AOC AG273QCG

AOC AG273QCG

Zakrivljen i brz, ali TN

Osebujan GSync TN monitor u zakrivljenoj verziji koji kvalitetom slike ne opravdava visoku cijenu.

Među gomilom gaming monitora na tržištu ovaj se osebujni AOC-ov monitor doista izdvaja s obzirom na iznimno zanimljive i rekli bismo neobične osobine. Prvenstveno riječ je o zakrivljenom 27-inčnom TN monitoru s ukupnim radijusom 1800R. Već ova činjenica ga čini poprilično jedinstvenim.

Osim toga riječ je o GSynnc monitoru koji dolazi s odgovarajućim GSync modulom te podržava maksimalnu frekvenciju od 165 Hz i Nvidijinu tehnologiju Ultra Low Motion Blur. Dakako, TN monitor jamči i iznimnu brzinu odziva, pri čemu je ovaj monitor deklariran na 4 ms (GtG).

Sada govorimo o dizajnu, on je nešto drugačiji od ostalih AOC-ovih gamerskih monitora. Ovaj je monitor iznimno kompaktan i prilično tanak, uz male rubove oko ekrana. Posebno dizajnirano postolje zauzima pak jako malo mjesta na radnom stolu. Zanimljiv dodatak svakako su i izvlačni stalci za slušalice s lijeve i desne strane monitora.

 

AOC AGON 27 2

 

Sa stražnje strane nalazimo posebno LED osvjetljenje AOC Ring Light. Ergonomske osobine su vrlo dobre uz mogućnost podešavanja visine i zakretanja. Još jedna velika prednost ovog monitora je odlična opremljenost. Dolazi s integriranim zvučnicima snage 2x2 vata koji su iznenađujuće dobri, a tu su i čak četiri USB priključka od kojih jedan podržava brzo punjenje uređaja.

Pomalo nas čudi odabir zakrivljene matrice posebice s obzirom na dijagonalu od 27 inča. Po nama ovo nema previše smisla. S druge strane rezolucija je očekivanih 1440p, što monitoru ovakve dijagonale omogućuje vrlo jasan i oštar prikaz.

Nažalost, AOC ovdje koristi mat ekran s prilično agresivnim anti-glare slojem koji uvjetuje „zrnatu“ i „prljavu“ sliku! Ovo je posebno uočljivo postavite li ovaj monitor pored nekog od monitora s drugačijim mat ekranom.

 

AOC AGON 27 5

Kako biste mogli koristiti frekvenciju osvježavanja od 165 Hz, potrebno je u izborniku monitora uključiti opciju za overclock. Ovo nam govori kako je ovo u osnovi 144-hercni panel, koji zapravo tvornički overclockirate na 165 Hz.

GSync će biti automatski aktiviran u trenutku kada monitor spojite s Nvidijinom karticom. Promjenjiva frekvencija osvježavanja dostupna je u prilično širokom rasponu od 30 do 165 Hz. U praksi ovo znači kako ćete u pravilu izbjeći bilo kakve probleme u prikazu kod igara sve dok vam broj sličica u sekundi ne padne ispod 30.

GSync dakako možete kombinirati i s Vsyncom ako želite primjerice ograničiti broj sličica u sekundu na 165 prilikom korištenja frekvencija osvježavanja slike od 165 Hz.

 

AOC AGON 27 7

Sve u svemu, ovaj se monitor ističe vrlo dobrim performansama u igrama. Međutim, dojma smo kako brzina odziva nije na razini najbržih TN matrica. Korištenjem najagresivnije overdrive opcije u izborniku za podešavanje slike moguće je poboljšati brzinu odziva, no to za sobom povlači i pojavu određenih anomalija u prikazu.

Premda na papiru nudi vrlo respektabilne mogućnosti i predstavlja se kao ultimativni gaming monitor, ovaj nas je model ipak poprilično razočarao. Cijena mu je također iznimno visoka. Svjesni smo kako GSync monitori nisu jeftini, no ovaj AOC-ov model definitivno ne opravdava visoku cijenu.

 

ag273qcg

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za AOC AG273QCG

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AOC AG273QCG - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.