Cubot J5 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Cubot J5

Cubot J5

Za šaku kuna

Cilj nižeg cjenovnog razreda je zadovoljavanje osnovnih potreba korisnika, no Cubot je bio nešto ambiciozniji i u ovaj cjenovni razred smjestio telefon koji nudi više od mnogih konkurenata.

Evolucija pametnih telefona je rapidna i teško je ostati konkurentan na tržištu bez konstantnih inovacija, ne samo na području novih tehnologija, već i načina uštede pri izradi. Uređaji nižeg cjenovnog razreda sa sobom nose stigmu koja odbija većinu korisnika od same pomisli o kupnji takvog uređaja. No napretkom tehnologije ista postaje sve pristupačnija i danas je po vrlo niskoj cijeni moguće dobiti puno više od onog na što smo navikli prije svega nekoliko godina.

Moderna telefonija

Dizajnom Cubot J5 ne odstupa od normi koje slijede mnogo skuplji uređaji. Ono što će vam prvo privući pažnju je zaslon s omjerom stranica 18:9. Iako vas dijagonalom od 5,5 inča neće zadiviti, kao niti rezolucijom od 960x480 piksela, isto tako se pri korištenju J5 nećete osjećati kao da ste se odrekli svih elemenata modernog dizajna. Zahvaljujući manjem zaslonu J5 je kompaktnih dimenzija te je rukovanje njime vrlo jednostavno, čak i kada ga koristite samo jednom rukom. Cubot J5 vrlo je čvrst i dizajnom konstrukcije podsjeća na telefone iz prošlosti jer je pozadinu telefona lako moguće ukloniti, što vam daje mogućnost da zamijenite bateriju. Cubot J5 je spoj retro i modernog dizajna te će se svidjeti svima koji traže moderan pametni telefon s mogućnostima na koje su navikli u prošlosti.

I više nego solidan

Ovaj telefon pokreće MediaTek MT6580 čipset s četverojezgrenim procesorom i Mali-400 MP2 grafičkim procesorom zajedno s 2GB radne memorije. Performanse Cubota J5 su prosječne, no uz trikove poput ubrzavanja animacija i ograničavanja pozadinskih procesa u Developer options moguće je drastično ubrzati rad ovog telefona. Baterija kapaciteta 2800mAh ovaj uređaj na životu može održati dva dana uz umjereno korištenje. Sustav kamera Cubota J5 je jednostavan, no to je zapravo velika prednost. Na pozadini nalazi se samo jedna kamera sa senzorom rezolucije 8 megapiksela, no ista je performansama uvelike nadmašila naša očekivanja. U dobrim svjetlosnim uvjetima performanse su odlične, nadprosječnom oštrinom i širinom dinamičkog raspona. Ovisno o uvjetima J5 može imati problema s balansom ekspozicije, no nikada u tolikoj mjeri da fotografija postane neupotrebljiva. Prednja kamera ima senzor rezolucije 5 megapiksela i performansama je jednako impresivna kao i stražnja i je sposobna napraviti prilično dobre selfieje, pod uvjetom da su svjetlosni uvjeti povoljni.

Zaključak

Cubot J5 je dokaz da za frakciju cijene prosječnog midrangera možete dobiti solidan telefon s najnovijom verzijom operativnog sustava koji slijedi smjernice modernog dizajna uz neke retro elemente koje cijene korisnici telefona nižeg cjenovnog razreda.

Više informacija

  • Model: J5
  • Ukupna ocjena: 4,3
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 5
  • Proizvođač: Cubot
  • Procesor: MediaTek MT6580
  • Pohrana: 16GB
  • Memorija: 2GB
  • Ekran: 5,5“ IPS LCD, 960 x 480 piksela
  • Baterija: Li-Ion, 2800mAh
  • Plus: solidan zaslon, autonomija, moderan dizajn
  • Minus: USB konektor na vrhu uređaja, tek prosječne performanse
  • Ustupitelj i cijena: Se-Mark, www.se-mark.hr, 599,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Cubot J5

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Cubot J5 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.