Razer Basilisk

Razer Basilisk

Razer Basilisk najnoviji je Razerov miš namijenjen Pro FPS igračima

Nedovoljno drugačiji

Razer većinu novih modela razvija kao svojevrsni eksperiment za istraživanje tržišta i Basilisk je najbolji primjer toga. Osim novog oblika, Basilisk kao novitet donosi i „Clutch“, odnosno tipku koja služi za pristup sekundarnim funkcijama miša. Razer Basilisk, kao i svi ostali Razerovi high-end optički miševi, koristi PMW-3389 optički senzor koji je među najboljima na tržištu.

Pouzdanost i performanse su uistinu odlične i on nudi najvišu rezoluciju među optičkim senzorima od čak 16000 DPI bez interpolacije. Kvaliteta izrade je odlična, na što smo navikli od Razera, veći dio kućišta izrađen je od mat crne plastike s blago grubom teksturom, dok su bočne stranice oblože gumom koja promovira znojenje. Kod trešnje nismo primijetili zveckanje kotačića, kao ni same leće senzora. Basiliskov oblik je nesiguran jer palac tjera u predodređeni, fiksni položaj.

Desna strana prilično je sigurna, no oblik kao cjelina je nesiguran zbog lijeve strane. Masa od 108 grama ne čini se previsokom, no Basilisk u praksi ostavlja dojam kao da je mnogo teži i masa je vrlo osjetna tijekom naglijih pokreta. Težište je u samom centru, u ravnini sa senzorom, što je idealna konfiguracija. Kotačić Razer Basiliska ima podesivu napetost, tako da je lako namjestiti savršenu količinu definicije koraka.

Nažalost, količina sile potrebna za pritisak kotačića prilično je visoka, što može uzrokovati slučajno proklizivanje kod korištenja manjeg otpora kotačića. Klikovi pružaju vrlo malo otpora, što može dovesti do slučajnih pritisaka, uz to LBM i RMB tipke imaju različit dizajn, odnosno jedna je udubljena, a druga izbočena, što uvelike pogoršava kvalitetu korištenja istih.

Bočne tipke imaju predug hod i daju prilično slabu povratnu informaciju. Kabel, iako pleten, nije krut te ne smeta pri naglim pokretima. Razer Basilisk je teško preporučiti kraj Deathaddera, koji je Razerova perjanica već dugi niz godina. Jedini aspekt koji bi nekoga mogao privući Basilisku je Clutch, koji je prilično beskoristan za kompetitivno igranje.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Razer Basilisk

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Razer Basilisk - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.