NOA 8: Moderan dizajn po pristupačnoj cijeni - 3.7 out of 5 based on 3 votes
NOA 8: Moderan dizajn po pristupačnoj cijeni

NOA 8: Moderan dizajn po pristupačnoj cijeni

Danas je teško opravdati novi mobitel bez tankih rubova, uključujući i veliko čelo i bradu, kako nam je tim koji čine Samsung, LG i Xiaomi dao do znanja još prije godinu, dvije u Mi Mix slučaju.

Vjerujem da je već poznat domaći brand smartphonea NOA koji drži korak sa ostalima u pružanju modernog dizajna i naprednih mogućnosti, dok se u isto vrijeme drži realnog standarda hrvatske kupovne moći kada pričamo o cijenama njihovih proizvoda.

Pred nama se našao N8 model, koji se pridružuje ostalima u Element seriji te donosi neke novosti u skupinu. Prva stvar koju će sigurno svatko zapaziti, osim naravno atraktivnog crvenog metalnog kućišta, je ekran. Ako ste vidjeli, primjerice, flagship od LG-ja G6, znat ćete o čemu pričamo. Ekran nema savijene rubove poput Samsunga, no proteže se na veliku površinu i ima lagano zakrivljene vrhove ekrana. To znači da se čitač otisaka prstiju morao pomaknuti sa stražnje strane na, po nama, manje nego optimalnu lokaciju.

No vratimo se na ekran, koji će vas na prvu iznenaditi svojom maksimalnom svjetlinom. Na žalost, AMOLED ekrani još nisu dostupni po ovoj cijeni uređaja, pa je korištena TFT tehnologija prikaza sadržaja u HD+ rezoluciji od 720 x 1440 piksela, omjera prikaza 18:9 i dijagonale 5.99 inča. Ekran se lako čita na suncu zahvaljujući visokoj svjetlini, no ona dolazi s minusom potrošnje baterije. Srećom, uz ovaj uređaj dobiva se baterija od solidnih 5000 mAh koja uz pristojno korištenje može potrajati i par dana, ovisno, naravno, o tome što smatrate pristojnim. Cijelu priču pokreće MediaTek procesor Helio P10 kodnog imena MT6750T. MT6750 je mid-range procesor lansiran početkom 2016. godine, a MT6750T, koji se nalazi u N8 mobitelu, njegova je Turbo verzija. Radni takt grafičkog procesora Mali T860 je tako duplo veći od standardnog i kuca na 665 Hz, a LPDDR3 RAM memorija je također dobila ubrzanje od 170 MHz, pa juri brzinom od 833 MHz, od kojih je u ovom uređaju ima 4 GB. Procesor ima osam low-power A53 jezgri, od kojih četiri rade na 1.5 GHz za obavljanje kompliciranijih zadataka, dok preostale četiri rade na 1 GHz u cilju smanjenja potrošnje baterije i obavljanja jednostavnijih zadataka, poput onih koji se vrte u pozadini.

Uređaj dolazi i sa 64 GB interne memorije koja je, naravno, proširiva MicroSD karticom koja je opcija između druge SIM kartice. S druge strane ruba imamo gumb za paljenje i zaključavanje te iznad njega gumbe za dizanje i spuštanje razine glasnoće, što pruža sigurnost da mobitel nećete zaključati kažiprstom svaki put kada želite promijeniti volumen.

Sa stražnje strane dolazimo do sistema dvaju kamera te senzora čitanja otisaka prsta i, naravno, dual-tone LED bljeskalice. Samo snimanje i slikanje obavlja glavna kamera od 13 megapiksela, dok sekundarna 5 megapikselna kamera služi za simuliranje sada tako popularnog bokeh efekta kojim profesionalne kamere mogu jasno odvojiti subjekt od okoline. Efekt radi solidno, no bit će potreban dobro osvijetljen prostor, a rezultat više sliči na bloom nego blur efekt, no obavlja svoju zadaću izdvajanja subjekta.

Glavni problem na koji se nismo naviknuli, no imali smo svega tjedan dana, je lokacija senzora za otisak prsta u odnosu na kamere, u smislu da su uredno posloženi jedan ispod drugoga i senzor je istih dimenzija kao i leće kamere, pa se događalo nešto o čemu vlasnici Samsunga S8 znaju puno, a to je konstantno pritiskanje leće kamere, koju se lagano zamijeni za senzor otiska prsta. Naravno, to nije nepremostiv problem, no u početku će vam se sigurno dogoditi koja packa na leći sekundarne kamere. Najveće iznenađenje je ipak prednja kamera od 16 megapiksela koja će vas oduševiti visokom kvalitetom selfieja, koji će biti odlični i u tamnijim scenama, potpomognuti istinski svijetlim ekranom

Više informacija

  • Model: N8
  • Ukupna ocjena: 4,3
  • Performanse: 3
  • Cijena: 5
  • Cool faktor: 4
  • Operativni sustav: Android 7 Nougat
  • Procesor: MT6750T sa osam jezgri
  • Pohrana: 64 GB interna memorija, proširivo MicroSD karticom
  • Memorija: 4 GB RAM
  • Ekran: 720 x 1440 piksela, 18:9, TFT
  • Stražnja kamera: 13 + 5 MP
  • Prednja kamera: 16 MP, dupla
  • Baterija: 5000 mAh
  • Ostalo: Otisak prsta, tanki rubovi ekrana, DTS zvučnik
  • Plus: USB Type-C konektor, odlična selfie kamera, blještav ekran
  • Minus: Slabi bokeh efekt, lokacija senzora za otisak prsta, tehnologija ekrana odbit će neke i prije nego ga pogledaju uživo
  • Ustupitelj i cijena: Hangar 18, https://megastore.hr, 1.999,00 kn
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za NOA 8: Moderan dizajn po pristupačnoj cijeni

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

NOA 8: Moderan dizajn po pristupačnoj cijeni - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.