Ryze Tech Tello - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Ryze Tech Tello

Ryze Tech Tello

Prvi izbor za programere

Pogledate li same specifikacije drona, možete zaključiti kako na tržištu postoji mnogo dronova s dužim vremenom leta od 13 minuta te većom rezolucijom snimanja videa od 720p.

Zatim, potrebno je upravljati njime uz aplikaciju na smartfonu tj. nema dedicirani kontroler. Zavirite li malo dublje ispod haube, otkrit ćete kako Tello posjeduje Intelov 14-jezgreni procesor te Movidus Myriak 2 video procesor. Takva procesorska snaga omogućila je razvoj mnogih aplikacija i dodataka za Tello dron. Sam Tello SDK vrlo je šturo dokumentiran pa je puno posla ostalo za Tello zajednicu koja je uz pomoć vještina hakiranja i programima poput Wiresharka i drugih otkrila kako izvući maksimum iz drona.

TELLO 1

VIDEO 720p je oštar no može povremeno prikazati vrlo visoku kompresiju ukoliko padne propusnost mreže



Sada osim službene postoji neslužbena, debugirana od zajednice, Tello FPV aplikacija u nekoliko varijanti (komercijalnoj, demo i besplatnoj osnovnoj verziji) s kojom možete drugoj osobi dati mogućnost da iskusi gledanje leta Tello drona iz prvog lica uz pomoć mobitela i VR naočala u koje se taj mobitel može umetnuti, dok vi upravljate dronom. Tellove dvije antene pobrinut će se za relativno stabilan prijenos slike, iako mu možemo zamjeriti nedostatak microSD kartice za pohranu videa.

Spomenute mogućnosti programiranja najveća su prednost ovog malenog drona koji zbog svoje veličine nije namijenjen vožnji po vjetrovitom vremenu. Pri naletu povremenog povjetarca, aplikacija nas je upozorila na vjetrovite uvjete kako bismo obratili pažnju na poziciju drona jer možda neće moći samostalno ostati na mjestu. Zadržavanje pozicije mu ide dobro jer svoju poziciju određuje kamerama i senzorima, a ta njegova stabilnost lebdenja pripisuje se DJI tvrtki. Male dimenzije i stabilnost leta omogućuju vrlo dobru zabavu na manjem prostoru u vlastitom domu. Kako je stabilan i precizan te opremljen raznim letačkim (flip) trikovima, može ih izvoditi na manje od pola metra od prepreke. Od trikova su dostupni još i polijetanje iz ruke, polijetanje bacanjem te slijetanje na dlan. Nemojte baciti dron prije nego pročitate upute u aplikaciji kako to napraviti sigurno da dron ne bi završio na podu.

Tello Edu App omogući će vam savladavanje programiranja kroz lekcije na engleskom jeziku primjerene mlađem uzrastu. DroneBlocks aplikacijom moći ćete primijeniti naučeno te svoj dron isprogramirati i progrmski provozati u stvarnom svijetu. Tello aplikacija ima mogućnost podešavanja raznih parametara od kojih je zamjena kontrola za ljevake dosta zgodna opcija. Tu su i neke opcije automatskog snimanja: Tello može snimiti video kada se okreće 360° u krug, zatim dok leti u krug te može letjeti prema gore i unazad kako bi snimio vas ili nešto drugo u sceni udaljavanja. 

Screenshot 20190718 104648

TELLO EDU aplikaciju možete skinuti sa ove poveznice i instalirati bez posjedovanja drona kako biste prvo naučili programirati, a kasnije to znanje primijenili na DroneBlocks aplikaciji i tako provozali Tella



Zainteresira li vas programiranje, dronom ćete upravljati s laptopom tj. USB kontrolerima spojenim na njega. Preporučujemo ga svima koji žele letjeti u zatvorenom prostoru češće nego vani te ukoliko vam je 720p video rezolucija dovoljna, odnosno ne ciljate na video visoke 4K kvalitete. I naravno obavezan je za sve programere i one koji to žele postati jer će olakšati učenje i shvaćanje blokovskog programiranja.

ryze

ryzee

Više informacija

  • Model: Tello drone - powered by DJI
  • Ocjena: 4,5
  • Cijena: 4
  • Proizvođač: Ryze Tech
  • Ustupitelj i cijena: Ustupio: www.ekupi.hr Cijena za Comobo pakiranje: 1.316,53 Kn
  • Minus: nema internu pohranu videa na SD karticu
  • Plus: stabilnost leta, mogućnost programiranja
  • Cool faktor: 5
  • Max. brzina / visina: 8 m/s
  • Max. udaljenost od daljinskog: 100 m
  • Baterija: max. 13 minuta, 1100 mAh
  • Rezolucija: 720p @ 30 fps, 5 MP fotografije
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Ryze Tech Tello

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Ryze Tech Tello - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.