Acer Iconia Tab 10 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
STEREO ZVUČNICI Oko osrednjeg ekrana smjestili su se prednji stereo zvučnici, koji obogaćuju medijski doživljaj

Acer Iconia Tab 10

Dobar prosjek

One 10 ne nudi funkcije koje bi nas oduševile, no za pristojnu cijenu dobiva se tablet odlične autonomije i pristojnih performansi

Acer Iconia One 10 je tablet pristojna dizajna, ali ipak nije u jednakoj kategoriji kao modeli u ponudi Samsunga i Applea. No to je i logično, budući da se radi o uređaju atraktivne cijene. Uređaj je izrađen od plastike, a stražnja strana nosi atraktivan uzorak načinjen od malenih trokuta. Radi se o klasičnom Android tabletu ekranske dijagonale 10,1 inča, s rezolucijom od 1280 x 800 piksela. Takva kombinacija je poznata već dugi niz godina, još od prvih Android tableta s početka 2011. godine. Time oštrina ekrana i nije na razini nekih srednje rangiranih tableta.

Vidljivost ekrana je prosječna, s relativno širokim kutovima gledanja, adekvatnim za gledanje YouTube klipova u društvu. Osvjetljenje ekrana je također prosječno, dovoljno za konzumiranje sadržaja u interijerima, no ipak pomalo preslabo kad se tablet koristi vani, pri jačem suncu.

 

Pristojne performanse

Performanse unutar aplikacija su pristojne, no iskusili smo i fluidniji rad. Unutar nekih aplikacija postoji maleni lag, koji nestane najčešće unutar jedne sekunde. Najprimjetniji je unutar aplikacija koje se često iznova učitavaju i skidaju novi sadržaj, kao što su Twitter i Facebook, što rezultira zastajkivanjima koja možemo tolerirati.

Međutim, aplikacije koje se učitavaju relativno rijetko, kao primjerice igre koje se učitavaju pri pokretanju aplikacije i novih nivoa, rade odlično. Igrali smo FIFA 16 i Asphalt 8, koji su lagove imale samo kod spomenutih učitavanja. Unutar same igre, performanse su odlične, bez pada u FPS-u. Jednostavnije igre poput QuizUpa, rade besprijekorno, s veoma malo međuučitavanja. Slično je i s videom, koji doživljava samo maleni buffering na početku reprodukcije, najčešće ispod jedne sekunde. Bez problema smo reproducirali 720p .mkv zapise visokog bitratea, dok reprodukcija 1080p video zapisa nema smisla, budući da je rezolucija ekrana niža.

Međutim, MTK procesor ima dovoljno snage i za 1080p video, pa i njegova reprodukcija nije problem. Za reprodukciju 1080p video zapisa treba i nešto više prostora, pa je 16 GB memorije tableta malo tijesno, no ona se može proširiti microSD karticama kapaciteta do čak 128 GB, što je veoma dobro. U ovoj klasi najčešće susrećemo uređaje koji podržavaju microSD kartice kapaciteta do 32 GB. Multimediji pridonose i prednji zvučnici, koji osrednju kvalitetu nadomještaju pozicioniranjem s prednje strane. Zvučnike je međutim lagano pokriti rukom, budući da se nalaze s lijeve i desne strane ekrana, pri rubu uređaja.

Acer Iconia One 10 4

MICRO SD Pored kamere se nalazi microSD utor koji će dobro doći za proširenje kapaciteta memorije

 

Netaknut OS

Dobar je i Android 5.1 Lolipop, koje je relativno nov, a nosi i određene napretke u fluidnosti spram Androida 5.0. Acer i nije previše odmaknuo od AOSP verzije Androida, čime je težina sustava relativno mala, zbog čega je i 1 GB RAM memorije dovoljno. Promjene na sustavu su uglavnom dodatne postavke, dok izgled samog OS-a nije promijenjen. Nalazimo niz EZ postavki, poput EZ WakeUpa, koji dozvoljava otključavanje uređaja dodirivanjem ekrana s 5 prstiju ili dvostrukim tapkanjem ekrana.

Tu je još i par aplikacija, kao što je kids centre, koja sučelje prilagođava djeci dodavanjem velikih ikona za aplikacije, te filtrira video sadržaje s YouTubea. Ono što nas je oduševilo je baterija kapaciteta 6100 mAh, pa obzirom da je uparena s relativno štedljivim procesorom, tokom cijelog testiranja smo Iconia One 10 punili samo jednom. U par dana korištenja uspjeli smo izvući 6 sati uključenog ekrana. Uz reprodukciju videa bez ikakvih problema, dobre performanse u igrama i odličnu bateriju, ovaj tablet nudi relativno mnogo za nisku cijenu.

Cijena: 1.299,00 kn

Više informacija

  • Model: Acer Iconia One 10
  • Ukupna ocjena: 4,0
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 5
  • Ergonomija: 4
  • Proizvođač: Acer
  • Operativni sustav: Android 5.1
  • Procesor: MTK MT8163, quad core, 1,3 GHz
  • Memorija: 1 GB RAM / 16 GB pohrane
  • Ekran: 10,1“, 1280 x 800 px, kapacitivni, IPS LCD, 16 mil. boja
  • Baterija: 6100 mAh
  • Fotoaparat: 5 megapiksela, prednja kamera 2 megapiksela
  • Komunikacija: Wi-Fi a/b/g/n, Bluetooth 4.0
  • Dimenzije i masa: 256 x 171 x 8,9 mm/ 550 g
  • Ostalo: Stereo zvučnici s prednje strane, GPS, microSD utor do 128 GB
  • Plus: Noviji Android 5.1, dobra autonomija, stereo zvučnici
  • Minus: Osrednje performanse i ekran
  • Ustupitelj i cijena: Links, links.hr, maloprodajna cijena: 1.299,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Acer Iconia Tab 10

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Acer Iconia Tab 10 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.