Huawei MediaPad T5 - 4.3 out of 5 based on 3 votes
Huawei MediaPad T5

Huawei MediaPad T5

Peri-deri surfer

Pomalo zaboravljena kategorija tableta i dalje ima neke zanimljive predstavnike. Glavne prednosti MediaPada T5 su veliki IPS ekran i kvalitetna izrada u kombinaciji sa solidnim hardverom



Glavni problem tableta je to što imaju zamjetno slabiji hardver u odnosu na pametne telefone. S druge strane, kompenzacija je veći ekran za ugodnije uživanje u, prije svega, multimedijalnim sadržajima. I baš je to glavni forte i Huawei MediaPad T5 modela.

Što te goni?

MediaPad T5 se ni u čemu posebno ne ističe, no sve su komponente vrlo solidne. Dolazi u dvije varijante: slabijoj s 2 GB radne memorije i 16 GB prostora (svakako trebate iskoristiti utor za microSD do 256 GB) koju smo mi dobili na test te nešto jačoj s 3 GB RAM-a i 32 GB spremišnog prostora.

U oba slučaja pokreće ga njihov vlastiti HiSilicon čipset Kirin 659, koji ima procesor s četiri jezgre na 2,36 GHz i četiri na 1,7 GHz. Tablet je idealan za gledanje YouTubea, filmova, Netflixa i čak slušanje glazbe sa svoja dva stereo zvučnika.

Za igranje igara može proći s casual naslovima, a slabiji će model definitivno kašljucati na najjačim naslovima. Iako je i samo igranje smartphone prilagođenih igara pomalo naporno na tabletima. Definitivno ovisi o tipu igre.

 

Huawei MediaPad T5 1

Opravdavanje cijene

Najjači aduti ovoga tableta su veliki 10 inčni IPS ekran odličnih performansi i kvalitetna metalna izvedba. Dizajn je minimalistički, ispod ekrana se nalaze zvučnici, a na stražnjoj strani monolitnu izvedbu prekida gornja gumirana traka na kojoj se nalazi stražnja kamera. S lijeve strane nalazi se utor za SIM karticu i microSD proširenje, a tu je i microUSB za punjenje tableta te 3,5 mm utor za slušalice. S desne se strane nalaze tipke za paljenje i glasnoću.

Uređaj dolazi s Android 8.0 operativnim sustavom te Huawei Emui 8.0 nadogradnjom, kao i predinstaliranim Office alatima te nekoliko igara, od kojih smo odigrali nekoliko nivoa previše u Spider-Manu.

Igre i dječji kutak

Za reprodukciju zvuka kao izlazne jedinice služe spomenuta dva stereo zvučnika na dnu ekrana. Ono što isporučuju dovoljno je glasno, a nedostaje definicije u nižim i srednjim tonovima. Situacija se znatno poboljšava uključivanjem slušalica.

S obzirom na to da su jedni od najčešćih konzumenata tableta djeca, Huawei je ubacio poseban mod rada koji se zove dječji kutak. Prije prebacivanja u ovaj način rada potrebno je postaviti zaštitnu lozinku. U dječjem kutku postoje posebno smišljene aplikacije za učenje, a na jednostavan način možete odrediti kojim se aplikacijama djeca smiju služiti te se može ograničiti vrijeme korištenja.

 

Huawei MediaPad T5 2

Ono na što definitivno imamo prigovor je sporije punjenje baterije, dok smo samom autonomijom od 8 do 9 sati zadovoljni.

Zaključak

Ukupno se radi o vrlo solidnom uređaju, pri čemu bismo se ipak odlučili za model s 3 GB radne memorije radi responzivnijeg doživljaja. Za surfanje, multimediju i casual igre ovaj će uređaj zadovoljiti, a od aduta najviše iskaču kvalitetna izrada i veliki IPS ekran.

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Huawei MediaPad T5

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Huawei MediaPad T5 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.