Sony Alpha 9

Sony Alpha 9

24 megapiksela na Full-frame senzoru

Sva ljepota fotografije krije se u ovoj kutijici oznake Alpha 9.

 

Sony Alfa 9 12

MNOŠTVO kotačića i gumbića prvo će vam upasti u oči, a sve s ciljem što veće dostupnosti opcija. Tu su i tri gumba koja mogu biti konfigurirana na opcije prema želji te poseban izbornik za dodavanje prečaca na najčešće korištene opcije.

 

Sony stvarno zna oduševiti ponudom. Sonyjevim flagship fotoaparatom Alpha 9 koristit će se početnici, ali ga ni profesionalci neće željeti zaobići. Ovaj full-frame fotoaparat nudi mnoštvo mogućnosti za snimanje. Ponajviše bi valjalo istaknuti burst od 20 fotografija u sekundi uz nečujan shutter posebno pogodan za snimanje video intervjua. Alpha 9 može poslužiti u raznim prigodama i pritom će snimiti brze i dinamične kadrove kao na sportskim događanjima. Nema ugrađenu bljeskalicu, a ergonomski paše u manje ili srednje velike šake. Imate li veću šaku, dobro  bi vam došao dodatan baterijski grip kako biste fotoaparat lakše držali u ruci, jer baterija je izvrsnog trajanja te, osim za lakše pridržavanje i pomoć pri vertikalnom snimanju, grip vam nije ni potreban.

Ima dva utora za kartice kako bi vam omogućio nesmetan rad na jednoj dok, recimo, drugu kopirate na laptop, a može se i paralelno zapisivati na obje (na jednu video, a na drugu .jpg).
Sa strane su dostupni priključci za slušalice i mikrofon, flash, micro USB, micro HDMI i mrežni priključak. Za povezanost još su tu Bluetooth, NFC i, naravno, Wi-Fi preko kojega možete prebacivati fotografije ili ga povezati s mobitelom kako biste daljinski upravljali fotoaparatom.

Sony Alfa 9 11
KVALITETA fotografija ovisi i o ISO postavkama. Tako je ISO 50 softverski napravljen od ISO 100 te su veliki ISO brojevi isto tako softverski. Primjetit ćete na slici snimljenoj s ISO 6400 kako su prozori nešto mutniji no još uvjek je to fotografija dobre kvalitete

 


Mogućnost snimanja 4K videa odlična je uz ugrađenu stabilizaciju slike od 5 osi te se sada široki kadrovi mogu snimiti i iz ruke. Pri slikanju u tamnijim prostorijama možete imati dužu ekspoziciju fotografija, bez straha da će slika ispasti mutna. Autofokusno izoštravanje sada je za još jednu stepenicu bolje uz 693 točke izoštravanja koje pokrivaju 93 % fotografije (7 % otpada na rubne dijelove), što će vam dati kvalitetne, oštre fotografije i video.
Pri snimanju bursta fotografija autofokusno izoštravanje vrlo je bitno, a kontinuirano tako možete snimiti 250 i više fotografija, ovisno o brzini kartice koju koristite za pohranu podataka. Mi smo koristili SDXC II brzine zapisivanja 300 MB/s, a za fotoaparat smo namjestili da istovremeno zapisuje RAW i .jpg format visoke kvalitete.

A9 tramvaj

BURST fotografija snimljena kako bi vidjeli može li fotoaparat pratiti fokus na dvanajstici. Može, no primjetite na ovoj slici kako su boje iznimno živih tonova u čemu veliku ulogu ima softver za obradu fotografija  ugrađen u Alpha9 fotić

 


Šum na slikama postaje vidljiv tek na ISO 6400,  što je rezultat za svaku pohvalu. Ugrađeni stereo mikrofoni odlične su kvalitete te imaju opcije redukcije šuma vjetra. RAW fotografiju uspjet ćete znatno posvijetliti. Optičko tražilo rezolucije 3,7 megapiksela (koje je zapravo LCD) izvrsne je kvalitete i rezolucijom pokriva 100 % vidnog polja objektiva. Ovo je definitivno najkvalitetnije optičko tražilo koje smo imali prilike vidjeti. U full HD rezoluciji videa moguće je snimati slow-motion video do 120 fps u NTSC,  tj. 100 fps u PAL standardu.

A9 sunce

ALFA SERIJA Sonyjevih fotoaprata oduvijek se dičila živim bojama, a kod devetke niti sunce ne može pokvariti tu raskoš

 


Baterija ovog fotoaparata posebna je priča. Snimili smo nekoliko kraćih videa i 1100 fotografija, zapisali ih u RAW i .jpeg formatu, a pritom smo potrošili tek 20 % baterije.
Sony ovim fotoaparatom dokazuje da može parirati mogućnostima DSLR fotoaparata, a možda ih i premašiti nadolazećim verzijama Alphe. Jedinu zamjerku možemo uputiti zbog visoke cijene, no vjerujemo da će si mnogi od vas poželjeti pribaviti ovaj fotoaparat bez obzira na cijenu. Uz mnoštvo opcija dostupnih putem izbornika fotoaparata, za koje nemamo ni mjesta da bismo ih sve spomenuli, zasigurno ćete biti zadovoljni kvalitetom fotografija.

Više informacija

  • Model: Alpha 9
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Cool faktor: 5
  • Proizvođač: Sony
  • Senzor: 35mm full-frame Exmor RS CMOS
  • Rezolucija: 24 Megapiksela
  • Ekran: 2,9 inča TFT, 1.440.000 piksela, podesiv kut, osjetljiv na dodir
  • Maks. brzina zatvarača: 1/32000
  • Maks. brzina okidanja: 20 fps
  • ISO raspon: (50)/100-51200/(204800)
  • Video: 4K 30p, MP4, AVCHD, XAVC S
  • Trajanje baterije (CIPA): 120 minuta videa, 650 snimaka
  • Dimenzije i masa: 126,9 x 95,6 x 63 mm, 673 g
  • Plus: Vrlo dobra kvaliteta fotografija i videa, ekran osjetljiv na dodir, puno gumbića, brz fokus, trajanje baterije
  • Minus: cijena, nema napredne opcije poput LUT-a za video
  • Ustupitelj i cijena: Sony www.sony.hr Cijena: 41.999,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Sony Alpha 9

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Sony Alpha 9 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.