Samsung LC27RG50 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Samsung LC27RG50

Samsung LC27RG50

VA overdrive na 240 Hz!

Superbrzi Samsungov VA gaming monitor koji zahvaljujući brzini osvježavanja slike od 240 Hz i vrlo dobroj brzini odziva omogućuje odlične gaming performanse. Pritom VA matrica nudi daleko bolju kvalitetu prikaza nego što je to slučaj kod bržih gamerskih TN monitora.

Želite super brzi gaming monitor, ali niste spremni na kompromis po pitanju kvalitete slike koji donose TN monitori? Srećom, u posljednje vrijeme na tržištu su se pojavili VA i IPS monitori s brzinom osvježavanja od 240 Hz! Ovaj Samsungov model jedan je od dva trenutno dostupna VA monitora s brzinom osvježavanja od 240 Hz; pritom Samsung jedini proizvodi VA panele ovakve brzine.

Ovaj je monitor primarno i isključivo namijenjen gamerima, iako vanjština i sam dizajn nisu s tim u skladu. Nema tu nekih gamerskih dodataka ili pretjerano agresivnih dizajnerskih akrobacija, ovaj monitor izgleda posve uobičajeno. Dovoljno je moderan, kompaktan uz tanke rubove. Postolje je vrlo jednostavno izvedeno pa se i ergonomija svodi isključivo na podešavanja nagiba. Srećom, na poleđini su dostupne rupe za VESA montažu (75x75 mm).

Rekli bismo da je kvaliteta izrade prosječna, ali sasvim dobra za ovakav jedan monitor. Samsung kod svoje najnovije serije monitora posebno gura nešto agresivniju zakrivljenost ekrana pa radijus zakrivljenosti i kod ovog modela iznosi 1500R.

 

Samsung 27 3

Ispod haube se krije novija Samsungova matrica u turbo modu uz osvježavanja slike od 240 Hz. Nema ovdje nekih naprednih stvari poput Quantum Dot tehnologije. Podržan je uobičajen 8-bitni prikaz boja uz standardni sRGB spektar, a rezolucija je 1080p.

Izbornik za podešavanje slike nudi nekoliko predefiniranih opcija prikaza prvenstveno orijentiranih prema gamerima ( FPS, RTS, RPG i sl.). Preporučujemo korištenje Custom opcije. Od ostalih gaming opcija, na raspolaganju vam je Black Stabilizer, kao i Low Input Lag, što svakako preporučujemo da uključite.

Zanimljivo je kako je ovo monitor koji je prije svega brendiran kao G-Sync compatible, no u pozadini svega je Adaptive Sync tehnologija koja bez problema radi i s AMD-ovim grafičkim karticama. Pritom napomenimo da ako uključite Adaptive Sync, ne može više podešavati opcije vezane uz brzinu odziva. U svakom slučaju, preporučljivo je koristiti opciju Fastest za ponajbolji mogući gaming doživljaj.

Moramo priznati da na ovom monitoru igre izgledaju odlično. Mogli bismo sada raspravljati je li ugrađena matrica doista dovoljno brza za 240 Hz, međutim, zamućenje slike je stvarno minimalno, a input lag gotovo da i ne postoji. Ovo je iznimno brz monitor gotovo po svim mogućim kriterijima. Nije možda brz poput nekog TN-a, ali zato nudi bolju kvalitetu slike.

 

Samsung 27 2

Po tom pitanju, nedostajalo je malo dinamike u prikazu boja koje inače očekujemo od VA matrice. Da se razumijemo, kvaliteta slike nakon sitnih podešavanja više je nego dobra, osobito za gaming. Vidljivi kut je također sasvim dobar ako uzmemo u obzir slabosti VA matrica. Cijena je također vrlo prihvatljiva.

Konačno možemo ustvrditi da je ovaj monitor poprilično uspjela kombinacija kvalitete slike koju donosi VA matrica i brzine osvježavanja od 240 Hz. Svakako ga možemo preporučiti svim gamerima koji žele iznimno brz monitor pristojne kvalitete slike.

 

 

TEST ZAKRIVLJENIH GAMING MONITORA

Pogledajte ostale modele koje smo testirali!

Zakrivljeni monitori sve su popularniji pa smo stoga odlučili malo detaljnije istražiti tržište. Koje su prednosti zakrivljenih monitora? Jesu li bolji za gaming ili profesionalno korištenje? Isplati li ih se kupiti?

 

Više informacija

  • Model: LC27RG50
  • Proizvođač: Samsung
  • Tip: Zakrivljeni gaming monitor
  • Dijagonala /rezolucija /omjer stranica: 27"/ 1920x1080 piksela / 16:9
  • Osvježavanje: 240 Hz
  • Statički/dinamički kontrast:: 3000:1
  • Snaga osvjetljenja: 300 nits
  • Osvježenje: 4 ms (GtG)
  • Vrsta panela: VA
  • Kut vidljivosti: 178° (H) / 178° (V)
  • Dijagonala: 27"
  • Priključci: 2x HDMI 2.0, 1x DisplayPort 1.2
  • Dimenzije: 617x472x250 mm
  • Masa: 6,6 kg
  • Plus: kensington lock
  • Ustupitelj i cijena: Samsung Cijena: 2.399,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung LC27RG50

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung LC27RG50 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.