Samsung U32R590C

Samsung U32R590C

Kućni multimedijalni šampion!

Tražite li pristupačni kućni multimedijalni monitor velike dijagonale koji može po potrebi zamijeniti i manji televizor, ovaj bi Samsungov monitor mogao biti odličan izbor. Odlikuje ga jako dobra kvaliteta slike te podrška za prikaz slike u slici, što vam omogućuje lako i jednostavno istovremeno korištenje više uređaja.

Ako tražite svestran multimedijalni monitor, ovaj Samsungov model mogao bi biti odlična opcija. Poput sličnog Philipsovog modela, i ovdje je riječ o cjenovno pristupačnom 32-inčnom VA monitoru koji dolazi s 4k rezolucijom.

Samsung se ovdje odlučio za moderan, ali poprilično minimalistički orijentiran dizajn: dominiraju tamno sive i srebrne nijanse, tanki rubovi ekrana, postolje koje zauzima vrlo malo mjesta na radnoj površini. Riječ o kompaktnom monitoru s obzirom na veličinu dijagonale od 32 inča.

Ukupno gledano, kvaliteta izrade i kvaliteta korištenih materijala su na zadovoljavajućoj razini. Nažalost, nastradala je ergonomija jer ovaj monitor nudi isključivo podešavanje nagiba i ništa više. Osim toga, ne podržava ni VESA montažu na zid ili poseban stalak, što znači da ste osuđeni koristiti ga takvog kakav je.

 

Samsung U32R590CWU 3

Opremljenost je također dosta siromašna. Prisutna su dva video priključka, kao i audio izlaz, i to je to. Napajanje je izvedeno putem vanjskog adaptera.

OK, Samsung je sve karte kod ovog modela bacio na kvalitetu slike i nije puno pogriješio. Ovaj je monitor, naime, opremljen s novijom VA matricom vrlo dobrih osobina, a jedna od njegovih značajnih osobina je i nešto veća zakrivljenost ekrana u radijusu od 1500R. Moramo priznati da smo se na ovu činjenicu vrlo brzo priviknuli i već nakon par minuta korištenja monitora, uopće je nismo primjećivali.

Važna osobina ovog monitora svakako je podrška za prikaz slike pored slike (PbP) i slike u slici (PiP). Ova opcija vam omogućuje istovremeni prikaz slika iz više izvora, pri čemu možete podešavati kako će se slika, odnosno slike, prikazivati na ekranu. Dodatno možete koristiti i poseban Samsungov softver Easy Setting Box.

Za podešavanja svih parametara slike koristi se maleni joystick koji je vrlo lak i jednostavan za korištenje. Već godina Samsung pod opcijom MagicBright nudi nekoliko osnovnih predefiniranih opcija prikaza. Smatramo da je najbolje koristiti opciju Custom i podesiti prikaz prema vlastitoj želji.

Uz malo podešavanja ovaj će vam monitor ponuditi vrlo kvalitetan prikaz uz dovoljno vjerne i precizne boje. Zahvaljujući 4k rezoluciji, oštrina i čitljivost teksta su na vrlo visokoj razini. S druge strane, izvrstan kontrast, tako karakterističan za Samsungove VA matrice, posebno dolazi do izražaja kod video i multimedijalnog sadržaja.

 

Samsung U32R590CWU 2

Samsungov U32R590C nije gaming monitor. Frekvencija osvježavanja iznosi samo 60 Hz, a ovaj monitor ne podržava Adaptive Sync tehnologiju, no to ne znači da igre ne izgledaju dobro. Naprotiv, neke izgledaju čak i odlično, pod uvjetom da posjedujete dovoljno brzu karticu za igranja na 4k! Brzina odziva je sasvim solidna i ne priječi ugodno igranje, no prije bismo rekli da je ovaj monitor pogodniji za nekakav konzolaški gaming ako posjedujete PS4 pro ili Xbox One X.

Skloni smo na ovaj monitor gledati kao na nekakav multimedijalni hub na kojeg ćete priključivati razne uređaje i moći koristiti više uređaja odjednom. S obzirom na cijenu, veličinu ekrana i kvalitetu slike, čini se kao vrlo primamljiva opcija.

 

 

TEST ZAKRIVLJENIH GAMING MONITORA

Pogledajte ostale modele koje smo testirali!

Zakrivljeni monitori sve su popularniji pa smo stoga odlučili malo detaljnije istražiti tržište. Koje su prednosti zakrivljenih monitora? Jesu li bolji za gaming ili profesionalno korištenje? Isplati li ih se kupiti?

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung U32R590C

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung U32R590C - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.