AOC U3277PWQU - 5.0 out of 5 based on 1 vote
AOC U3277PWQU

AOC U3277PWQU

UHD srednje cijene za gaming i multimediju

Ovaj AOC-ov 32-inčni 4K monitor odličan je izbor za gamere i korisnike gladne UHD multimedije. U Vidilab testiranju provjerili smo kojim adutima će osvojiti korisnike.

4K monitori uglavnom su znatno skuplji u odnosu na zaslone s nižom nativnom rezolucijom, no ovaj AOC-ov monitor za svoju cijenu nudi zbilja mnogo, kako za gaming, kako za multimediju, tako i za poslovnu uporabu. Drugim riječima, ovaj je monitor namijenjen za gotovo sve tipove korisnika, a istovremeno nije i u „luđački skupo“ cjenovnoj kategoriji.
Za početak, dizajn monitora mogli bi smatrati pomalo konzervativnim. Okviri monitora su srednje veličine, a donji dio okvira, na kojemu se nalazi i AOC-ov logotip, kao i naljepnica sa specifikacijama srebrne je boje, što je elegantan dizajnerski „touch“. Doduše, zavučemo li prste ispod monitora, na kojemu se nalaze tipke za upravljanje OSD-om (On Screen Display), pronalazimo prve nedostatke, a u pitanju je upravo taj OSD koji djeluje izuzetno arhaično. Srećom, u pakiranju s monitorom dolazi i Windows softver koji nudi identične funkcije kao i ugrađeni OSD, ali u znatno boljem i preglednijem sučelju.

Sa stražnje strane monitora nalazi se držač za kabele (kako bi kablovinje bilo urednije), kao i vrlo solidan broj utora za povezivanje: Display Port, HDMI 2.0 (s MHL funkcijom), DVI i VGA (namijenjeni PiP i PBP funkciji monitora), utor za slušalice, a tu su i integrirani 3 W zvučnici koji ne nude neku kvalitetu, ali solidno služe za osnovnu audio podršku. S desne se strane monitora nalazi USB hub, s dva USB 2.0 i dva USB 3.0 porta (žuti USB 3.0 port je za brzo punjenje), za spajanje periferije, ili pak USB uređaja za pohranu podataka. Monitor također nudi i podešavanje po visini, podešavanje po kutu, ali i pivot od 90 stupnjeva.

AOC U3277PWQU 3

SUČELJA: Ima tu svega, od DisplayPorta, preko HDMI 2.0 priključka pa čak do relikta prošlosti u vidu VGA konektora

Što se boja i stupnja osvježavanja tiče, reprodukcija boja out-of-the-box nije idealno kalibrirana, no može se smatrati bliskom standardu, iako prikaz boja možda neće oduševiti profesionalce, jer svjetlije boje mogu djelovati „zrnasto“.

S druge strane, stupanj osvježavanja od 4 ms posebno će razveseliti gamere. Monitor smo testirali u različitim scenarijima. Isprobali smo FPS (Battlefield 1), akciju iz trećeg lica (Watch Dogs 2), sport (FIFA 17) i racing (DiRT 3), i monitor se “ponašao” odlično, bez ikakvih artefakata ili ghostinga. Doduše, potrebno je napomenuti kako za većinu navedenih igara trebate posjedovati i vrlo snažan grafički hardver koji je u mogućnosti igre pokrenuti u nativnoj rezoluciji od 3840 x 2160 piksela. Dobar primjer su Nvidijine GTX 1070, odnosno GTX 1080 grafičke kartice.

AOC U3277PWQU pivot

PIVOT: Uz svu bogatu opremu, ovaj 32-inčni 4K model ima i opciju pivotiranja

Kada je u pitanju samo „4K“ UHD iskustvo uporabe, ovdje je potrebno malo navikavanja, poglavito i zbog veličine monitora, obzirom da bi ikonice na desktopu i tekst ispod njih mogao djelovati vrlo sitno. Windowsi 10 će po spajanju monitora automatski napraviti upscale sučelja na 150%, no to može dovesti do neželjenih problema. U našem slučaju, zaslon smo poželjeli proširiti na TV uređaj manje rezolucije (1920 x 1080), kako bi usporedili Full HD i 4K video. No, nakon što smo pokrenuli Kodi i poželjeli da se prikazuje samo na sekundarnom zaslonu, operativni sustav je jednostavno odbijao to učiniti. Kasnije smo shvatili da je problem ležao u scalingu sučelja, koje smo trebali vratiti na 100%. Srećom, i bez scalinga, sadržaj na zaslonu je vrlo pregledan i čitljiv, što možemo zahvaliti visokoj gustoći piksela monitora, tako da smo scaling za daljnju uporabu zadržali na 100%.
Sve u svemu, AOC3277PWQU odličan je odabir, kako za gamera, tako i za korisnika gladnog 4K multimedijskih sadržaja.

Više informacija

  • Model: U3277PWQU
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Kvaliteta: 5
  • Cool faktor: 4
  • Cijena: 5
  • Proizvođač: AOC
  • Tip: VA
  • Dijagonala /rezolucija /omjer stranica: 3840 x 2160
  • Snaga osvjetljenja: 350 cd/m2
  • Osvježenje: 60 Hz
  • Vrijeme odziva: 4 ms
  • Kontrast: 3,000:1 (80m:1 dinamički kontrast)
  • Priključci: 1 x Display Port, 1 x HDMI 2.0 (s MHL), 1 x DVI, 1 x VGA, 1 x D-Sub
  • Dodatno: Zvučnici, pivot, PiP, PBP
  • Dimenzije: 80,01 x 74,188 x 65,9 x 17,12 cm (sa stalkom)
  • Masa: 11,51 kg (sa stalkom)
  • Plus: Dijagonala, rezolucija, VA panel, USB hub, odličan za gaming, cijena
  • Minus: Svjetlina može djelovati „zrnato“, arhaični OSD, slabi zvučnici
  • Ustupitelj i cijena: AOC (www.aoc.hr), 4.256,30 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za AOC U3277PWQU

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AOC U3277PWQU - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.