Motorola Moto G9 Plus - 4.3 out of 5 based on 3 votes
Motorola Moto G9 Plus

Motorola Moto G9 Plus

Povoljne performanse

Motorola je uvijek imala odličnu mid range ponudu mobitela po uistinu atraktivnim cijenama, te se taj trend nastavlja i s novim modelima.

Moto G9 Plus jedna je od više verzija G9 serije te definitivno ima najatraktivniji hardver, kako iznutra tako i izvana. Naravno, to ne znači da su cijene značajno više te se i ovaj model svakako isplati uvrstiti kada ćete razmišljati o novom mobitelu. Na prvi pogled se već vide svi moderni dizajnerski detalji koji daju dojam premium mobitela već na prvi pogled.

 Izvana vas odmah dočekuje vrlo atraktivan i velik zaslon. Kada kažemo velik, mislimo na 6,81 inčnu dijagonalu koja se zahvaljujući modernom 20:9 omjeru lagano drži u ruci. Zaslon koristi LTPS IPS tehnologiju te podržava i HDR10 standard. S rezolucijom od 1080 x 2400 piksela dovoljno je detaljan da će sav sadržaj izgledati vrlo oštro na njemu, a dovoljno je jak i za dnevnu upotrebu.

 

Moto G9 Plus 2 3

Dizajnom se pazilo kako bi zaslon koji je ravan preko cijele površine bio sa što tanjim rubovima te je standardno samo brada ispod zaslona malo deblja kako zaslon ne biste slučajno pritiskali dok mobitel držite u ruci. Jedino se u gornjem lijevom kutu nalazi jedna rupica u zaslonu koja sadrži selfie kameru, a ona neće smetati pri konzumaciji full screen multimedije, kao ni igara.

S obzirom na cijenu uređaja, okvir i stražnja strana su plastični te su, iako su iste boje, dizajnirani kako bi se razlikovali i imitirali popularnu stakleno-metalnu kombinaciju skupljih mobitela. Straga imate čistu pozadinu s Motorolinim logom u sredini, kao i sustavom kamera u standardnom gornjem lijevom kutu.

Lagano je povišen od ostatka mobitela kako bi stale sve kamere te ima moderan dizajn s poredanim kamerama.

 

Više o hardveru

Kamere se sastoje od glavne širokokutne, sekundarne ultraširokokutne i macro kamere. Četvrta kamera nije direktno dostupna korisniku, no navodno pomaže mobitelu u računanju dubinskih efekata poput Bokeha. Glavna kamera ima senzor od 64 megapiksela s fizičkom dijagonalom od 1/1,73 inča, što ga čini jednako moćnim kao i kod mnogobrojnih high-end mobitela.

Osim vrlo detaljnih slika danju i moćnog noćnog moda, imate pristup i 4K snimanju, kao i FullHD slow-motion snimanju, sve s elektronskom stabilizacijom kamere. Ultraširoka 8-megapikselna kamera ima solidne performanse uz dovoljno svijetla te će uhvatiti puno širi kadar kako bi sve stalo u njega. Zadnja kamera od dva megapiksela je takozvana Macro kamera, a omogućuje približavanje objektima na svega nekoliko centimetara udaljenosti.

 

Moto G9 Plus 2 2

 

Tako možete slikati sitne detalje, kao i malene subjekte, a bit će istaknuta i jaka prirodna dubinska Bokeh separacija subjekta i pozadine. Četvrta, pomoćna kamera također ima senzor od 2 megapiksela. Sprijeda dobivate detaljnu 16 megapikselnu kameru za vrhunske selfije dokle god ima solidnog osvjetljenja, a podržava i FullHD snimanje.

Hardverski, mobitel koristi Snapdragon 730G SoC. To znači da dobivate dvije velike i brze Kryo Gold jezgre, kao i šest sporijih Kryo Silver jezgara. Jače jezgre brinu se kako bi sve vaše radnje imale brzu reakciju na mobitelu, dok pozadinske zadatke rješavaju sporije, štedljive jezgre.

730G SoC dizajniran je kako bi vam pružio i ugodno gaming iskustvo te ćete moći pokrenuti sve igre, većinom i u impresivnoj grafičkoj kvaliteti. Mobitel još dolazi s 4 GB radne memorije, kao i 128 GB pohrane. Dodatno, možete instalirati i MicroSD karticu, no zauzima mjesto sekundarne SIM kartice. Sve to napaja velika 5000 mAh baterija koja se može puniti brzinom i do 30 W.

 

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Motorola Moto G9 Plus

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Motorola Moto G9 Plus - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.