Sony WH-1000XM3 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Sony WH-1000XM3

Sony WH-1000XM3

Osvježena tišina

Sonyjeve odlične slušalice s aktivnim noise cancellingom dobile su novu verziju, odnosno osvježenje koje ispravlja neke od mana prethodnih dviju generacija modela WH-1000.

Ponekad se poželimo izolirati od svega i barem na koju minutu uživati u miru slušajući glazbu. Nažalost, gradska vreva ponekad nas natjera da glazbu pojačamo do maksimuma kako bismo suzbili zvukove prometa, građevinskih strojeva i ostalih stvaratelja buke gradskog okružja.

U kvalitetnom zvuku možete uživati čak i pri niskoj glasnoći zahvaljujući aktivnom noise cancellingu

Sony sluške 1

Sonijevska klasika

U svojoj beskonačnoj mudrosti Sony već tradicionalno osvježava postojeće proizvode umjesto dizajniranja novih te u tom naizgled jednostavnom procesu često u nekom aspektu napravi i korak unazad, a u ovom slučaju to je kvaliteta izrade. Druga generacija WH-1000 je kvalitetom bila iznad mnogih konkurenata, osobito metalnim obručem, koji je i izgledom i kvalitetom podigao dojam slušalica kao cjeline. Nove WH-1000XM3 su izrađene od plastike, a iako je jezgra obruča izrađena od metala, sve što dodirujete izrađeno je od plastike i to ne ostavlja najbolji dojam kod slušalica koje imaju ovako visoku cijenu.

Ta plastika koju dodirujete vrlo je kvalitetna i doprinosi niskoj masi, no koliko god ona bila dobra i kvalitetna, po ovoj cijeni teško ju je opravdati. Niska masa je vrlo bitna za over-ear slušalice i Sony je kao i kod prethodne generacije napravio odličan posao s ergonomijom, što nije iznenađenje jer je oblik ostao nepromijenjen. Sila pritiska je odlično izbalansirana, tako da su slušalice osigurane na glavi, no bez stvaranja nelagode nakon duljeg nošenja. Jastučići su mekani i, osim udobnosti, pružaju i odličnu izolaciju te se s lakoćom prilagođavaju različitim oblicima glava.

Tiho i glasno

Glavni feature ovih slušalica je aktivni noise cancelling, koji vam omogućava da uživate u glazbi bez prodiranja buke okoline. Aktivni noise cancelling koristi mikrofone za suzbijanje buke snimanjem okolnih zvukova te reproduciranjem recipročnog zvuka kroz drivere. Puštanjem zvuka recipročne vrijednosti valovi se međusobno pobijaju i do uha slušatelja dopire samo onaj sadržaj koji sam reproducira. Snagu noise cancellinga moguće je regulirati u širokom rasponu te je na maksimalnoj snazi uistinu impresivan i blokira gotovo sve okolne zvukove. Moguće je čuti tek pokoji visoki ton, ali samo kada ne slušate glazbu, dok je tijekom reprodukcije glazbe nemoguće čuti bilo kakvu okolnu buku. Velika mana prošlog modela bila je dopiranje zvukova koraka do slušatelja, a ona je sada nasreću ispravljena.

Slušalice se mogu savinuti i spakirati u kompaktno kućište pa su stoga pogodne za putovanja.

Sony WH 1000XM3 1

Kvalitetom zvuka WH-1000XM3 je uistinu impresivan uređaj. Visoki i niski tonovi imaju odličnu prisutnost i definiciju, dok su srednji tonovi dobili mnogo jaču prisutnost, čime je ispravljena glavna mana zvučne slike prethodnog modela. Slušanje glazbe uz WH-1000XM3 je posebno iskustvo jer možete uživati u kvalitetnom zvuku čak i pri niskoj glasnoći zahvaljujući aktivnom noise cancellingu. Audiokontrole ovih slušalica izvedene su kroz panel osjetljiv na dodir smješten na desnom earcupu i uz kratko vrijeme privikavanja moguće je brzo i pouzdano kontrolirati sadržaj koji reproducirate. Slušalice također imaju podršku za Google Assistant, koji je moguće pozvati kroz panel osjetljiv na dodir.

Zaključak

Tražite li kvalitetne over-ear bluetooth slušalice, Sony WH-1000XM3 su definitivno vrijedne razmatranja. Iako su blago nazadovale kvalitetom izrade, veliki iskorak napravile su kvalitetom zvuka, kao i kvalitetom noise cancellinga, čime su definitivno opravdale svoju visoku cijenu.

Više informacija

  • Model: WH-1000XM3
  • Ukupna ocjena: 4,7
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Dojam: 5
  • Proizvođač: Sony
  • Načini spajanja: Bluetooth 4.2, 3,5 mm
  • Raspon frekvencije: 4-40000 Hz
  • Impedancija: 16-47Ω
  • Duljina kabela/masa slušalica: 1,2 m, 255 g
  • Plus: Kvaliteta izrade, kvaliteta zvuka, noise cancelling, ergonomija
  • Minus: Cijena
  • Ustupitelj i cijena: Sony, www.sony.hr, 2999,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Sony WH-1000XM3

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Sony WH-1000XM3 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.