Honor 7C

Honor 7C

Honor je poznat po kvalitetnim uređajima niske cijene čija popularnost na našem tržištu neprestano raste. Novi uređaji srednjeg segmenta donose nam zanimljive telefone, od kojih je najzanimljiviji upravo model 7C.

Branitelj časti

Honorov cilj je Huawei tehnologije ponuditi po nižoj cijeni te ih približiti masama. Njihovi uređaji osobito su popularni u srednjem segmentu i upravo zbog toga polažemo velike nade u novi 7C.

Dizajn, izrada, slika i zvuk

Honor 7C ima pomalo generičan dizajn, no slijedi jezik dizajna Huawei i Honor uređaja uz prepoznatljive elemente poput kromiranih linija sa stražnje strane uređaja. Atraktivna plava boja kućišta pomaže Honoru 7C da se izdvoji iz mase. Kvaliteta izrade je na visokom nivou, zahvaljujući aluminijskom kućištu, koje djeluje vrlo čvrsto i robusno. Iza prednjeg staklenog panela nalazi se IPS LCD zaslon veličine dijagonale 5,99 inča i rezolucije 1440 x 720 piksela uz gustoću piksela od 269 piksela po inču. Zaslon ima prosječnu kvalitetu prikaza, uz blago podzasićene boje i uske kutove gledanja, no za prosječnog korisnika bit će i više nego dovoljan. Zvučne performanse Honora 7C su također savršeno prosječne s povučenim srednjim i niskim tonovima mono zvučnika koji se nalazi na dnu uređaja. Za spajanje slušalica Honor 7C koristi standardni 3,5-milimetarski izlaz, dok za punjenje i prijenos podataka koristi MicroUSB.

Honor 7C

Operativni sustav, performanse i autonomija

Honor 7C se isporučuje s Androidom 8.0 Oreo uz Huawei Emotion UI, odnosno EMUI korisničko sučelje verzije 8.0. EMUI je zanimljivo sučelje koje će se osobito svidjeti obožavateljima Appleovog iOS-a zbog nedostatka ladice s aplikacijama i fluidnosti animacija. Zanimljivo je kako je Honor za nove modele serije 7 izabrao Qualcommove Snapdragon chipsete, a ne Huaweijeve HiSilicon chipsete. Honor 7C opremljen je Snapdragonom 450, koji se sastoji od osmojezgrenog procesora s Cortex-A53 jezgrama radnog takta 1,8 GHz i Adreno 506 grafičkog procesora. Honor 7C ima 3 GB radne memorije, što je dovoljno za svakodnevni rad uz blagi multitasking. Tijekom normalnog svakodnevnog rada nismo primijetili zastajkivanje, no osobito smo se iznenadili performansama u igrama. Zahvaljujući nižoj rezoluciji zaslona Adreno 506 se odlično nosi i sa zahtjevnijim naslovima poput PUBG Mobile ili Asphalt 9. Iako framerate padne tijekom intenzivnijih situacija, većinu vremena je visok i konzistentan, tako da je na Honoru 7C moguće igrati i zahtjevnije 3D naslove. Honor 7C ima bateriju kapaciteta 3000 miliamper-sati koja ovom midrangeru omogućava autonomiju od 6 sati intenzivnijeg korištenja, što će biti dovoljno većini korisnika.

Kamere

Huawei je poznat po odličnim sustavima kamera, no Honor kao jednu od mjera štednje ugrađuje povoljnije sustave kamera lošijih performansi. Honor 7C ima dvostruki sustav kamera s glavnim senzorom rezolucije 13 megapiksela s otvorom blende f/2,2 i sekundarni senzor rezolucije 2 megapiksela. Sekundarna kamera koristi se za dubinsku percepciju, što omogućava preciznije odvajanje objekta od pozadine. Performanse stražnjeg sustava kamera su blago ispodprosječne. Iako su fotografije vrlo oštre, vrlo uzak dinamički raspon uvelike narušava performanse, kao i prezasićene boje koje su rezultat visokog kontrasta. Čak i u odličnim svjetlosnim uvjetima fotografije imaju nisku ekspoziciju, odnosno izgledaju tamno. Pozitivna strana sustava stražnjih kamera je vrlo mekan bokeh i brz autofokus, koji čak i u lošim svjetlosnim uvjetima brzo fokusira, no osim njih stražnji sustav kamera Honora 7C ne nudi mnogo entuzijastima mobilne fotografije. Prednja kamera je također prosječnih performansi. Senzor rezolucije 8 megapiksela radi vrlo oštre fotografije, no iste imaju uzak dinamički raspon i u lošijim svjetlosnim uvjetima pate od manjka detalja. Honor 7C ne možemo preporučiti mobilnim fotografima, bili oni obožavatelji pejzaža ili pak autoportreta.

Huawei 7c 1

Zaključak

Honor 7C privlačan je uređaj koji zahvaljujući dobro odabranim komponentama izvlači najviše što može u skladu sa svojom cijenom. Svakodnevne performanse zadovoljit će većinu korisnika te će čak i mobilni gameri uživati u igranju na Honoru 7C. Glavna mana ovog uređaja je njegov sustav kamera, koji će ispuniti potrebe tek onih najmanje zahtjevnih korisnika kojima je fotoaparat tek jedan od dodataka njihovu telefonu, a ne alat koji svakodnevno koriste. Honor 7C odličan je dodatak srednjem segmentu.

Više informacija

  • Model: Honor 7C
  • Ukupna ocjena: 4,5
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 5
  • Proizvođač: Honor
  • Pohrana: 32 GB
  • Memorija: 3 GB
  • Konektor: MicroUSB 2,0, 3,5 mm
  • Ekran: 5,99“ IPS LCD, 1440 x 720 piksela
  • Plus: Kvaliteta izrade, performanse
  • Minus: Performanse kamera
  • Ustupitelj i cijena: Honor, 1.599,00 kuna
  • SoC: Qualcomm Snapdragon 450
  • Dojam: 5
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Honor 7C

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Honor 7C - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.