Synology Router RT1900ac - 5.0 out of 5 based on 2 votes
Synology Router RT1900ac

Synology Router RT1900ac

Vrhunski mrežni ruter

Ovaj user friendly ruter opremljen dvojezgrenim procesorom sasvim je drugačiji od svih ostalih rutera koje smo do sada susreli

Synologyjev RT1900ac ruter bazira se na zadnjem kriku bežične tehnologije kako bi osigurao vrhunske performanse. Najnoviji Synologyjev softver koji pokreće ovu zvjerku je dovoljno intuitivan i user friendly kako bi što većem broju korisnika olakšali snalaženje u konfiguriranju mreže. Softver je sličan navigaciji kroz desktop jer ima grafičko sučelje identično onome na drugim Synology proizvodima poput njihovih NAS uređaja. Ruter čak pokušava biti toliko prijateljski da vam javlja koje portove morate preusmjeriti prema njemu kada upogonite VPN mrežu, kao da to već i sami ne znate. Inače, maksimalni broj VPN konekcija je 5, što je 5 puta više od onoga što vam daje Microsoft uz Windowse.

Synology RT1900ac 2

S druge strane: Imamo USB 3.0 konektor za vaš disk na koji ćete pohraniti multimediju. Ili ga možete iskoristiti za USB printer, no to bi stvarno bila šteta. Pored njega nalazi se čitač SD kartica


Za vas koji znate kako izgleda sučelje Synologyjevih NAS uređaja ovo će biti već viđeno, no za sve ostale ovaj ruter je nešto potpuno novo! Drugačije iskustvo! Naime, na ruter možete instalirati dodatni softver koji se bazira na paketima (packages). Tako ovaj ruter može biti spomenuti VPN server uz podršku za PPTP, OpenVPN i L2TP/IPSec protokole za do 5 simultanih konekcija, može biti Radius Server za autenfikaciju te DNS server, Media Server s DLNA/UPnP za vaše kompatibilne DLNA uređaje poput televizora ili Playke 3 i 4 te Xbox 360 i One. Kako bi imali što za gledati na telki pobrinut će se Download Station aplikacija koja može direktno iz rutera pretraživati torrent sadržaje i skinuti ih na USB disk ili stick koji ste utaknuli u USB 3.0 port na ruteru. Na spomenuti USB disk možete konfigurirati ovlasti za pristup sadržaju za svakog korisnika zasebno. Tako ne zaboravite staviti Read dopuštenja za Guest usera kako bi vaš DLNA kompatibilni TV mogao pristupiti sadržajima za gledanje. Fajlovima možete pristupiti i kroz FTP, FTPS, SFTP, WebDAV, smb ili afp protokole te je kompatibilan s Time machine protokolom. Ruteru se može pristupiti i kroz mobilnu aplikaciju tako da ćete moći sa svime ovime upravljati i kada vas nema kod kuće, a upogonite li Synology QuickConnect ili DinDNS moći ćete si pripremiti medijske sadržaje još iz tramvaja. Kako ne biste ostalim ukućanima uskratili internet propusnost uslijed skidanja velike količine podataka tu je Trafic Control s kojim određujete tko ima prioritet na mreži. Za roditelje, ovdje je i Parental Control koji će odrediti u koje vrijeme pojedini uređaj smije na internet te koje web stranice smijete posjećivati.

Synology RT1900ac 4

S jedne strane: Imamo WPS gumb i gumb za fizičko gašenje Wi-Fi konekcije


Za one više spretne mrežnoj administraciji tu je i SSH pristup ruteru, a na internetu možete pronaći i dodatne pakete za instalaciju i proširivanje funkcionalnosti. Iako ovaj model ima 256 MB DDR3 RAM-a, što je puno više od ostalih rutera na tržištu, ne možete očekivati da ćete instalirati neke prezahtjevne baze podataka na njega i sl.

Synology RT1900ac 5

Sa stražnje strane: Nalaze se power gumb, power konektor, jedan WAN i četiri LAN porta te šarafi za 3 antene


Skoro smo zaboravili napomenuti!

Kako je ovo prvenstveno Wi-Fi ruter, posjeduje beamforming tehnologiju koja će osigurati bolji signal bežične mreže, a podržane su 2,4 i 5 GHz IEEE 802.11a/b/g/n/ac mreže do maksimalno 70 uređaja. Synology kaže kako su u njihovom testu svih 70 uređaja uspješno bili spojeni iako neki od njih nisu primali ili slali podatke, no test s 40 uređaja koji istovremenu odašilju Wi-Fi podatke je prošao bez problema. Nama je Wi-Fi radio besprijekorno, a domet mreže nešto sitno dalji od prosjeka s priloženim antenama jačine 3,5 dBi na 2,4 GHz i 4,6 dBi na 5 GHz.
Kako bi bili što sigurniji, ruter ima DoS protekciju, Firewall, SSL certifikate te čarobnjaka za sigurnost koji će vas obavijestiti kako još bolje osigurati vašu mrežu, a sve eventualne obavijesti o nepravilnostima u radu ili kvarovima možete dobiti na mail, SMS ili putem push servisa.

router 3

Sučelje: Djeluje poput pravog desktopa, a osim standardnih ikonica, ovdje je i DarkStat koji smo pronašli na netu kao paket treće strane. Oprez s takvim stvarima jer ograničeni ste s 256 MB RAM-a pa biste lako mogli zagušiti router

 

Maloprodajna cijena s PDV-om:
1.190,00 kn

Više informacija

  • Model: Synology Router RT1900ac
  • Ukupna ocjena: 4,8
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Opremljenost: 5
  • Proizvođač: Synology
  • Procesor: Dual core 1 GHz
  • Memorija: 256 MB DDR3
  • Sučelje: SD card, USB 3.0, 4x 10/100/1000 LAN, 1x WAN
  • OS: Synology SPM
  • Mod rada: Wireless Router, Wireless AP, Wireless Client
  • Wi-Fi: IEEE 802.11 a/b/g/n/ac
  • Dimenzije i masa: 66 x 206 x 160 mm (bez antena), 0,51 kg
  • Plus: Synology SRM, DLNA, VPN
  • Minus: Samo 256 MB RAM-a, nadamo se više u narednim generacijama uređaja
  • Ustupitelj i cijena: Xenon Forte trgovina.xenon-forte.hr, maloprodajna cijena s PDV-om: 1.190,00 kn
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Synology Router RT1900ac

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Synology Router RT1900ac - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.