BenQ  XL2411P

BenQ XL2411P

Brz i neugledan

BenQ-ovi monitori iz gamerske serije Zowie često koriste profesionalni igrači prilikom natjecanja na poznatim eSports turnirima. U ovom slučaju riječ je o prilično neupadljivom monitoru koji pak gamerima nudi iznimno brz odziv, odličnu ergonomiju i veliki broj naprednih opcija za podešavanje slike.

 

BenQ-va serija monitora Zowie često se koristi na najvećim eSports turnirima, što samo po sebi dovoljno govori. Ovo nije neki fensi šmensi monitor za široke mase. Riječ je o monitoru namijenjenom natjecateljskom igranju i općenito gamerima koji žele brz monitor bez potrebe za nepotrebnim dodacima ili ekstravagantnim dizajnerskim rješenjima.

Štoviše, ovo je vizualno dosta neupadljiv monitor koji nas dizajnom vraća nekih 10 godina unatrag. Međutim BenQ je obratio pažnju na sitne detalje koji pomažu kod natjecateljskog igranja.

Kvaliteta izrade je odlična, a ovaj se monitor može pohvaliti i vrhunskom ergonomijom. Visinu monitora, primjerice, možete podesiti za nekih 130 mm, zakretati ga možete lijevo i desno za 45 stupnjeva, a podržana je i pivot opcija. Što se tiče priključaka, na raspolaganju su vam svi uobičajeni videoizlazi, ali je preporučljivo koristiti DisplayPort izlaz kako biste mogli odabrati frekvenciju osvježavanja od 144 Hz.

 

Benq XL2411P 3

Navigacija i općenito opcije za podešavanje slike jako su dobro posložene i ima ih doista veliki broj. Možete neovisno podešavati svjetlinu, kontrast, temperaturu i zasićenost boja i gamma vrijednosti. Izbornik za podešavanje nudi i ukupno 11 predefiniranih opcija od kojih su neke posebno prilagođene pojedinim žanrovima igara (FPS1 FPS2, RTS i sl.).

Jedna od vrlo korisnih opcija, posebno za online multiplayer igre, svakako je Black eQualizer koja dodatno osvjetljava tamna područja u igrama kako vas nitko ne bi iznenadio skrivajući se u mraku.

Očekivano BenQ kod ovog monitora koristi iznimno brzu TN matricu s brzinom odziva od 1 ms. U kombinaciji s frekvencijom osvježavanja od 144 Hz ovaj monitor omogućava ugodno igranje bez ikakovg zamućenja slike ili pojave tragova (ghostinga). Ukoliko svemu pridodamo i iznimno malo ulazno kašnjenje (input lag), performanse su doista izvrsne, posebno u online FPS-ovima poput Apex Legendsa.

 

Benq XL2411P 4

Standardni nedostaci koji već dugo prate TN matrice u obliku slabijeg vidljivog kuta i neuvjerljivog prikaza boja prisutni su jasno i kod ovog modela. Nažalost, nisu podržane ni tehnologije za sprečavanje trzanja i „pucanja“ slike poput FreeSynca ili G-SYNC-a.

Ovo je ozbiljan nedostatak, iako ukoliko lovite najveći mogući broj sličica u sekundi i najveću moguću brzinu odziva, sumnjamo da će vam ovo posebno nedostajati. U konačnici ovo je monitor koji možemo samo preporučiti svim gamerima koji prvenstveno traže iznimno brz monitor vrhunske ergonomije, a dizajn im nije na prvom mjestu.

 

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za BenQ XL2411P

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

BenQ  XL2411P - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.