Alienware AW2518HF

Alienware AW2518HF

Iz druge galaksije

Alienware je poznat po računalima namijenjenima gamerima, no sve veću popularnost ostvaruje na području gaming periferije.

Dell, koji je vlasnik branda Alienware, poznat je po odličnim monitorima koji su zlatni standard profesionalnih monitora. Iako ovaj monitor ne spada u profesionalne, Dellova kvaliteta nije odsutna s ovog modela, iako se manifestira na nešto drugačiji način. Ovaj monitor ima dizajn s vrlo izraženom gaming estetikom, što je karakteristično za Alienware.

No ta gamerska estetika nije odbojna i kričava, prvenstveno zbog odličnog izbora tamnosive boje, koja daje profinjen izgled ovom monitoru. Kvaliteta izrade je iznimno visoka, s vrhunskim materijalima i odličnom završnom obradom. Tijekom postavljanja AW2518HF nismo primijetili nejednake razmake između panela, kao niti škripanja, koja su karakteristična za modele s lošijom kvalitetom izrade.

 

 MG 1407

Ovaj monitor je zaista odličan primjer kako proizvod namijenjen gamerima ne mora žrtvovati kvalitetu izrade u korist gamerske estetike. Uz kvalitetu izrade, impresionirao nas je i stalak, koji nudi mogućnost prilagodbe visine, rotacije, nagiba i pivotiranja. Zahvaljujući dugim krakovima stalka ovaj monitor je iznimno stabilan i čak ni pri jačem gurkanju nije pokazivao nestabilnost koja bi mogla rezultirati padom monitora.

Stalak Alienwarea AW2518HF među najboljima je od stalaka svih monitora na testu. Alienware AW2518HF ima TN panel vrlo visoke frekvencije osvježavanja od čak 240 Hz, što će biti dovoljno čak i najzahtjevnijim igračima, koji od svog monitora traže ekstremne performanse. Rezolucija ovog 25-inčnog panela je standardna FullHD rezolucija.

 

 MG 1409

Uz maksimalnu frekvenciju osvježavanja impresivan je i Freesync raspon, koji se proteže od 30 Hz sve do 240 Hz, tako da ostajete unutar Freesync raspona bez obzira igrali na 60, 144 ili 240 sličica u sekundi. Dijagonala veličine 25 inča nudi odličan balans kompaktnosti i preglednosti. Mana ovog monitora je kvaliteta prikaza, prvenstveno zbog uskih kutova gledanja i niskog dinamičkog raspona koji ovaj monitor čine neprikladnim za profesionalni rad.

Reprodukcija boja je vrlo dobra, iako se radi o TN panelu koji je poznat po niskoj zasićenosti boja. Od video ulaza ovaj model ima DisplayPort i dva HDMI ulaza, što omogućava spajanje širokog spektra uređaja, od računala do igraćih konzola. Alienware AW2518HF je gaming monitor za najzahtjevnije igrače, kojima su prioritet ekstremne performanse koje će im dati prednost kod igranja.

Ovaj monitor malo koga može ostaviti ravnodušnim: od dizajna do samih performansi ovaj monitor je san svakog kompetitivnog gamera i kao takav zaslužuje našu preporuku.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Alienware AW2518HF

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Alienware AW2518HF - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.