Sony WH-1000XM2 - 4.7 out of 5 based on 3 votes
Sony WH-1000XM2

Sony WH-1000XM2

Noseći ove slušalice na glavi dok šećete gradom možete odlučiti želite li osim glazbe čuti i ljude oko sebe, ili ćete se zatvoriti u svoj zvučni "bunker".

Novi model Sonyjevih slušalica, WH-1000XM2, nasljednik je modela WH-1000Xs. Odlikuje ih Bluetooth tehnologija bežičnog prijenosa zvuka, što će iskustvo slušanja u pokretu svakako uzdignuti na jednu višu razinu.

Slušalice su udobne za nošenje i dobro sjedaju na uši zbog elipsastog oblika školjke slušalica obložene spužvom i presvučene tkaninom koja imitira kožu. Takva spužva i nešto tanja presvlaka (u odnosu na presvlaku slušalica) postavljena je i na most slušalica kako bi udobno sjele na tjeme. Školjke se mogu i zakretati, zbog čega će udobno pristajati većini ljudi.

Najviše od svega svidjelo nam se to što tehnologija poništavanja buke odmah nakon uparivanja slušalica s mobitelom radi odlično, bez previše mozganja oko namještanja postavki. Izvanredno iskustvo slušanja praktički je osigurano odmah nakon vađenja iz kutije. Pri povezivanju dobro nam je došao NFC, pomoću kojega je uparivanje potpuno bezbolno, bez suvišnih klikova po izborniku mobitela.

Bežično je u modi, a ove slušalice, osim što su bežične, nude vrlo visoku kvalitetu zvuka. Imaju tehnologiju poništavanja zvuka na trima razinama (koje se još mogu i prilagođavati), što će uvelike doprinijeti kvaliteti slušanja glazbe. Jedan od modova napravljen je tako da se zvuk okoline djelomično poništi prema vrsti prostora u kojem se nalazite. Tako da, ako ste u automobilu i volite se voziti s otvorenim prozorom, možete uključiti poništavanje buke u prometu i osigurati si time idealne uvjete za uživanje. To znači da za vrijeme slušanja svojih omiljenih pjesama svejedno možete čuti vaše suputnike u automobilu, dok je buka okolnih automobila poništena. U tramvaju, recimo, možete izbjeći žamor ljudi

sony SS 1Situacija je nešto lošija s vjetrom, koji se na mahove čuje kada šećete Maksimirom. No za takve situacije imate „čisto“ poništavanje buke, koje će ubiti sve zvukove iz okoline i time uživanje u glazbi staviti u prvi plan. U tom modu nećete čuti suputnike u automobilu, ali ni policijsku sirenu koja vam se približava, stoga biste trebali biti na oprezu namjeravate li se tako kretati u prometu. Takvo poništavanje buke nije na razini industrijskih slušalica koje koriste radnici kako bi pri štemanju betona zaštitili uši od pneumatskih bušilica, no nije ni predaleko od toga jer zvuk pljeska dlanovima pred nosom gotovo je u potpunosti prigušen, što je impresivno.

Zbog toga ove slušalice mogu biti idealan poklon za one kojima smeta buka. No šalu na stranu, mogu se iskoristiti i za snimanje vokala u kućnom studiju, gdje je u slušalicama potrebno čuti matricu, ali istovremeno i vlastiti glas. Eto ga. Ovim primjerima pokušali smo vam dočarati Sonyjevu tehnologiju poništavanja buke koja nas je stvarno impresionirala svojim mogućnostima.

 

Slušalice imaju i korekciju zvuka pri različitim pritiscima zraka te iz Sonyja navode da nude izvrstan zvuk za vrijeme letenja avionom. Nažalost nismo bili u mogućnosti iskušati ovu tvrdnju, no s obzirom na impresivnu kvalitetu zvuka, ne sumnjamo u te riječi.
Slušalice imaju snažne zvučnike od 40 mm s membranom od polimera tekućih kristala (LCP) za prijenos dubokih tonova, a mogu reproducirati pun raspon frekvencija do 40 kH, što će reći da je bas besprijekoran, a srednji i visoki tonovi također. Glasnoća je iznad svake standardne razine i može se kontrolirati uz pomoć touch sučelja na desnoj slušalici. Touch sučelje osim kontrole glasnoće nudi i prebacivanje na prethodnu/sljedeću pjesmu i opcije play/pause. Budete li imali potrebu promijeniti boju zvuka, to ćete moći uz Android ili iOS aplikaciju Sony I Headphones Connect, ali, iako u toj aplikaciji postoje equalizeri, uopće ih nije potrebno modificirati — eventualno ako imate loš zvučni zapis. Sami zvučnici obloženi su mekanom spužvom presvučenom imitacijom kože koja je nešto deblja u odnosu na jeftinije modele. Jajastog su oblika i mogu se zakretati, što ih čini udobnima za dugotrajnije nošenje.

Baterija nudi 30 sati slušanja ili više. Koliko ćete veće izvući iz baterija ovisi o vrsti Bluetooth protokola, a najkvalitetniji je LDAC, koji odašilje približno tri puta više podataka pri maksimalnoj brzini prijenosa od 990 kb/s u odnosu na standardni Bluetooth zvuk. No kako biste LDAC mogli koristiti, potreban vam je i kompatibilan mobitel koji također podržava LDAC standard pri Bluetooth prijenosu zvuka, nešto poput novog smartphonea Sony Xperia XZ1. Osim LDAC-om, visokokvalitetan audio podržan je Sonyjevom tehnologijom pojačala S-Master HX i dekompresorom zvuka DSEE HX, koji će mp3 zvuk dekomprimirati kako bi se što više približio zvuku visoke rezolucije.

sony ss 2

Slušalice imaju samo dva gumba, i to na lijevoj školjci. Jedan za paljenje slušalica i reset Bluetooth konekcije pri duljem pritisku, a drugi za promjenu između triju modova poništavanja buke i za kalibraciju zvuka pri duljem pritisku.

WH 1000XM2 9 2

Obnavljanje Bluetooth konekcije bit će potrebno selite li slušalice s uređaja na uređaj jer se one vežu za spojeni uređaj i ne mogu se spojiti na drugi dok ne obavite reset. To je odlično rješenje za izbjegavanje tuđeg upadanja u vašu vezu ako vam se ugasi Bluetooth na mobitelu, kao što to zna biti slučaj s nekim jeftinim slušalicama drugih proizvođača.

Baterija će trajati 30 sati, a za punjenje će joj trebati 4 sata. Dogodi li se ipak da ostanete bez struje u slušalicama, spojite ih 3,5-milimetarskim audiokabelom s izvorom zvuka (računalo, linija, smartphone...) te nastavite slušati muziku u pasivnom modu dok ih istovremeno punite putem USB kabela. Naravno, u tom pasivnom modu poništavanje buke i touch kontrole neće raditi. Touch kontrole nalaze se na desnoj slušalici i uz pomoć njih možete upravljati glasnoćom, prebacivati se s pjesme na pjesmu, pauzirati i pustiti snimku. Prekrijete li slušalicu dlanom, utišat će se izvođenje glazbe i ugasiti poništavanje buke kako biste mogli čuti što se oko vas događa. Nakon što ruku maknete, glazba se vraća u vaše uši.

Ovo su najbolje slušalice koje smo imali prilike isprobati u zadnjih godinu dana. Bez pretjerivanja!

Više informacija

  • Model: WH-1000XM2
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Opremljenost: 5
  • Proizvođač: Sony
  • Tip: bežične slušalice
  • Sučelje: touch na desnoj slušalici
  • Načini spajanja: NFC, Bluetooth, Micro USB, 3,5 mm stereo jack
  • Baterija: maks. 30 sati (NC uklj.), maks. 38 sati (NC isklj.)
  • Raspon frekvencije: 20 Hz-20,000 Hz (44.1 kHz sampling)/20 Hz-40,000 Hz (LDAC 96 kHz sampling, 990 kbps)
  • Osjetljivost: 103 dB
  • Ostalo: poništavanje buke, optimizacija prema atmosferskom pritisku
  • Plus: LDAC, poništavanje buke, optimizacija zvuka prema atmosferskom pritisku, trajanje baterije
  • Minus: cijena
  • Ustupitelj i cijena: Sony Hrvatska www.sony.hr 3.369,00 kn
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Sony WH-1000XM2

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Sony WH-1000XM2 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.