Thermaltake Level 20 RGB

Thermaltake Level 20 RGB

Gaming tipkovnica koja dominira prostorom

Thermaltake je ozbiljno shvatio izazov gaming periferije te puni svoj portfelj proizvoda u svim aspektima ponude. Nova tipkovnica upotpunjuje njihovu RGB obitelj

Thermaltake je nedavno izašao s linijom novih proizvoda, primarno kućišta s podbrendom “Level 20” kojim zaokružuju svoju noviju ponudu gaming periferije i hardvera. Mi smo imali priliku isprobati njihovu mehaničku tipkovnicu atraktivnog naziva Level 20 RGB Titanium Edition.

Tržište je već sada puno različitih implementacija gaming tipkovnica te svatko može pronaći nešto što će mu se svidjeti. No, uvijek se nađe i nešto zanimljivo pa tako ova Level 20 tipkovnica, kako i sam naziv kaže, dominira prostorom oko računala svojim dimenzijama, ali i rasvjetom.

Inače dolazi i u crnoj boji, no naša verzija ponosnog je nazva Titanium Edition. Riječ je o boji kojom je premazana aluminijska ploča gornje površine tipkovnice. Atraktivne je mat tamnosive boje te se za nju ne primaju nikakvi otisci prstiju.

 

 

Prednja strana je zakrivljena prema dolje da bi se izbjegao neugodan dodir oštrih rubova s rukama. Tipke imaju standardnu crnu boju, no također se packe puno manje primijete nego kod nekih konkurentskih ponuda.

Ima već poznati američki raspored tipki s tankim Enter gumbom s kojim će se neki morati boriti ako prvi puta prelaze na ovakvu tipkovnicu. Uz raspored, ne dobivate ni znakove s naših prostora. Srećom, jedna od prednosti mehaničkih tipkovnica je i vrlo lagano mijenjanje samih tipki.

Thermaltake Level 20 tipkovnica 3

 

 

I dok će zamjena “Y” i “Z” znaka biti kratka, ostale znakove ćete morati nabaviti putem interneta te je dovoljno da pašu na Cherry mehaničke držače. Rubovi tipkovnice također nisu umanjivani, već strše barem centimetar ili više, ovisno o strani.

To se pogotovo vidi kod vrha s impozantnim TT logom koji svijetli u RGB stilu kao i ostatak tipkovnice. Desna gornja strana zato je popunjena multimedijskim tipkama i valjkom za kontrolu glasnoće. Kad se naviknete na nju , nećete se htjeti vratiti na običnu tipkovnicu, to vam možemo jamčiti.

Tu su i tri gumba za kontrolu gaming modova i rasvjete.

 

Nije za LAN partyje

Tipkovnica nosi “Full Size” naziv, to jest, ima puni set gumba. Lijeva strana sa slovima jasno je vizualno odvojena od desne s linijom LED rasvjete, kao i malim izrezom pri dnu.

Iako su na prvi pogled atraktivni, TT logo i ta linija RGB rasvjete svijetle značajno jače od backlighta samih slova te će vas pikati u oči kod korištenja tipkovnice. Savjetujemo da softverom prilagodite intenzitet tih dvaju polja za najugodnije korištenje tipkovnice.

Izrez na dnu zanimljiva je odluka te vjerujemo da služi za provlačenje žice slušalica ispod tipkovnice. Naime, ova tipkovnica, osim što ima USB izlaz s gornje strane, ima i audio izlaz na koji možete spojiti svoje slušalice.

Žicu je zatim lagano preusmjeriti ispod tipkovnice da vam ne bi smetala. Za kraj RGB putovanja, imamo i cijeli niz rasvjete s tri strane tipkovnice koja će pratiti rasvjetu s gornje strane. Naravno, sve je moguće kontrolirati s većim brojem aplikacija koje uključuju i Amazon Alexu i naredbe govorom.

Thermaltake Level 20 tipkovnica 1

 

Tako dolazimo do samog srca tipkovnice, a to su Cherry MX switchevi. Posebni su po tome što ne koriste neke od najučestalijih verzija, već naš model dolazi s MX “Speed Silver” switchevima. Riječ je o tipu switcha koji ima točku prepoznavanja pritiska puno ranije od standardnih te nakon svega 1,2 mm prepoznaje pritisak.

Tako je ubrzana responzivnost kod tipkanja, ili, naravno, gaminga, pa će pokreti i izvršene naredbe biti brže prenesene u sustav. Moramo priznati da smo bili ugodno iznenađeni za vrijeme gaming testa koji je trajao možda i duže nego što je bilo potrebno, a na tipkovnici je otipkan i dobar dio recenzija ovog mjeseca.

Možemo reći da je najveća razlika u prelaženju sa standardne gumene tipkovnice te će doživljaj gaminga brzo skočiti gore. Uz to, audio kontrole, kao i jednostavnost povezivanja slušalica, dodatni su bonusi na koje se lagano naviknuti.

Naravno, sve ima svoju cijenu pa će tako mnogi potencijalni kupci morati dobro razmisliti isplati li se dati navedeni iznos za samo jedan dio periferije.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Thermaltake Level 20 RGB

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Thermaltake Level 20 RGB - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.