Cooler Master Quick Fire XTI - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Clean look, natrpane mogućnosti: Jedina mana ovog modela je nedostatak softvera za kontrolu njegovih mogućnosti

Cooler Master Quick Fire XTI

Popunjavanje ponude

Nova Cooler Masterova mehanička tipkovnica ima sve zamislive mogućnosti jednog high-end modela

Cooler Master je među prvima proizvođačima računale periferije koji je krenuo punom parom u ponovni trend mehaničkih tipkovnica koji je zadnjih nekoliko godina sve izraženiji, pa čak i među korisnicima ne-gamerskih afiniteta. Tom logikom je išao i Cooler Master gdje mu je Quick Fire serija mehaničkih tipkovnica iznjedrila preko 10 različitih modela, a najnoviji Quick Fire XTi imali smo prilike i isprobati pod vlastitim prstima.

Baš kao i svi ostali modeli iz ove serije XTi ima dosta prepoznatljiv dizajn koji zapravo i odlikuje Quick Fire seriju, s vrlo jednostavnim i oštrim linijama, visoke kvalitete izrade i rigidnosti (tipkovnica se gotovo uopće ne savija pod pritiskom koliko je čvrsta). Ono što ovaj model zapravo odlikuje od ostalih jesu mogućnosti, a jedna od njih je podrška za macro funkcije i dedicirane makro tipke iznad numpad dijela tipkovnice. Nažalost ove funkcije se ne koriste preko softvera, jer Cooler Master ne prilaže nikakvih uz njih osim firmware update (koji donosi dodatne mogućnosti backlight osvjetljenja), tako da se svo „snimanje“ odvija ručno pomoću kombinacije dedicirane Fn tipke i Function tipaka gornjeg prvog reda. Tamo ćete osim makro komandi naći i ostale kontrole poput one za multimediju ili pozadinsko osvjetljenje tipki, a kada smo se već dotakli te teme, ovaj model ima tri različite boje pozadinskog osvjetljena – crveno, plavo i ljubičasto.

XTi podržava nekoliko različitih načina rada pozadinskog osvjetljenja i efekata, a jedan od njih vam omogućava da igrate Snake igru. Da, dobro ste pročitali, Snake igru. Tipke svjetla na način da formiraju zmiju koja se kreće (u plavoj i crvenoj boji), dok se plijen kojeg jede prezentira kroz jednu tipku (ljubičastu), te se igrom upravlja strelicama na tipkovnici. Zgodan dodatak koji možda i nije toliko koristan, ali dodatno opravdava cijenu od malo preko 1.000 kuna.

Što se tiče udobnosti tipkanja, nemamo previše što komentirati, XTi model također koristi Cherry MX tipke, u ovom slučaju Brown verziju koje su najpopularniji izbor na račun svojeg točke odaziva i „klik osjećaja“ pod prstima, a osim njih na raspolaganju imate Blue i Black. 

Maloprodajna cijena: 1.044,05 kn

Više informacija

  • Model: Cooler Master Quick Fire XTI
  • Ukupna ocjena: 4,7
  • Mogućnosti: 5
  • Isplativost: 4
  • Ergonomija: 5
  • Proizvođač: Cooler Master Co., Ltd
  • Tip prekidača: Mehaničke tipke, Cherry MX Brown
  • Sučelje: USB 2.0
  • Plus: Mehaničke tipke, jednostavan dizajn, kvaliteta izrade i rigidnost
  • Minus: Nedostatak dodatnih USB portova i softvera
  • Ustupitelj i cijena: Links d.o.o, www.links.hr, maloprodajna cijena: 1.044,05 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Cooler Master Quick Fire XTI

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Cooler Master Quick Fire XTI - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.