Huawei P Smart - 3.6 out of 5 based on 10 votes
Huawei P Smart

Huawei P Smart

Huawei donosi zaslon omjera 18:9 u svoju ponudu uređaja srednjeg cjenovnog segmenta.

Huawei P Smart

Huawei je jedan od najbrže rastućih proizvođača pametnih telefona i tome su uvelike pomogli njihovi uređaji srednjeg segmenta koji se već neko vrijeme pokazuju kao definitivni best buy. Huawei P Smart svojevrsna je nadogradnja, odnosno modernizacija modela P10 Lite za one koji žele zaslon omjera 18:9 i dvije stražnje kamere.

Kvaliteta je izrade odlična, na što smo navikli od Huaweija. Prednja je strana uređaja staklena, dok je ostatak kućišta, zajedno s tipkama, izrađen od aluminija. Na stražnjoj strani nalaze se kamere, bljeskalica i superbrzi čitač otiska prsta. Ako je Huawei za bilo što zaslužio pohvalu, onda je to čitač otiska prsta koji je nevjerojatno brz, brži od mnogih na konkurentskim flagship uređajima.
P Smart pokreće Android 8.0 Oreo preko kojega je Huawei stavio svoje poznato EMUI 8.0 sučelje. Promjene kod EMUI-a uglavnom su kozmetičke, što nije loše jer sustav nije opterećen nepotrebnim dodacima. Predinstaliranih aplikacija je malo i mogu se deinstalirati, tako da ne predstavljaju problem ako ih ne planirate koristiti.

Zaslon Huaweia P Smart je IPS LCD dijagonale 5,65 inča i rezolucije 2160 x 1080 piksela uz gustoću piksela od 427 piksela po inču. Reprodukcija je boja odlična. Iako je dinamički raspon nešto niži no što bismo voljeli, i dalje je riječ o jednom od najboljih zaslona u tom segmentu. Performanse su očekivano izvrsne. S obzirom na to da P Smart koristi isti SoC kao i P10 Lite, performanse su čak bolje u nekim slučajevima gdje novija verzija Androida bolje koristi dostupne resurse. Radi se o Huaweijevu vlastitu SoC-u, HiSilicon Kirinu 659, kojeg sačinjava osmojezgreni procesor s jezgrama Cortex-A53 u konfiguraciji 4+4. Pritom prve četiri jezgre rade na višem radnom taktu od 2,36 GHz te se koriste za intenzivnije zadatke, a druge četiri rade na nešto nižem radnom taktu od 1,7 GHz radi bolje energetske učinkovitosti. Za grafiku se brine Mali-T830 MP2, koji je sposoban čak i zahtjevnije 3D igre pokretati sa solidnim framerateom. Radna je memorija sada već standardna 3GB, tako da je moguće bezbrižno multitaskati.

Baterija je kapaciteta 3000 mAh, što je standardni kapacitet koji uz štedljivi hardver P Smartu daje autonomiju od otprilike 9 sati rada zaslona. To ga smješta blago iznad prosjeka i većini će biti dovoljno za pun dan korištenja.

Sustav kamera sastoji se od dvaju senzora, primarnog rezolucije 13 MP i sekundarnog rezolucije 2 MP. Huawei je poznat po odličnim mobilnim kamerama i to isto vrijedi za sustav ugrađen u P Smart. Budući da se radi o uređaju srednjeg segmenta, ne možemo očekivati neviđeno, no rezultati su ipak iznenađujuće dobri. Glavna boljka kamera na uređajima srednjeg segmenta jesu performanse u lošijim svjetlosnim uvjetima gdje detalje zamjenjuje šum. Zahvaljujući sekundarnoj kameri, uz dovoljno svjetla moguće je napraviti uistinu dobre fotografije s prilično dobrim bokeh efektom. Prednja kamera ima senzor rezolucije 8 MP te nudi odlične performanse za uređaj srednjeg segmenta. U uvjetima slabijeg osvjetljenja teško je napraviti dobar selfie, tako da ćete morati prilikom fotografiranja pripaziti na razinu svjetlosti. P Smart koristi bijeli zaslon kao bljeskalicu tijekom snimanja prednjom kamerom, no to nažalost nije dovoljno da bi se nadoknadio nedostatak ambijentalnog svjetla.

Ulazi i izlazi Huaweia P Smart pomalo su zastarjeli. Za punjenje i prijenos podataka koristi MicroUSB, koji vam neće predstavljati problem ako niste imali uređaj s dvostranim konektorom. Srećom, MicroUSB je i svojevrstan blagoslov jer zbog njega P Smart ima 3,5-milimetarski utor za slušalice koji polako nestaje prelaskom na USB Type-C konektor.

Huawei P Smart zaista je best buy uređaj srednjeg segmenta. Iako ni po čemu nije poseban, sve zadatke obavlja vrlo dobro te ima odličnu kvalitetu izrade, odličan zaslon i vrlo dobar sustav kamera. Ako ste razmišljali o kupnji uređaja sa zaslonom omjera 18:9 u tom cjenovnom rangu, Huawei P Smart definitivna je preporuka.

Više informacija

  • Model: Huawei P Smart
  • Ukupna ocjena: 4,3
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 5
  • Proizvođač: Huawei
  • Pohrana: 32 GB
  • Memorija: 3 GB
  • Ekran: 5,65“ IPS LCD, 2160 x 1080 piksela
  • Baterija: 3000 mAh
  • Dimenzije i masa: 150,1 x 72,1 x 7,5 mm
  • Plus: Performanse, kamere
  • Minus: MicroUSB
  • Ustupitelj i cijena: Huawei, https://consumer.huawei.com, 2.199,00 kn
Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Huawei P Smart

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Huawei P Smart - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.