Samsung Galaxy S20 FE 5G - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Samsung Galaxy S20 FE 5G

Samsung Galaxy S20 FE 5G

Za širi krug korisnika, a ne samo fanove

Kada se pogleda omjer uloženog i dobivenog, S20 FE telefon sa solidnim hardverom i jako dobrom kamerom predstavlja best buy iz Samsung Galaxy S20 serije.

Samsungova S serija je uvijek bila vrh ponude, dok su pristupačni modeli bili u A seriji. Modelom S20 FE Samsung je odlučio ponuditi uređaj koji spada u prazni prostor između A i S serije. Ovaj model sprijeda posjeduje 6,5 inčni ekran, koji se dijagonalom ekrana smjestio između modela S20 i S20+. Za razliku od drugih S20 modela, ekran je ravan, a ne zaobljen, rezolucija je 1080 x 2400 piksela, ali ekran i dalje posjeduje 120 Hz brzinu osvježavanja te ima podršku za HDR10+.

Iako uređaj ima nešto nižu rezoluciju u odnosu veće S20 modele, i dalje se radi o Super AMOLED ekranu, što znači da su kutovi gledanja vrlo dobri, kao i prikaz boja. Tu je i Always-on ekran, koji nudi mnoštvo mogućnosti podešavanja i informacija. Na vrhu ekrana je minimalna rupa za prednju kameru, a iznad ekrana se smjestio otvor u kojem se nalaze slušalica i zvučnik, dok je obrub oko ekrana minimalan. Bočne stranice uređaja su izrađene od aluminija i uređaj je relativno uzak, s tek blagim proširenjem oko fizičkih tipki, koje su smještene na desnoj strani uređaja. Na donjoj strani uređaja nalaze se mikrofon, USB Type-C utor i zvučnik.

 

Galaxy S20 FE 2

Dolje smješteni zvučnik u kombinaciji sa zvučnikom smještenim iznad ekrana daje vrlo dobar i glasan stereo zvuk. Fizičke tipke za paljenje uređaja i glasnoću su uske, ali malo izdužene, i smještaj im je vrlo dobar. Zadnja strana uređaja izrađena je od plastike te blago zaobljena prema bočnim stranicama uređaja, a zbog tog zaobljenja uređaj djeluje i nešto tanje te vrlo dobro leži u ruci, dok zbog plastike na stražnjoj strani nije tako sklizak. Treba napomenuti da uređaj posjeduje i IP68 certifikat. Na poleđini ekrana su smješteni moduli kamera, a ovaj uređaj ih posjeduje 3.

Glavna kamera je 12 MP f/1,8 širokokutna s optičkom stabilizacijom, a ista se nalazi i na modelima S20 i S20+. Druga kamera je telefoto s 8 MP f/2,4 s optičkom stabilizacijom slike i 3x optičkim zoomom. Treća kamera je 12 MP f/2,2 ultraširokokutna kamera koja pokriva kut od 123°. Fotografije snimljene glavnom i telefoto kamerom su vrlo dobre, među boljim fotografijama, s puno detalja, dobrim kontrastima i vjernim prikazom boja, dok fotografijama s ultraširokom kamerom nedostaje detalja. Fotografije snimljene u noćnim uvjetima prvim dvjema kamerama vrlo su dobre, s vjernim prikazom boja i dosta detalja, a tome doprinosi i optička stabilizacija slike, dok su fotografije snimljene ultraširokom kamerom u noćnim uvjetima nešto slabije kvalitete, s malo većom razinom šuma i nešto slabijim bojama.

 

Galaxy S20 FE 1

Moguće je snimanje videozapisa u 4K rezoluciji sa 60fps-a, a videozapisi u dnevnim uvjetima su jako dobri, dok je nešto šuma primjetno u noćnim uvjetima snimanja. Prednja kamera je 32MP s f/2,2, a fotografije u dnevnim uvjetima su vrle dobre, kao i snimljeni portreti, s dobro zamućenom pozadinom, dok je u noćnim uvjetima izražen šum.

 

Snapdragon 865 i brzo punjenje

Mobitel dolazi s Android 10 OS-om i s već poznatim Samsungovim ONE UI sučeljem, sada u verziji 2.5. Iako mobitel ima ravni ekran, tu je i dalje Edge panel s mnoštvom mogućnosti, a cijelo sučelje je prilagođeno mobitelima s velikim ekranima.

Prethodni S20 modeli su na Europsko tržite dolazili s Eynos 990 procesorom, a S20 FE 5G za razliku od njih dolazi s Qualcomm Snapdragon 865 procesorom s 8 jezgri (1 x 2,84 GHz + 3 x 2,42 GHz + 4 x 1,8 GHz), koji predstavlja sami vrh procesora za mobitele. Za grafiku se brine Adreno 650 GPU. Mobitel posjeduje 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije UFS 3.1, a tu je i utor za microSD memorijske kartice. Ovakve specifikacije osiguravaju vrhunsku brzinu rada, bez ikakva zastajkivanja. Igranje i najzahtjevnijih igrica protječe bez problema i trzaja, uz tek blago zagrijavanje nakon dužeg igranja.

Za rad uređaja brine se 4500mAh baterija, koja će na ovom uređaju, uz malo intenzivnije korištenje, bez problema trajati cijeli dan, dok je s nešto slabijim korištenjem i uštedom energije moguće izvući jedan i pol dan. Uređaj podržava 25 W brzo punjenje te 15 W brzo bežično punjenje, a tu je i reverzibilno bežično 4,5 W punjenje. S20 FE definitivno predstavlja best buy iz S20 serije.

Više informacija

  • Model: Galaxy S20 FE 5G
  • Ukupna ocjena: 4,4
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 5
  • Cool faktor: 4
  • Proizvođač: Samsung
  • Operativni sustav: Android 10, 11, OneUI
  • Procesor: Snapdragon 865 / Exynos 990
  • Pohrana: 128 GB
  • Memorija: 6 GB
  • Konektor: USB C
  • Ekran: 6.5” SUPER AMOLED, 1080 x 2340 piksela, 120 Hz, HDR10+
  • Stražnja kamera: 12 MP glavna + 8 MP telefoto + 12 MP ultraširoka
  • Prednja kamera: 32 MP
  • Komunikacija: LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, Bluetooth 5.0
  • Baterija: 4500 mAh, 25 W brzo punjenje
  • Dimenzije i masa: 158.5 x 72.4 x 9.2 mm / 177 g
  • Ostalo: IP68, 4.5 W reverzibilno brzo punjenje, stereo zvučnici, microSD
  • Plus: kamera, performanse, IP68
  • Minus: ultraširokokutna kamera, ekran niže rezolucije u odnosu na druge S20 modele
  • Ustupitelj i cijena: Samsung www.samsung.hr Cijena: 4.999,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Galaxy S20 FE 5G

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Galaxy S20 FE 5G - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.