Panasonic Lumix LX15

Panasonic Lumix LX15

Osim po mirrorless, Panasonic je poznat i po odličnim kompaktnim fotoaparatima. Model Lumix DMC-LX15 ima zanimljiv spoj retro dizajna i modernih featurea koji ga čini uistinu jedinstvenim među fotoaparatima na našem testu.

Retro-futurističan

Pri samom pogledu na model Lumix DMC-LX15 očito je kako se ne radi o običnom kompaktnom fotoaparatu odnosno još jednom sljedbeniku normi kojih se većina konkurenata drži. Retro dizajn ovog fotoaparata prvenstveno proizlazi iz prstena za ručni odabir otvora blende koji nas odmah podsjeća na retro fotoaparate, dok veliki zaslon osjetljiv na dodir kao i moderni set kontrola svima daju do znanja kako je ovo uistinu moderan fotoaparat.

lx 1

 

Kvalitetom izrade Lumix DMC-LX15 je gotovo savršen, zahvaljujući metalnom kućištu koje djeluje iznimno robusno, kao da je napravljen iz jednog komada metala. Uz veliki zaslon osjetljiv na dodir koji uvelike ubrzava navigaciju kroz izbornike i omogućava brzu promjenu fokusne točke, intuitivnim kontrolama pojačanje je horizontalni kotačić koji omogućava brzu promjenu parametara ekspozicije. Zaslon osjetljiv na dodir ima dijagonalu veličine 3 inča sa visokom rezolucijom te visokom svjetlinom koja olakšava njegovo korištenje u izvorima jarkog, izravnog svjetla.

lx 3

Artikulacija s rotacijom od 180 stupnjeva omogućava snimanje autorportreta kao i snimanje pod drugim kutevima u kojima bi statični zaslon bio teško upotrebljiv.

lx15 2

Senzor veličine 1“ i rezolucije 20 megapiksela nudi nisku oštrinu kao i prilično uzak dinamički raspon. Lumix DMC-LX15 gubi velike količine detalja te je taj gubitak očit čak i bez zumiranja kod pregledavanja fotografija. Uzak dinamički raspon također je primjetan kako u svjetlinama, tako i u sjenama, kod kojih su primjetni veliki gubici u detaljima. Autofokus ovog fotoaparata vrlo je brz i pouzdan neovisno o udaljenosti te je jedan od najboljih aspekata ovog fotoaparata.

Vrijedi napomenuti kako smo pri testiranju imali problem sa snimanjem makro kadrova, jer kada smo do kraja otvorili blendu do senzora smo pustili previše svjetla koje čak ni sa najnižom ISO vrijednosti (200) i najvećom brzinom zatvarača (1/2000s) nismo uspjeli kontrolirati te smo bili prisiljeni zatvoriti blendu kako bi pravilno eksponirali fotografije. Automatski način snimanja je odličan, te najbolje iskorištava dostupan hardver. Prilagodba parametara ekspozicije je brza i pouzdana, te će i najneiskusnijim fotografira uvelike olakšati posao.

Dnevni fotić: LX15 podbacio je kod noćne fotografije, prvenstveno uskim dinamičkim rasponom.

lx 4

Boje: Reprodukcija boja često rezultira sjetnim izgledom fotografija.

panasonic 5

Preeksponiran: Velik otvor blende i spora maksimalna brzina zavrača ograničavaju mogućnosti kod makro fotografije.

lx 6

Panasonic Lumix DMC-LX15 zanimljiv je kompaktni fotoaparat koji se izdvaja od konkurencije zanimljivim dizajnom i mogućnošću snimanja 4K videa. Nažalost, ispodprosječne performanse mnoge će natjerati da ga izbace s liste potencijalnog novog fotoaparata.

Više informacija

  • Model: Lumix LX15
  • Ustupitelj i cijena: Panasonic, 4.334,00 kn
  • Veličina senzora: 1"
  • Rezolucija senzora (megapiksela): 20
  • Maksimalna brzina kontinuiranog snimanja (FPS): 10
  • Broj fokusnih točaka: 49
  • Žarišna duljina (kit objektiv) (mm): 24-72
  • Otvor blende: f/1,4-f/2,8
  • ISO raspon: 125-12800
  • Maksimalna rezolucija videa: 3840x2160
  • Maksimalan framerate videa: 120
  • Domet bljeskalice (m): 12,1
  • Autonomija (broj okidanja): 260
  • Masa (sa kit objektivom) (g): 310
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Panasonic Lumix LX15

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Panasonic Lumix LX15 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.