Samsung HW-Q90R

Samsung HW-Q90R

Soundbar surround za audiofile

Odlično osmišljen i kvaliteteno izveden soundbar 7.1.4- kanalni surround sustav koji će vam ponuditi superioran surround zvuk u filmovima i igrama, uz dodatne napredne mogućnosti poput bežične povezivosti.

Sam vrh ovogodišnje ponude Samsungovih soundbar zvučničkih sustava razvijenih u suradnji s Harman Kardonom čini model Q90R koji naziv dijeli s najnovijom generacijom Samsungovim QLED televizora najviše klase. Stoga nije teško pogoditi kako je ovaj soundbar prvenstveno namijenjen korištenju sa Samsungovim najnovijim QLED televizorima i to onima poprilično velikih dijagonala. Naime, riječ je o prilično velikom i masivnom surround 7.1.4-kanalnom soundbar sustavu koji ukupno sadrži 17 zvučnika!

Glavni zvučnik sadrži tri drivera okrenuta prema naprijed, dva usmjerana prema gore i dva usmjerena na stranu. Ostatak sustava čine masivni aktivni subwoofer i dva stražnja zvučnika s bežičnom povezivošću. Posve je jasno kako je kod ovakvog sounbar zvučničkog sustava naglasak na kino doživljaju unutar vašeg dnevnog boravka, posebno kada govorimo o prostornosti i prožimanju zvuka unutar prostorije.

Bežično je u modi!

Veliki plus je svakako bežična povezivost subwoofera i dva stražnja zvučnika, što olakšava postavljanje i smanjuje „šumu“ kablova koju bismo morali negdje smjestiti. Ovo se posebno odnosi na dva stražnja zvučnika koja tako možete slobodno smjestiti po želji unutar prostorije, međutim, ipak vodite računa o blizini adekvatne strujne utičnice. Dizajn soundbara i zvučnika je prilično minimalistički i ničim posebno ne izaziva pozornost. Kvaliteta izrade je na vrlo visokoj razini, što smo i očekivali. Subwoofer je prilično masivan s ukupnom težinom od gotovo 10 kg, a temelji se na bass reflex dizajnu s ugrađenim pojačalom i 8-inčnim driverom. Sa stražnje strane glavnog zvučnika nalaze se odgovarajući priključci, što uključje jedan HDMI ulazni i dva HDMI izlazna priključka s podrškom za 4K/60p, HDR10, HDR10+ i Dolby Vision, HDCP 2.2, Anynet+ (HDMI-CEC), dok izlazni priključak podržava i Enhanced Audio Return Channel (eARC). Bežična povezivost uključje podršku za WiFi i Bluetooth. Priloženi daljinski upravljač je lak i jednostavan za korištenje uz uobičajene kontrole reprodukcije/pauziranja, kao i tipkom za podešavanje visokih tonova, basova, audio sinkronizacije. Na raspolaganju vam je također nekoliko predefiniranih načina rada, što uključuje Standard, Surround, Game Pro i Adaptive Sound.

Ključna značajka ovog Samsungovog soundbar zvučničkog sustava je svakako mogućnost reprodukcije pravog 7.1.4-kanalnog zvuka s podrškom za Dolby Atmos i DTS Digital Surround. Zaboravite na nekakav virtual surround. Ovaj soundbar sustav je dizajniran tako da vam ponudi superiorni surround doživljaj. Za najbolji mogući doživljaj preporučamo postaviti glavni zvučnik ispred samog televizora, subwoofer u sredinu prostorije, a ostala dva zvučnika sa stražnje strane. Ako ovaj soundbar sustav koristite s nekim od najnovijih Samsungovih QLED televizora, uređaj će automatski podesiti soundbar za korištenje. Zvučnike možete putem aplikacije SmartThings jednostavno povezati na bežičnu mrežu ili ih putem Bluetootha povezati s nekim drugim uređajem na način da prisnete tipku za Bluetooth povezivanje na daljinskom upravljaču te nakon toga na vašem pametnom telefonu ili tabletu odaberete Q90R s popisa dostupnih uređaja za povezivanje.

Superiorni surround

Kvaliteta zvuka koju vam može ponuditi Samsungov soundbar zvučnički sustav Q90R je prilično impresivna. Prilikom slušanja glazbe zamijetili smo vrlo širok tonski raspon uz vrlo dobar bas. Ne treba zanemariti ni ukupnu snagu ovih zvučnika koja pridonosi moćnoj i bogatoj zvučnoj kulisi. Dakako, svoju pravu snagu ovaj će Samsungov soundbar sustav pokazati prilikom reprodukcije zvuka u filmovima i igrama. U igrama posebno do izražaja dolaze višekanalna reprodukcija soundtracka te posebno usmjereni specijalni efekti. Ono što nam se posebno vidjelo kod filmova i igara je način na koji ovaj soundbar sustav zvukom prožima cijelu prostoriju, uz poprilično jasne i dovoljno glasne dijaloge. Podrška za Dolby Atmos i DTS Digital Surround svakako omogućava jedinstven doživljaj prostornosti zvuka koji dolazi iz raznih smjerova. Po tom pitanju je ovaj soundbar sustav jedinstven na tržištu. Dakako, sve to skupa ima svoju cijenu, koja je u ovom slučaju poprilično visoka. Tako da nam ovakav soundbar sustva ponajviše ima smisla s nekim od najnovijih Samsungovih QLED televizora najviše klase. Naime, u tom slučaju dobit ćete savršen spoj zvuka i slike u cilju rekreacije usporedivog kino doživljaja u vašem dnevnom boravku. Nismo, međutim, sigurni koliko ovakav soundbar zuvčnički sustav ima smisla s nekim od jeftinijih modela televizora. U svakom slučaju, Q90R je prilično jedinstveni soundbar zvučnički sustav s kvalitetetom surround zvuka koja je nadaleko superiorna bilo kojem drugom soundbar zvučniku na tržištu.

Više informacija

  • Model: HW-Q90R
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Mogućnosti: 5
  • Isplativost: 4
  • Proizvođač: Samsung
  • Tip: 7.1.4 kanalni soundbar
  • Zvučnici: 17
  • Komunikacija: Bluetooth, Wi-Fi
  • Snaga: 512 W
  • Ulazi: 2x HDMI in, 1x HDMI out, 1x optical in
  • Dimenzija zvučnika: glavni zvučnik 226.0 x 83.0 x 136.0 mm, dubokotonac 205 x 403 x 403 mm
  • Ostalo: Podrška za Dolby Atmos i DTS Digital Surround, 4k HDR video prolaznost
  • Plus: kvaliteta zvuka, „pravi“ 7.1.4-kanalni sustav, podrška za Dolby Atmos i DTS Digital surround, podrška za eARC, mogućnosti bežičnog povezivanja s drugim uređajima, dizajn i kvaliteta izrade
  • Minus: cijena
  • Ustupitelj i cijena: Samsung, www.samsung.hr, 11.099,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung HW-Q90R

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung HW-Q90R - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.