snimiti čak 99 fotografija pa nam ništa ne može promaknuti ako snimamo jureći automobil ili neki drugi pokretni objekt. Isti broj megapiksela karakterizira i prednju kameru koja nudi snimanje panoramske selfie fotke, a rezultat je u svim modovima uvijek jako dobar.
Telefon energijom opskrbljuje nepromjenjiva baterija kapaciteta 4000 mAh koja daje do dva dana autonomije, a puni se preko Type-C konektora.

Više informacija

  • Model: H10
  • Ukupna ocjena: 4,4
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 4
  • Cool faktor: 4
  • Proizvođač: Noa
  • Operativni sustav: Android 6.0
  • Procesor: 2 x 2,6 GHz + 4 x 2,0 GHz + 4 x 1,6 GHz, 10 jezgri, MediaTek Helio X27
  • Pohrana: 32 GB (microSD utor)
  • Memorija: 4 GB RAM
  • Ekran: 5,5’’, 1080 x 1920 px, Sharp IPS LCD 2.5D, 16,7 mil. boja, 401 ppi
  • Fotoaparat: 2 x 13 megapiksela, 4K video, LED bljeskalica, prednji 13 megapiksela
  • Komunikacija: 4G LTE, Wi-Fi, Bluetooth, GPS
  • Baterija: Li-Ion 4000 mAh
  • Dimenzije i masa: 154 x 76 x 8,2 mm, 175 g
  • Ostalo: Senzor otiska prsta, FM radio, dual SIM ili proširiva memorija, brzo punjenje
  • Plus: Izrada kućišta, RAM, obje kamere, ekran za full HD rezoluciju
  • Minus: Video nema optičku stabilizaciju
  • Ustupitelj i cijena: Hangar 18 (www.noa-mobile.hr), 2.599,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Noa H10

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Noa H10 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.