Creative Sound BlasterX Kratos S5: Nemaš LED na zvučnicima?

Creative Sound BlasterX Kratos S5: Nemaš LED na zvučnicima?

Dva zvučnika sa subwooferom prilično su klasična priča za ozvučenje na računalu, no sve se mijena ugradnjom Aurora LED rasvjete.

Zvučnici Kratos S5 namijenjeni su osobnim računalima te se sastoje od dvaju satelita veličine 198,5 x 118 x 120 mm i odvojenog subwoofera koji služi i kao bazna stanica s opcijama, a dimenzije su mu 306 x 220 x 260 mm. Snaga sustava deklarirana je na 60 W gdje sateliti imaju po 12W, a subwoofer ima snagu do 36W.

Sateliti su veći od standardnih zvučnika koje susrećemo uz računala, što im daje odličan zvuk i kada glasnoću dignemo do maksimuma. Naravno, čist zvuk moguć je korištenjem odvojenog zvučnika za duboke tonove kako ne bi dolazilo do distorzije zvuka na manjim zvučnicima. Sateliti na sebi imaju i neizbježnu LED rasvjetu u obliku trake s nekoliko ledica koje mogu mijenjati boju. Sateliti se na subwoofer spajaju mini-DIN konektorom, što znači da će interoperabilnost s drugim sustavima biti limitirana. Sam subwoofer služi kao bazna stanica te u sebi ima pojačalo i ostali hardver za pokretanje sistema. Na prvu se zvučnik niti ne primijeti jer je dizajniran tako da su ga usmjerili u pod za jedinstveniju distribuciju po prostoru.

Na sebi još ima kontrolu dubokih tonova, ali ni na najvišoj postavci nismo primijetili one distorzije basa koje se znaju pojaviti na sistemima koji ne mogu pravilno reproducirati tražene zvukove. Sa stražnje strane nalaze se svi utori i gumbi, a oni se sastoje od gumba za kontrolu LED rasvjete koji se nalazi na vrhu pozadine, te ručica za kontrolu dubokih tonova. Ispod se nalaze audio-in utori klasičnog 3.5-milimetarskom dizajna, a nakon njih dva mini-DIN utora za satelite BlasterX. Tu je i klasični audio input za spajanje s računalom, ali i mini-USB kojim zvučnici mogu primati digitalni signal iz računala. Cijela stvar napaja se klasičnom 220-vatnom utičnicom.

Za kontrolu glasnoće tu je i mali pak koji se može okretati vrlo kontroliranim i ugodnim pomakom za kontrolu glasnoće. Na njemu je jednostavna crvena ledica koja označava je li sustav uključen ili isključen, dajući sustavu kompletan i moderan dizajn koji će se uklopiti uz svako računalo bez previše isticanja, a LED rasvjeta zvučnika može se isključiti ako vam smeta u večernjim satima.

Više informacija

  • Model: Sound BlasterX Kratos S5
  • Ukupna ocjena: 4,2
  • Performanse: 5
  • Mogućnosti: 4
  • Isplativost: 4
  • Proizvođač: Creative
  • Tip: 2.1 zvučnici
  • Snaga: 60W (satelit 12, subwoofer 36)
  • Dimenzije / masa: 198,5 x 118 x 120 mm / 306 x 220 x 260 mm
  • Ostalo: led osvjetljenje, digitalni i audio ulaz (putem USB-a)
  • Plus: subwoofer ne proizvodi distorzije ni na najvišoj glasnoći s pojačanim efektom basa
  • Minus: relativno kratke žice za satelite; teško je ocijeniti glasnoću preko kontrolera prije nego se čuje neki zvuk
  • Ustupitelj i cijena: Šmit Electronic www.smit-electronic.hr 1.499,90 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Creative Sound BlasterX Kratos S5: Nemaš LED na zvučnicima?

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Creative Sound BlasterX Kratos S5: Nemaš LED na zvučnicima? - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.