Roccat Kone AIMO

Roccat Kone AIMO

Roccat je slušao pritužbe korisnika koji obožavaju oblik njihova najpoznatijeg miša, no ne i njegovu veličinu

Veliki Kone

Roccat je slušao pritužbe korisnika koji obožavaju oblik njihova najpoznatijeg miša, no ne i njegovu veličinu. Zbog niske desne strane miša korisnici s velikim dlanovima teško se privikavaju na korištenje Konea i Roccat je upravo za njih napravio Konea AIMO, najveći miš na našem testu. Iz fotografija je teško zaključiti o koliko velikom mišu se zapravo radi, pogotovo kada ga usporedimo s originalnim Koneom.

Kone AIMO koristi isti Owl Eye senzor rezoucije 12000 DPI kao i Kone Owl Eye, što je odlična vijest pošto se radi o odličnom senzoru koji spada u sami vrh ponude po performansama. Kvaliteta izrade je odlična, tijekom testiranja nismo primijetili zveckanje komponenti. Kućište Kone AIMO napravljeno je od glatke mat crne plastike. Pošto Kone AIMO ima isti oblik kao i ostali modeli iz Kone linije proizvoda, on dijeli sve probleme sigurnosti oblika, koji su manje primjetni pošto veće dimenzije ipak dopuštaju više prilagodbe pri držanju.

Odmorište za palac, nažalost, i dalje prisiljava palac u jedan, fiksni položaj, dok je desna strana nešto sigurnija jer je miš viši, tako da je pozicija prstiju na njoj donekle prilagodljiva. Novost za Roccat su odmorišta, odnosno udubljenja za prste na RMB i MB tipkama koja su vrlo suptilna pošto ujedno služe kao test te će Roccat kroz povratne informacije korisnika u idućim iteracijama svojih miševa sigurno napraviti prilagode radijusa udubljenja na tipkama.

Masa od 130 grama se na papiru doima prilično zastrašujućom, no tijekom igranja teško je primijetiti da je masa uistinu tako velika, iako je miš i dalje osjetno teži od manje verzije koja je 40-ak grama lakša. Masu je teže osjetiti prvenstveno zbog samih dimenzija miša, no i zbog odlične distribucije mase po kojoj je Kone serija poznata.

Prekidači na svim tipkama su odlični i nude gotovo savršenu količinu otpora, dok je kotačić tek mrvicu lošiji nego kod manjeg Kone Owl Eye jer koraci pružaju više otpora pri okretanju. Ovaj miš preporučamo isključivo korisnicima s vrlo velikim dlanovima. Za sve ostale Kone Owl Eye je i dalje daleko bolji izbor pod uvjetom da im ne smeta njegov vrlo specifičan oblik.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Roccat Kone AIMO

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Roccat Kone AIMO - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.