Asus VG278QR

Asus VG278QR

Gamer bez mane

Najnoviji Asusov gamerski uradak nakrcan je svim i svačim. Od 165 Hz ovježavanja slike, podrške za FreeSync i G-SYNC, pa sve do minimalne brzine odziva od svega 0,5 ms!. Moderan dizajn i odlična ergonomija samo zaokružuju iznimno pozitivan dojam koji je ovaj monitor ostavio na nas.

 

Ovaj monitor spada u najnoviju Asusovu seriju gamerskih modela, što se vidi odmah na prvi pogled. Moderan dizajn uz vrlo tanak rub oko ekrana naglašavaju kompaktan izgled, posebno obzirom na dijagonalu od 27 inča. Minimalistički dizajn Asus kombinira s odličnom kvalitetom izrade i nadasve dobro ergonomijom. Postolje je vrlo čvrsto i robusno izvedeno, što jamči stabilnost monitora, a omogućava i jednostavno zakretanje. Dopalo nam se i predviđeno mjesto za provođenje kablova. Ukupno gledano, dizajn i kvaliteta izrade su na vrlo visokoj razini.

Osim toga, Asus je ovaj model nakrcao velikim brojem naprednih i korisnih mogućnosti. Ponajprije ovaj monitor podržava tehnologiju Adaptive-Sync (Free Sync), ali je isto tako certificiran od strane Nvidie kao G-SYNC kompatibilan. To znači da vam je svejedno imate li u računalu AMD-ovu ili Nvidijinu karticu. Moći ćete uživati u prikazu bez trzanja i „pucanja“ slike.

Nadalje, podržana je maksimalna frekvencija osvježavanja slike od 165 Hz putem opcije za overclock. Pritom tehnologija Adaptive-Sync radi u vrlo širokom rasponu osvježavanja od 40 do 165 Hz. Također, Asus naglašava kako je ovaj monitor Flicker Free i dolazi s opcijom za smanjenje plavog svjetla (Ultra Low Blue Light). Jako nam se dopao sustav navigacija kroz izbornik za podešavanje slike koji je izveden putem malog joysticka sa stražnje strane monitora.

 

Asus VG278QR 3

 

Na taj način imate vrlo brz i jednostavan pristup svim opcijama. Asus nudi 7 predefiniranih opcija za prikaz slike. Mi smo odabrali opciju Racing mode, a pozdravljamo i prisustvo opcije sRGB. Unutar izbornika na raspolaganju vam je i nekoliko super korisnih gamerskih mogućnosti. Timer, fps counter, Crosshair i Display Alingment opcije su koje će vam dobro doći.

Također, po pitanju brzine odziva Asus ide korak dalje, pa opcijom Asus ELMB (Extreme Low Motion Blur) efektivno spuštate brzinu odziva na 0,5 ms. To je, međutim, minimalna vrijednost, a prosječna iznosi i dalje dobro poznatih 1 ms (grey to grey).

Pokazalo se kako je najbolje ostaviti ELMB isključen i odabrati frekvenciju osvježavanja od 165 Hz. Pri ovakvim postavkama ovaj Asusov monitor ponudit će vam doista vrhunske performanse u svim igrama. Input lag je dosta minimalan i uz dovoljno brzu grafičku karticu ukupni doživljaj brzine u online igrama je super impresivan.

 

Asus VG278QR 4

 

Asus nam s ovim modelom doista nudi super opremljen gamerski monitor vrhunskih performansi kojemu je zapravo jedini nedostatak korištenje TN matrice. S druge strane, TN matrica omogućava iznimno brz odziv, što je ipak najvažnije za ugodno igranje.

 

 

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Asus VG278QR

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Asus VG278QR - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.