Epson EB-U42

Epson EB-U42

Projicirajte iz različitih izvora slike od VGA te HDMI čak i kroz USB, a možete ga povezati i s mobitelom.

Svestrani mališan

Pri prvom spajanju projektora krenuli smo namjestiti, osim, naravno, oštrine slike, keystone. Začudilo nas je kako je slika već podešena kako bi izgledala „ravnom“. Prolaženjem kroz menu s opcijama vidjeli smo kako se keystone namješta automatski do nagiba od 30°. Naravno, možete i ugasiti tu automatiku ukoliko preferirate keystone postaviti na nulu te sam uređaj postaviti u položaj koji će sliku učiniti „ravnom“.

Epson EB-U42 dovoljno je malen da ga lako, prema potrebi, možete prenijeti na drugu lokaciju.

projektor 1

Sa zadnje strane uočavamo pregršt priključaka i oni će stvarno zadovoljiti svakoga, a posebno bismo izdvojili prijenos slike USB-om, pri čemu na računalo treba instalirati drivere za takav mod prijenosa slike, a posebno će biti od koristi uredima koji imaju širok raspon uređaja s kojih žele prikazivati prezentacije jer USB port imaju gotovo svi laptopi, a gotovo svaki laptop ima drugačiji video izlaz, pa se time može izbjeći gužva s kablovima.

Treba imati na umu kako USB prijenos slike nije pogodan za gledanje filmova visoke kvalitete, no za prezentacije je i više nego dovoljan.

Ovaj projektor ima još poneku zgodnu opciju za prikaz prezentacija. Spajanje s mobitelom kroz aplikaciju Epson iProjection dobro je stoga što na projektor putem Wi-Fi mreže može prenijeti slike, PDF-ove te web stranice s vašeg mobitela pri brzini od nekoliko frameova u sekundi, što je sasvim dovoljno za razne prezentacije, a na tako preneseni sadržaj možete dodavati dodatne bilješke. Uz pomoć iste aplikacije na projektor se može povezati nekoliko sudionika, a moderator određuje čiji će sadržaj biti prikazan na platnu. Iako projektor ima rezoluciju veću od Full HD rezolucije i kvaliteta prikaza slike je na zavidnom nivou čak i pri ECO načinu prikaza kada osvjetljenje pada na 2.235 lumena, a i preferiramo ga zbog tišeg rada ventilatora te produljenja radnog vijeka lampe, zamjeramo mu to što nema nikakav audio izlaz za zvuk, pa ste prisiljeni zvuk slušati na ugrađenom zvučniku jačine 2 W. Zvučnik je dobro podešen kako bi se prioritet dao ljudskom glasu u filmovima koji se mogu razgovijetno čuti, no poželite li kompletan kino ugođaj, morat ćete zvuk na liniju preusmjeravati iz izvora, tj. računala ili drugih uređaja koje spajate na taj projektor.

Straga se nalazi priličan broj priključaka no zamjeramo mu što nema audio izlaz.

projektor 2

Za one kojima nije teško izvesti zvuk s laptopa na liniju te sliku HDMI kablom do projektora, ovaj projektor možemo preporučiti, osim za prezentacije, i za gledanje filmova ili čak igranje računalnih igara na puno većoj dijagonali nego što je to slučaj s televizorskim ekranima. A ukoliko vam taj nedostatak audio izlaza smeta, onda ga preporučujemo kao projektor za prezentacije jer kada je spojen na vašu lokalnu mrežu tvrtke, na njega možete povezati do 16 računala te odabrati njih 4 koja će projicirati sliku, što radne sastanke i poslovne prezentacije svakako može podići na jedan sasvim novi, viši nivo.

Više informacija

  • Model: EB-U42
  • Ukupna ocjena: 4,3
  • Mogućnosti: 4
  • Cijena: 4
  • Proizvođač: Epson
  • Rezolucija / format slike: WUXGA (1920 x 1200)
  • Udaljenost projekcije: 1,8 m - 2,17 m (60 inča platno)
  • Konektori: Miracast, Činč audioulaz, Kompozitni, HDMI (2 x, od kojih je jedan MHL), VGA, USB 2.0 tip B, USB 2.0 tip A
  • Dimenzije: 302 x 252 x 92 mm
  • Težina: 2,8 kg
  • Plus: Lagan i prenosiv, USB prijenos slike
  • Minus: nema audio izlaz
  • Ustupitelj i cijena: Epson, www.epson.hr, 5.499,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Epson EB-U42

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Epson EB-U42 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.