Alienware AW558

Alienware AW558

Alienware je među najpoznatijim proizvođačima računalne periferije i svoju sferu djelatnosti polako širi i na računalnu periferiju

Mali vanzemaljac

Model AW558 je povoljniji od dva modela dostupna na našem tržištu, iako se i dalje radi o relativno skupom mišu. Alienware je prilično tajnovit s podacima, tako da nam nisu otkrili koji su senzor ugradili u model AW558.

Prema specifikacijama i samim performansama pretpostavljamo da se radi o PMW-3310, koji je vrlo dobar, iako sada već zastarjeli senzor. Moguće ga je natjerati da izgubi mogućnost praćenja pokreta, no to se događa tek pri najekstremnijim uvjetima, odnosno pri naglom podizanju pod kutom, što se rijetko događa tijekom igranja. Kvaliteta izrade je osrednja, materijali koji su korišteni vrlo su dobri, no sama konstrukcija nije najbolje izvedena, tako da je cijeli miš nekako „labav“, što nikako ne odgovara njegovoj cijeni.

Alienware je tvrtka kojoj je estetika prioritet i to se, nažalost, odnosi i na ovaj miš, tako da AW558 ima estetski vrlo zanimljiv, no ergonomski prilično loš oblik. Samo tijelo prilično je široko, što će mnogima smetati pri korištenju, no veći problem je to što produžeci koji su ujedno odmorišta za prste kradu dio površine bočnih stranica, što uvelike smanjuje mogućnost prilagodbe načina držanja.

Masa od 89 grama je odlična za miš srednje veličine i distribucija iste je odlična. Klikovi AW558 su prelagani i same tipke su prelabave te ne ulijevaju povjerenje tijekom korištenja. Kotačić je tek prosječan, ima solidnu definiciju koraka i nije ga preteško pritisnuti. Bočne tipke su odlične i iako imaju vrlo tih klik, sam feedback je odličan. Kabel je gumen, iako malo krući nego što bismo htjeli, no opet ne toliko da bi smetao tijekom igranja.

Alienware je na dobrom putu, no ako želi napraviti uistinu dobar miš morat će prioritete s estetike promijeniti u ergonomiju. Teško je preporučiti ovaj miš jer za istu cijenu možete dobiti neke od najboljih miševa na tržištu.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Alienware AW558

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Alienware AW558 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.