Dell S2419HGF

Dell S2419HGF

Pristupačnih 144 herca

Tradicionalno dobra opremljenost i odlična ergonomija podsjećaju nas da je ovo još jedan kvalitetno napravljen Dellov monitor. Gamerima će ipak biti daleko važnije vrlo dobre performanse u igrama uz podršku za FreeSync.

 

Mogli bismo reći kako je ovo tipičan Dellov monitor. Barem što se dizajna tiče. Prepoznatljiv dizajn i odlična ergonomija njegove su glavne odlike. Dakako, pomaže i činjenica što je jedan od cjenovno isplativijih 24-inčnih 144 Hz monitora na domaćem tržištu.

Dell nas je već duži niz godina kod svojih monitora poprilično razmazio odličnom ergonomijom. Ništa drugačije nije ni kod ovog modela. Lako i jednostavno zakretanje i podešavanje visine omogućava vam da ekran pozicionirate i podesite prema vlastitim željama. Nadalje, pohvalit ćemo i odličnu opremljenost i tri moderna videoizlaza (2x HDMI i 1x DisplayPort). Prilično korisna opcija je svakako i integrirani USB hub koji nam omogućava spajanje dodatne periferije direktno putem monitora.

Međutim, gamere će ipak ponajviše zanimati brzina i performanse ovog Dellovog monitora u igrama. Prvo, međutim, moramo naglasiti podršku za FreeSync, što je svakako dobra vijest. Nadalje, monitor nazivno dolazi podešen s frekvencijom osvježavanja od 120 Hz. Međutim, odabirom opcije overclock unutar izbornika za podešavanje slike ubrzo ćete ga „boostati“ na željenih 144 Hz. Također, kako biste maksimalno ubrzali odziv monitora, poželjno je u izborniku odabrati opciju Super Fast.

 

Dell S2419HGF 2

No odabirom ove opcije vidljivi su pojedini artefakti kod objekata u pokretu, što ukazuje na pretjerano agresivan algoritam za poboljšanje ubrzanja odziva piksela. Stoga preporučamo izbjegavati Super Fast opciju. Činjenica je da je brzina odziva ovog Dellovog monitor s isključenom opcijom Super Fast ponešto sporija od brzine odziva ostalih gamerskih 1 ms monitora. Međutim, smatramo kako ovo nije pretjerano primjetno u igrama.

Što se tiče kvalitete slike, ovo je još jedan brz gamerski monitor temeljen na TN matrici tako da nikakvih iznenađenja nema. Kontrast i svjetline su se pokazali vrlo dobrim, no vidljivi kut i prikaz boja i dalje su ključni problemi ovog tipa LCD matrice. Ukupno gledano, međutim, možemo zaključiti kako je ovo prilično dobar gamerski monitor s uobičajeno Dellovski dobrom ergonomijom.

 

Dell S2419HGF 3

 

Izbornici za podešavanja slike nude velik broj lako dostupnih opcija koje vam omogućavaju da u potpunosti iskoristie gamerski potencijal ovog monitora. Također istaknimo i vrlo ujednačeno osvjetljenje bez nekih uočljivih problema. Posebno će ovaj Dellov monitor biti zanimljiv vlasnicima AMD-ovih grafičkih kartica obzirom da je cjenovno prilično pristupačan i podržava FreeSync.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Dell S2419HGF

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Dell S2419HGF - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.