Cyrus Soundkey

Cyrus Soundkey

Poboljšajte glazbeno iskustvo

SoundKey je portabilni DAC namijenjen poboljšanju mobilnog slušanja glazbe

SoundKey je sam po sebi malen uređaj sličan običnom upaljaču. Napravljen je tako da vam ne smeta pri svakodnevnom rukovanju, a njegov obli dizajn služi da ne bi zapinjao za džepove i, nadamo se, grebao previše po ekranu. Što je DAC? DAC je elektronska komponenta svakog uređaja koji nudi nekakav analogni audioizlaz. Na kraju krajeva, to mu je i u samom imenu (digital-to-analog converter).

Većina tvrtki smartphonea ne zamara se previše tom komponentom, osim možda LG-ja, čijim je flagship mobitelima Quad DAC jedna od glavnih prednosti. SoundKey je osmišljen da bi zvuk iz mobitela pretvorio u analogni signal na profesionalniji način i time pružio stvarniju i bolju sliku zvuka (ako izvor nije previše komprimiran). No problemi nastaju već pri povezivanju jer SoundKey koristi stari MicroUSB standard koji su napustili gotovo svi proizvođači mobitela.

To znači da na žici kojom morate povezati DAC trebate još jednu koja će USB-C pretvoriti u MicroUSB, no imajte na umu da mora podržavati OTG funkciju. Kada se poveže, uređaj funkcionira iznenađujuće dobro. Ako imate solidne slušalice, zvuk glazbe će biti puno čišći, a različite frekvencije neće se miješati do neprepoznatljivosti. Tko dosad nije iskusio višu kvalitetu zvučne snimke najbolje će uočiti razliku kada se vrati na lošiji setup – kao da vam netko novi 32-inčni 4K monitor zamijeni starim CRT-om.Užas.

Naravno, glazba je to bolja što je kvaliteta snimke veća, tako da preporučujemo FLAC snimke. Ako kao i mnogi drugi koristite streaming, svakako postavite najvišu kvalitetu za najbolji doživljaj. SoundKey osim na Androidu (na kojem smo ga testirali) radi i na iPhoneu. I tu dolazi do problema kompatibilnosti. Morate imati tri kabela za povezivanje, a nastavke, naravno, morate sami kupiti.

SoundKey je odličan uređaj koji stvarno daje impresivnu razliku u zvuku, pogotovo ako nemate flagship mobitel. Međutim, zastarjeli način povezivanja, količina potrebnih kablova i oštri metalni rubovi uređaja napravit će pravu nepreglednu šumu od vašeg džepa, a možda i nezaštićenog ekrana vašeg mobilnog ljubimca.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Cyrus Soundkey

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Cyrus Soundkey - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.