LG 34GL750-B

LG 34GL750-B

Gamer širokih vidika!

Za sve one koji žele pristupačan ultrawide gaming 144 Hz monitor ovaj će LG-jev model biti dobar odabir. Odlikuju ga vrlo dobra kvaliteta slike, relativno brz odziv, podrška za FreeSync i GSync te moderan dizajn.

Ultrawide monitori širokog formata 21:9 postaju sve popularniji i među gamerima. U velikom broju igara ćete pomoću ovog ekrana dobiti nešto šire vidno polje, odnosno vidjeti „više“ u odnosu na klasične 16:9 monitore. Srećom, novije igre danas uredno podržavaju 21:9 ekrane.

Svima koji žele nešto cjenovno pristupačniji, a pritom dovoljno kvalitetan gamerski ultrawide monitor, ovaj bi LG-ev model mogao biti itekako zanimljiv. Svrstali bismo ga negdje u sredinu ponude LG-evih ultrawide monitora. Svojim dizajnom i mogućnostima u potpunosti slijedi smjernice nove LG-eve serije monitora UltraGear.

Njegove ključne osobine su već spomenuti ultrawide ekran veličine impozantnih 34 inča u zakrivljenoj varijanti, frekvencija osvježavanja od 144 Hz te podrška za FreeSync i GSync.

 

LG 34GL750 1

Već pogled na same specifikacije jasno daje do znanja kako se svojim mogućnostima i kvalitetom slike ovaj model neće previše razlikovati od ostalih LG-evih novijih UltraGear monitora. Ponajprije ćete dakako morati pronaći dovoljno mjesta na radnom stolu za ovako širok monitor.

Već smo se kod novijih LG-evih monitora navikli na postolje u obliku slova V koje u ovom slučaju osigurava vrlo dobru stabilnost. Omogućuje podešavanje visine u dosta velikom rasponu, a osim toga možete isključivo podešavati nagib.

Priključci su smješteni sa stražnje strane, a ne ispod ekrana, što ih čini lako dostupnim. Ovaj je monitor solidno opremljen, iako ne dolazi s USB hubom, ali ima integrirane zvučnike.

 

LG 34GL750 6

Prije nego što se pozabavimo samom kvalitetom slike, valja napomenuti kako je potrebno određeno vrijeme prilagodbe na monitor ovakvog formata ekrana, posebno ako dosada niste koristili ovakve monitore. U ovom slučaju zakrivljen ekran je itekako poželjan jer kutove monitora približava vašem vidnom polju, što je dosta važno s obzirom na ultrawide format.

Ovaj model dolazi s nešto nižom rezolucijom koju možemo prozvati ultrawide 1080p. Naime, rezolucija iznosi 2560x1080, što na ovakvoj veličini dijagonale ne daje osobito veliku gustoću piksela po inču.

U svakodnevnom radu slika nije toliko jasna i oštra, no s druge strane moći ćete uživati u daleko boljim performansama u igrama bez potrebe za kupnjom najnovije grafičke kartice.

 

LG 34GL750 4

Kvaliteta slike općenito nas ni sa čim nije iznenadila. Možemo pohvaliti poprilično ujednačeno osvjetljenje i vrlo dobar te vjeran prikaz boja. Brzina odziva je također prilično dobra.

Podržani su FreeSync i GSync tako da igre na ovom monitoru izgledaju široko i dobro. Podržan je i HDR, ali ovo je na razini nazivne podrške i nemojte očekivati čuda jer HDR sadržaj jednostavno ne djeluje osobito uvjerljivo. Kontrast je preslab, a i maksimalna svjetlina nedovoljna je za odgovarajući prikaz HDR sadržaja.

Cijena ovog monitora je poprilično povoljna, tako da ga možemo preporučiti gamerima koji žele pristupačan ultrawide monitor vrlo dobrih performansi.

 

LG 34GL750

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za LG 34GL750-B

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

LG 34GL750-B - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.