Huawei Y6

Huawei Y6

Dizajnom u glavu

Huawei Y6 ima veliki 5,7 inčni ekran omjera stranica 18:9 i zauzima oko 76% prednje strane ekrana, a zbog tankih rubova to kineski proizvođač zove FullView zaslonom.

IPS ekran rezolucije 1440 x 720 piksela pruža jako dobre performanse prikaza i to je jedna od jačih stavki uređaja. Gore, na prednjoj strani, nalazi se još prednja kamera, a na prednju staklenu plohu nadovezuje se metalni obrub, dok je pozadina plastična. Ukupan dojam je kao i kod Y5 ili P Smarta, da je kvaliteta izrade na nivou, a dizajn moderan i privlačan. Još važnije od toga, ergonomija uređaja je vrlo dobra iako se radi o velikom mobitelu.
Y6 pokreće Snapdragon 425, čipset niže srednje klase iz Qualcomma koji radi na četiri jezgre takta 1,4 GHz.

Huawei Y6 1

Bez "kašljucanja"

 

Uz to telefon ima skromnih 2 GB radne memorije i samo 16 GB spremišnog prostora, od čega je nama s testnim setom aplikacija nakon par dana korištenja bilo dostupno samo 5,74 GB. Srećom, tu je prostor za SD karticu, pa se preporučuje sve dokumente, slike i videe odmah na početku konfigurirati da se spremaju na dodatnu karticu, u koju treba investirati. Unatoč skromnom hardveru, telefon nam nije kašljucao i slično kao Y5 bez problema smo igrali Asphalt Nitro i Brawl Stars. Svakodnevna uporaba i casual gaming neće mu biti problem, no kod zahtjevnijih zadataka ili najnovijih 3D igara bit će kašljucanja i niskog frameratea.

Kamere

 

Stražnja kamera nije dobra u uvjetima slabijeg osvjetljenja, dok će u dobrim uvjetima rasvjete pružiti ok slike s dobrom oštrinom. Prednja kamera ima samo fiksni fokus i u našem je testu dobila prolaznu ocjenu, ali neće vas oduševiti. Dovoljna je za povremeno selfiranje. Baterija od 3000 mAh slično kao kod ostatka Huawei ekipe donijet će sigurno cijeli dan autonomije. Y6 je zanimljiv paket kojemu su dizajn i veliki dobar ekran glavne prednosti, a da bi se ponudila niža cijena, morali su se napraviti neki kompromisi. Uz ovu cijenu još ne dolazi čitač otiska prsta, no svi Huawei modeli s testa softverskim su updateom dobili funkcionalnost otključavanja ekrana licem.

Test fotografija pogledajte na poveznici.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Huawei Y6

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Huawei Y6 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.