Motorola Moto G9 Power

Motorola Moto G9 Power

Jednom puni, tri dana prazni

Mainstream mobiteli svih marki pokušavaju utrpati što više featurea u svoje ponude pa se trajanje baterije nije puno promijenilo godinama. Srećom, tu su i specijalizirani modeli.

Odabrati mobitel danas velika je avantura, s obzirom na malih bezbroj različitih primjeraka koji se nude na tržištu. Po nazivu već možemo vidjeti kako se fokusira na dugotrajan rad baterije, što je i njegov najveći adut, s obzirom na to da koristi bateriju od solidnih 6.000 mAh.

Krenimo, tako, od vanjskog izgleda mobitela. Ovaj mobitel ne skriva svoje dimenzije, već ih koristi kako bi korisnicima pružio vrhunsko iskustvo 6,8 inčnog zaslona. Svojim dimenzijama konkurira najvećim mobitelima te gledanje multimedije uistinu može biti doživljaj, kao i, naravno, generalno surfanje društvenim mrežama i webom. Zaslon koristi IPS tehnologiju te ima HD+ rezoluciju od 720 x 1640 piksela.

To znači da se mreža piksela vidi jednom kada se dovoljno približite mobitelu, no ciljalo se na dugo trajanje baterije umjesto samih performansi. Zaslon je ravne površine, što ga čini idealnim da se na njega zalijepi i zaštitno staklo. Rubovi su jednake debljine sa svih strana, jedino je brada nešto deblja. Imamo izrez u zaslonu u gornjem lijevom kutu za selfie kameru. Kako se radi o IPS zaslonu, standardno ćete oko tog izreza vidjeti “sjenu” na zaslonu, odnosno kao da je malo manje osvijetljen, no to je standardno kod ureza u IPS zaslone.

 

Motorola Moto g9 Power 1

Rubovi, kao i stražnja strana mobitela, napravljeni su od jednoga komada te se radi o plastici. Vizualno su odvojeni, tako da je rub glatke površine, dok je cijela stražnja strana izrezbarena kako bi se dobio atraktivan izgled presijavanja te istovremeno mobitel bolje leži u ruci i na njemu se ne primjećuju otisci prstiju. Mi na testu imamo zelenkasti model, no postoji i opcija ljubičaste verzije. Straga u gornjem lijevom kutu imamo, standardno, sustav od tri kamere s bljeskalicom, koji je malo uzdignut od ostatka pozadine. Na gornjem dijelu sredine mobitela tu je i Motorolin logo koji ujedno služi i kao klasičan senzor otisaka prsta.

Moramo napomenuti kako je ova tehnologija brža od svih modernih implementacija, što nam je drago vidjeti u ovom segmentu.

 

Snapdragon 662

Glavna kamera ima 64 MP te kompaktan 1/1,97” senzor. Standardno povezuje četiri susjedna piksela za rezultat od 16 MP boljih svjetlosnih performansi. Kamera ima solidne performanse i u tamnijim uvjetima, no u jednom trenutku je ipak bolje prijeći na noćni način slikanja kako bi se zadržali detalji, iako subjekti moraju biti savršeno mirni za čistu sliku. Naravno, imate opciju slikanja i sa svih 64 MP, no savjetujemo dnevno svijetlo za takve slike kako bi ispale idealno oštre.

Osim fotografija, možete snimati i FullHD video s HDR funkcionalnošću, kao i 60 fps-a. Osim glavne kamere, imate i 2 MP Macro kameru koja je postala popularna u ovoj cjenovnoj kategoriji, a omogućuje slikanje subjekata iz kratkih udaljenosti te se hvata velik broj sitnih detalja. Treća kamera pomaže prvoj za slikanje sa zamućenim pozadinama kako bi se dobili precizniji rezultati te njoj nemate direktan pristup. Selfie kamera ima 16 MP te spaja piksele za bolje 4 MP fotke standardno, iako možete slikati i sa svih 16 MP. Podržano je i FullHD snimanje.

 

Motorola Moto g9 Power 2

Od hardvera, tu je Qualcommov Snapdragon 662 čipset koji ima osam jezgri podijeljenih u dvije grupe. Jače četiri koriste se Cortex A-73 dizajnom s brzinom od 2 GHz te obavljaju sve aktivne zadatke i pružaju najbolje moguće korisničko iskustvo. Druge četiri bazirane su na Cortex A-53 dizajnu te služe za obavljanje pozadinskih zadataka dok je mobitel zaključan i fokusiraju se na minimalnu potrošnju baterije. Uz to dobivate 128 GB pohrane, kao i 4 GB radne memorije za sve zadatke. Ovdje je najzanimljivija sama baterija od 6.000 mAh, koja sa srednjom uporabom može doseći i 60 sati rada između punjenja što je svakako impresivno.

Ako ćete mobitel koristiti većinom za razgovore, mogao bi vam bez problema trajati tri dana, a dobivate i brzi punjač od 20 W.

Više informacija

  • Model: Moto G9 Power
  • Ukupna ocjena: 4,1
  • Performanse: 3
  • Isplativost: 4
  • Cool faktor: 4
  • Proizvođač: Motorola
  • Operativni sustav: Android 10
  • Procesor: Snapdragon 662
  • Grafički sustav: Adreno
  • Pohrana: 128 GB
  • Memorija: 4 GB
  • Konektor: UUSB C
  • Ekran: IPS HD+ 720 x 1640 px, 6,8"
  • Fotoaparat: 64 MP glavna + 2 MP Macro + 2 MP fokus
  • Stražnja kamera: 64 MP glavna + 2 MP Macro + 2 MP fokus
  • Prednja kamera: 16 MP, HDR
  • Baterija: 6000 mAh
  • Dimenzije i masa: 172,1 x 76,8 x 9,7 mm / 221 g
  • Plus: Ogromna baterija idealna za one koji ne mogu dopunjavati mobitel kroz dan, traje i do tri dana
  • Minus: Mobitel ima velike dimenzije, nije idealan za sve korisnike
  • Ustupitelj i cijena: Motorola www.motorola.com Cijena: 2.249,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Motorola Moto G9 Power

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Motorola Moto G9 Power - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.