Samsung Galaxy S9+

Samsung Galaxy S9+

Samsung je uz osnovni S9 na tržište izbacio inačicu s većim zaslonom, više radne memorije, baterijom višeg kapaciteta i dodatnom telefoto kamerom.

Veliki brat

Po uzoru na Apple Samsung je svojoj prošloj generaciji flagshipa S-serije pridružio plus model s većim zaslonom. Ove godine Samsung je otišao korak dalje te je po uzoru na Apple plus modelu svojeg Galaxyja S9 osim većeg zaslona podario više radne memorije i dodatnu kameru.
Kvaliteta izrade na istom je nivou kao kod standardnog Galaxyja S9, stakleni paneli zaštićeni Gorilla Glassom 5 omeđeni su aluminijskim okvirom koji je otporniji na grebanje u odnosu na prošlu generaciju. Dizajn ovog uređaja je većinom nepromijenjen u odnosu na prošlu generaciju, no velika promjena došla je u pogledu ergonomije premještanjem položaja čitača otiska prsta koji se sada nalazi ispod kamere te ga je mnogo lakše dosegnuti nego čitač na Galaxyju S8+. S novom generacijom došle su i nove boje te smo na test dobili uređaj takozvane „Lilac Purple“ boje koja ovaj uređaj čini uistinu unikatnim i atraktivnim.

Samsung isporučuje S9+ s Androidom 8.0 Oreo preko kojeg je postavljeno Samsung Experience sučelje. Iako je Samsung Experience jedno od „težih“ sučelja koje nudi pregršt featurea, performanse ne trpe zbog toga, tako da je navigacija vrlo brza i fluidna.

Procesor domaće proizvodnje

Samsung je u Galaxy S9+ ugradio vlastiti Exynos 9810 SoC koji čine osmojezgreni procesor s četiri Mongoose M3 jezgre radnog takta 2,7 GHz i četiri Cortex-A55 jezgre radnog takta 1,8 GHz koje se koriste za manje intenzivne i pozadinske zadatke. Grafički procesor je Mali-G72 MP18 osamnaestojezgreni koji čak i najintenzivnije igre pokreće s lakoćom, što se može očekivati od grafičkog procesora flagship uređaja. Kapacitet radne memorije povećan je s 4 GB u modelu S9 na čak 6 GB, što će osobito cijeniti korisnici skloni intenzivnom multitaskingu.

Sada već poznati Infinity Display jedna je od ključnih značajki ovog uređaja. Rezolucija je ostala ista, 2960 x 1440 piksela, no dijagonala se povećala s 5,8 kod standardnog S9 na 6,2 inča. Zbog veće dijagonale pala je gustoća piksela, tako da S9+ ima gustoću piksela od „samo“ 529 piksela po inču u usporedbi s 570 piksela po inču na manjem S9. Pošto se radi o Super AMOLED zaslonu, boje su vrlo zasićene i kutovi gledanja su među najboljima u klasi. Ako su vam boje prezasićene, Samsung je u postavkama omogućio odabir profila rada zaslona koji nudi prirodniji prikaz boja, što će osobito cijeniti oni koji planiraju uređivati foto i video sadržaj na svojim telefonima.

Snimanje na visokoj nozi

Glavna atrakcija Galaxyja S9+ je njegov sustav kamera koji uz glavnu kameru sa senzorom rezolucije 12 megapiksela, koja po prvi puta ima promjenjivi otvor blende uz opciju f/1,5 i f/2,4, ima i dodatnu telefoto kameru sa senzorom rezolucije 12 megapiksela uz otvor blende f/2,4. Telefoto kamera nudi mogućnost 2x optičkog zooma bez gubitka kvalitete. Galaxy S9+ dobio je jednu od najviših ocjena od strane DxOMarka, tvrtke koja se bavi testiranjem fotografske opreme. Kako rezultat ne laže, dokazuju fotografije koje su uistinu odlične, od vrlo visoke oštrine do vjerojatno najimpresivnijeg dinamičkog raspona koji smo vidjeli na novijim pametnim telefonima. Impresivne fotografije primarne, uz zoom mogućnosti sekundarne, čine sustav kamera Galaxyja S9+ kompletnim paketom za sve ljubitelje mobilne fotografije. Prednja kamera ima senzor rezolucije 8 megapiksela te kao i stražnje kamere ima vrlo visok dinamički raspon i oštrinu te čini S9+ odličnim izborom za ovisnike o selfiejima.

Glavna kamera sa senzorom rezolucije 12 megapiksela po prvi puta ima promjenjivi otvor blende uz opciju f/1,5 i f/2,4.

Samsung Galaxy S9 5

Baterija je s 3000 miliamper-sati u Galaxyju S9 narasla na 3500 miliamper-sati u Galaxyju S9+, što uvelike povećava autonomiju ovog uređaja u usporedbi s manjim mu bratom. U testiranju PCMarkovim battery testom ostvarili smo preko 11 sati rada, dok smo kod testiranja dnevnim korištenjem ostvarili preko 7 sati rada zaslona uz 19% preostalog kapaciteta. Glavna mana Galaxyja S9 je upravo njegova autonomija, što S9+ čini daleko privlačnijim intenzivnijim korisnicima.
Za punjenje i prijenos podataka Galaxy S9+ koristi USB 3.1 Type C utor, dok se za spajanje slušalica koristi klasični 3,5-milimetarski utor. Galaxy S9+ ima mogućnost brzog bežičnog punjenja snage 9W.

Audio utičnica od 3,5 mm i dalje je tu uz USB-Type C utor.

Untitled 2

Galaxy S9+ idealan je izbor za korisnike koji traže uistinu kompletan paket, uređaj koji ne traži kompromis niti u kojem pogledu.

Više informacija

  • Model: Samsung Galaxy S9+
  • Ukupna ocjena: 4,8
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Proizvođač: Samsung
  • Procesor: Samsung Exynos 9810
  • Pohrana: 64 GB
  • Memorija: 6 GB
  • Ekran: 6,2“ Super AMOLED, 2960 x 1440 piksela
  • Baterija: Li-Ion, 3500mAh
  • Dimenzije i masa: 158,1 x 73,8 x 8,5 mm
  • Plus: Kvaliteta izrade, performanse, kamera, zaslon
  • Minus: Bloatware
  • Ustupitelj i cijena: Samsung, www.samsung.com/hr, 7.249,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Galaxy S9+

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Galaxy S9+ - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.