Acer ED273 Awidpx

Acer ED273 Awidpx

Budget VA za gamere!

Zahvaljujući ugrađenoj modernoj VA matrici, brzini osvježavanja od 144 Hz i podršci za FreeSync i G-Sync compatible, ovaj je monitor primamljiva opcija za gamere ograničenog budžeta. Morat ćete, međutim, prihvatiti određene kompromise po pitanju ergonomije i kvalitete slike, po čemu ovaj monitor dosta zaostaje za skupljim gaming modelima.

Zakrivljeni monitori su na tržištu postali sve popularniji upravo zahvaljujući budget VA gamerskim 1080p modelima poput ovog Acerovog. VA matrice nude bolju kvalitetu slike od primjerice TN modela, a u kombinaciji s brzinom osvježavanja od 144 Hz te nešto agresivnijim postavkama ubrzanja odziva, mogu ponuditi sasvim dobre gaming performanse.

U trenutku kada su se 144 Hz VA 1080p monitori cijenom sasvim približili TN modelima, bilo je posve logično da će većina gamera odabrati VA varijante, posebno kada govorimo o 27-inčnim monitorima.

Konkretno, ovaj Acerov monitor nije osobito nov, ali je i dalje prilično aktualan i dostupan na našem tržištu po relativno povoljnoj cijeni. Odlikuje ga 27-inčni ekran s radijusom zakrivljenosti 1800R, VA matrica uobičajene Full HD rezolucije, brzina osvježavanja od 144 Hz, te, što je posebno važno, podrška za AMD FreeSync, kao i G-Sync compatible certifikat od strane Nvidije.

 

Acer ED273 1

Dizajnom se svakako ne ističe previše. Premda izgleda dovoljno moderno uz vrlo tanke rubove oko ekrana, Acerov budget gamer je napravljen od uobičajene plastike uz kombinaciju bijele i srebrne boje. Ergonomija je dosta slaba uz isključivo podešavanja nagiba. Opremljenost uključuje ugrađene zvučnike, kao i tri dostupna video izlaza. Jasno je da su napravljeni određeni kompromisi da bi ukupna cijena bila što je moguće niža.

Glavni prodajni adut ovog monitor je svakako VA matrica koja omogućuje sasvim dobru kvalitetu slike uz dostupnu brzinu osvježavanja od 144 Hz. Full HD rezolucija na monitoru od 27 inča ne izgleda posebno dobro kada govorimo o svakodnevnom radu, međutim, kada je u pitanju gaming, omogućuje vam dobre performanse u novijim igrama bez potrebe za korištenjem iznimno brze i skupe grafičke kartice.

Uz manja podešavanja unutar izbornika, možemo reći da ovaj monitor nudi sasvim dobru kvalitetu slike. Performanse u igrama su jako dobre, ali postoji problem koji je tako karakterističan za VA matrice, a to je brzina odziva. Naime, ova tehnologija po pitanju brzine odziva zaostaje za TN i IPS monitorima, što je vidljivo i kod ovog modela. Osim toga, vidljivi kut je dosta slabiji nego što bismo očekivali.

 

Acer ED273 5

Međutim, svima koji žele cjenovno povoljan gamerski monitor, vjerujemo da neki od navedenih nedostataka neće smetati pretjerano. Veliki adut ovog monitora svakako je podrška za FreeSync koja je kod AMD—ovih kartica aktivna u rasponu od 48 Hz do 144 Hz kod korištenja DisplayPort priključka, odnosno od 48 Hz do 120 Hz kod korištenja HDMI priključka. Ovaj monitor vam omogućuje da Adaptive Sync tehnologiju koristite i s Nvidijinim karticama, no ova je mogućnost dostupna isključivo putem DisplayPort priključka.

Ako ste u potrazi za budget gaming monitorom, ovo je još jedan model koji svakako nudi jako dobar omjer cijene i mogućnosti. Ugrađena VA matrica omogućuje bolju kvalitetu slike od monitora s TN matricama, a brzina osvježavanja od 144 Hz jamči relativno odzivan prikaz u igrama bez posebno izraženog zamućenja slike.

 

 

TEST ZAKRIVLJENIH GAMING MONITORA

Pogledajte ostale modele koje smo testirali!

Zakrivljeni monitori sve su popularniji pa smo stoga odlučili malo detaljnije istražiti tržište. Koje su prednosti zakrivljenih monitora? Jesu li bolji za gaming ili profesionalno korištenje? Isplati li ih se kupiti?

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Acer ED273 Awidpx

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Acer ED273 Awidpx - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.