LG 32GK850F-B

LG 32GK850F-B

Rijetka zvjerka!

Moderan dizajn, VA matrica, 144 Hz osvježavanje slike te podrška za FreeSync 2 i HDR čine ovaj monitor poprilično primamljivim za sve gamere. Nažalost, brzina odziva mu nije jača strana.

Premda je predstavljen još prošle godine, ovaj LG-ev monitor i dalje spada među najzanimljivije gaming monitore na tržištu. Naime, riječ je o jedinstvenom monitoru koji dolazi s VA matricom, nije zakrivljen, ima frekvenciju osvježavanja od 144 Hz, podržava FreeSync 2, kao i HDR uz certifikat DisplayHDR 400.

Ovakve mogućnosti svakako ga čine poprilično primamljivim za sve gamere. Svemu doprinosi i veličina dijagonale od 32 inča te moderan dizajn i odlična ergonomija. Također WQHD rezolucija (1440p) znači kako vam neće trebati najbrža i najmoćnija grafička kartica kako biste iskoristili sve mogućnosti ovog monitora.

Usprkos veličini dijagonale od 32 inča, ovaj monitor moderno je dizajniran, uz tanke rubove oko ekrana, pa ne djeluje toliko ogromno na radnom stolu. Valja istaknuti odličnu ergonomiju, što uključuje podešavanja po visini, zakretanje, kao i pivot opciju.

 

LG 32GK850F B 3

 

Svi priključci nalaze se sa stražnje desne strane, tako da su znatno lakše dostupni. Uz tri video priključka ovaj monitor posjeduje i dva USB 3.0 priključka, što je svakako koristan dodatak. Kvaliteta izrade je prilično solidna, a moramo priznati da nam se dopao minimalistički dizajn uz crveno-crnu kombinaciju boja.

Kao što smo već napomenuli, ovaj se LG-ev monitor temelji na VA matrici, nije zakrivljen poput većine gaming VA monitora, a s obzirom na korištenje WQHD rezolucija, gustoća piksela po inču iznosi 92 dpi-a.

Slika nije tako jasna i oštra kao kod primjerice 4k rezolucije, no ako se odmaknete od monitora na pristojnu udaljenost, neće primijetiti veliku razliku. Pritom je tekst lakše čitljiv, a i gamerima će 1440p rezolucija biti daleko pogodnija za bolje performanse u igrama.

 

LG 32GK850F B 1

Ugrađena VA matrica odlikuje se izvrsnim kontrastom i podrškom za širi spektar boja, odnosno 95 % standarda DCI-P3. Kvaliteta slike je vrlo dobra , iako inicijalno zahtijeva određena podešavanja (potrebno je smanjiti intenzitet plavog i zelenog kanala) i boje u konačnici nisu toliko vjerne i precizno prikazane kao kod primjerice kvalitetnijih IPS monitora.

Nadalje, zamijetili smo određene probleme s vidljivim kutom, posebno na samim krajevima monitora.

S obzirom na osvježavanje slike od 144 Hz i podršku za FreeSync 2 HDR, ovo je svakako jako dobar gaming monitor. Svakako preporučamo koristiti opciju extended za FreeSync u izborniku monitora jer omogućuje podršku za FreeSync u rasponu od 48 do 144 Hz uz podršku za Low Frame Rate Compensation.

 

LG 32GK850F B 4

 

U praksi FreeSync radi besprijekorno, što uz odličan kontrast i dobru dinamiku slike omogućuje odlično gaming iskustvo s ovim monitorm. Nažalost, brzina odziva, posebno kod nekih prijelaza između boja, nije osobito dobra, što uzrokuje zamućenje slike.

LG nudi i opciju MBR (Motion Blur Reduction) koja se temelji na tehnologiji umetanja crnog framea (BFI), međutim, ovu opciju ne možete koristiti u kombinaciji s FreeSyncom. Monitor podržava HDR i može dosegnuti prilično impresivnu razinu maksimalne svjetline, što u kombinaciji s jako dobrim kontrastom osigurava nešto uvjerljiviji prikaz HDR sadržaja.

 

LG 32GK850F

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za LG 32GK850F-B

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

LG 32GK850F-B - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.