HyperX Pulsefire FPS Pro i Pulsefire Core

HyperX Pulsefire FPS Pro i Pulsefire Core

Profi tandem

HyperX Pulsefire linija miševa započela je modelom FPS, čiju smo novu Pro verziju testirali zajedno s potpuno novim modelom Core.

 

HyperX periferija odabir je brojnih kompetitivnih igrača, no njihov prvi miš Pulsefire FPS zbog nesigurnog oblika nije uspio uzeti značajan dio tržišnog kolača. Novi Pulsefire FPS Pro ispravlja neke od mana prvog HyperX miša, dok Pulsefire Core donosi potpuno novi dizajn u HyperX ponudu.

FPS Pro – novi senzor, stari problemi

Glavni problem Pulsefire FPS-a bila je ergonomija, čija su glavna mana bile bočne stranice, koje su bile plosnate i širile se prema dnu, što je držanje miša činilo nespretnim i onemogućavalo siguran stisak. Novi FPS Pro zadržao je isti profil, koji je i dalje jednako problematičan, no gumene obloge s novom grubljom teksturom ipak malo pomažu kod držanja, tako da napredak postoji, iako je gotovo zanemariv.

Novi senzor najveći je napredak u odnosu na originalni FPS, koji je koristio zastarjeli PMW3310 senzor čija je glavna mana gubitak mogućnosti praćenja pokreta kod brzih, naglih pokreta. Novi senzor je PMW3389 s kojim smo se upoznali u Razerovim miševima i koji nas je oduševio vrhunskim performansama koje su na nivou najboljih senzora poput PMW3360, koji je postao omiljenim među profesionalnim igračima.

 

pulsefire pro2

 

Kvaliteta izrade je jednako dobra kao kod prethodnika, što ne iznenađuje s obzirom na HyperXovu odličnu reputaciju kada se radi o kvaliteti izrade. HyperX je napravio i par estetskih izmjena, pa je kućište gunmetal sive boje uz dodatak RGB osvjetljenja, tako da FPS Pro izgleda mnogo atraktivnije od prvog FPS-a.

Core – čisti ziheraš

Novi član HyperX Pulsefire obitelji iznimno je jednostavan miš kojemu su prioritet performanse i sigurnost oblika. Očito je da je HyperX prepisivao iz Razerove bilježnice jer je novi Pulsefire Core hibrid oblika prvog Abyssusa i bočnih stranica Lanceheada, što je odlična kombinacija. Ovaj oblik vrlo je siguran, s odličnim proporcijama i odlično profiliranim bokovima koji omogućavaju siguran stisak.

HyperX je za ovaj miš odabrao PMW-3327 senzor s kojim se susrećemo po prvi put i moramo priznati da je ispunio naša visoka očekivanja. Tijekom igranja nismo primijetili negativne efekte poput angle-snappinga ili spin-outa, kao ni osjetnu akceleraciju. Za 99% igrača ovaj senzor će biti više nego dovoljan, a onih 1% mogli bi mu zamjeriti nisku rezoluciju od „samo“ 6200 DPI.

 

pulsefirecore

Ovaj je miš prilično lagan i masa mu iznosi 87 grama, no u ruci djeluje još lakše zahvaljujući težištu koje je u ravnini sa senzorom. Kvaliteta izrade je odlična, svi dijelovi kućišta imaju odlično izvedene spojeve, što je upravo ono što očekujemo od HyperXa. Ovaj miš ima RGB osvjetljenje, no ono je prisutno samo na logotipu, što mu daje suptilan izgled karakterističan za pro gaming miševe.

Zaključak

Koliko god se HyperX trudio popraviti Pulsefire FPS, kompetitivni igrači će ga sve do drastičnije promjene oblika izbjegavati jer njegove bočne stranice nisu dovoljno sigurne. HyperX zna što radi, čemu je dokaz model Pulsefire Pro koji ima uistinu odličan, siguran oblik te će zasigurno naći svoje mjesto u setupovima kompetitivnih igrača.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za HyperX Pulsefire FPS Pro i Pulsefire Core

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HyperX Pulsefire FPS Pro i Pulsefire Core - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.