Samsung C24FG73

Samsung C24FG73

Zakrivljeni Gamer

Kada se radi o zaslonima, Samsung je vjerojatno prvo ime koje većini padne na pamet.

Samsung je poznat po zakrivljenim zaslonima te iste ugrađuju i u svoje gaming monitore. Samsung C24FG73 je monitor s VA panelom i 144 Hz frekvencijom osvježavanja, što mu omogućava visoku kvalitetu prikaza, kao i odlične gaming performanse. Uz visoku frekvenciju osvježavanja, ovaj monitor ima i 1 ms vrijeme Gray-to-Gray kašnjenja, što je impresivno za VA panel.

Iako ima ispodprosječnu širinu Freesync raspona, ista je dovoljna većini igrača. Kod igranja kompetitivnih naslova ionako je nepoželjno igrati na manje od 70 sličica u sekundi, tako da je Freesync raspon od 70 do 144 Hz dovoljno širok za kompetitivno igranje. Nažalost, nije dovoljno širok za igranje zahtjevnijih naslova koji se izvode u 60 sličica u sekundi, tako da će padovi ispod 60 sličica u sekundi bili primjetni na ovom monitoru.

 

 MG 1447 v2

Dizajn ovog monitora postiže odličan balans profesionalne i gamerske estetike te će se jednako dobro uklopiti u uredsko okružje, kao i u gamersku spavaću sobu. Kvaliteta prikaza ovog monitora je iznimno visoka zahvaljujući VA panelu, koji omogućava vrlo široke kutove gledanja, kao i vrlo dobru reprodukciju boja i širok dinamički raspon.

Kvaliteta izrade ovog monitora je zaista odlična, s vrlo niskim tolerancijama razmaka među panelima i odličnim materijalima, koji kućištu daju visoku čvrstoću. Samsung je ovom monitoru dao odličan stalak s mogućnosti podešavanja visine, podešavanja nagiba, rotacijom i mogućnosti pivotiranja. Kod zakrivljenog monitora osobito je korisna mogućnost pivotiranja jer su zakrivljeni zasloni odlični za korištenje u portretnom načinu gledanja.

 

 MG 1446

Igranje na ovom monitoru pravi je užitak, kao i konzumacija multimedijskog sadržaja, zbog odlične kvalitete prikaza. Ovo uistinu nije tipičan gaming monitor s visokom frekvencijom osvježavanja jer ne žrtvuje kvalitetu prikaza kako bi isporučio vrhunske performanse pri igranju. Samsung C24FG73 je dobro opremljen video ulazima s DisplayPortom i dva HDMI ulaza, što mu daje visoku fleksibilnost kod spajanja uređaja.

Iako nismo obožavatelji zakrivljenih monitora, zahvaljujući manjoj dijagonali zakrivljenost ovog modela nije imala negativan utjecaj na naše iskustvo korištenja tijekom testiranja. Samsung C24FG73 nudi odličan balans kvalitete prikaza i visokih performansi te je idealan izbor za prosječnog gamera, koji će osim za igranje ovaj monitor koristiti i za konzumaciju multimedijskog sadržaja i rad u alatima za obradu slike ili videa.

 

 MG 1445

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung C24FG73

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung C24FG73 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.