Panasonic TX-65C320 - 4.5 out of 5 based on 2 votes
Za terase spreman: Zbog ne baš idealne uniformnosti crne, ovaj model nije prvi izbor za gledanje filmova, ali ogromna dijagonala savršena je za nogometna uživanaja na terasama kafića

Panasonic TX-65C320

Dvosjekli mač

Ako ste filmofil, kampanjski ili tek vikend gledatelj ali i dalje entuzijast za video, ovaj Panasonic nije za vas jer mu je lako pronaći nedostatke u prikazu slike. No, ako video doživaljavate više „casual“ i ne gledate kritički i pod povećalom svaki prikazani objekt, mogli biste se itekako nauživati s golemim i jeftinim Panasonicom

Televizori dijagonale 65 inča redovito pripadaju višoj srednjoj klasi ponude proizvođača, pa sve do high-enda, i zbog toga je vrlo neuobičajeno i netipično da jedan low-end model dolazi u ovako velikoj dijagonali ekrana. Panasonic je učinio upravo to, izbacivši na tržište TX-65C320. Prvi put otkad pamtimo imamo jedan takav TV u rukama. Za takav potez potrebna je velika hrabrost proizvođača, obzirom da ogromna površina ekrana uz limitirane tehniologije i rješenja za upravljanje pozadinskim osvjetljenjem mogu značiti izrazito neuniforman prikaz crne boje.

Odabir za sportaše

Ovaj Panasonicov model cilja na publiku koja nije u svakom trenutku analitički nastrojena kad pogleda sliku na ekranu nekog televizora/monitora/projektora te mu ciljano traži mane i nedostatke, poput nas. Jer realno, nedostatci u kvaliteti reprodukcije su kompromis koji se morao napraviti kako bi se tržištu moglo ponuditi nešto netipočno – 65“ LED LCD FullHD rezolucije čija cijena ne prelazi 10 tisuća kuna. Upravo je to najveći adut ovom TV-u, a svatko tko voli uživati u prijenosima sportskih manifestacija, tekmi i slično, te pri tome neće kritizirati svaki detalj, dobit će iskustvo koje niti jedan TV u ovoj cijenovnoj klasi ne može punuditi. To je iskustvo „velikog ekrana“ zbog kojeg zadovoljstvo gledanja eksponencijalno raste sa svakim inčom dijagonale. Zbog toga smatramo da je najbitnija karakteristika prikaza slike ovog TV-a obrada pokreta i procerisanje slike u pomaku i zapravo je namijenjen za gledanje nogometnih utakmica na terasi kafića.

Panasonic TX 65C320E 2

Klasika: Četiri HDMI sučelja dovoljna su za povezivanje sa svim vašim uređajima, a tu je još uvijek i SCART?! Važnije od tog, u TV je integriran WiFi modul

 

Ako mu crna nije idealna, a nije, ako se pojavljuje „LED clouding efekt“ koji će izluditi svakog filmofila pri promjeni kadra, a pojavljuje se, onda je kod gledanja tekme ili prijenosa utrke F1 itekako bitan fluidan prikaz loptu na terenu ili oštar prikaz bolida formule kada izlazi iz zavoja i ubrzava. Jer u protivnom, ako spomenuto ne zadovoljava, onda ovakav TV zaista gubi smisao. No, da vas ne držimo više u napetosti, C320 posao procesiranja pokreta odrađuje odlično čak i uz interpolaciju slike s nižih razlučivosti i SD kvalitete programa koji ćete vrlo vjerojatno najviše vremena gledati na ovom TV-u, ako nemate neki IPTV set-top-box i pretplatu kod nekoj ISP-a za HD paket kanala. Valja napomenuti kako (ovisno o trgovini) Panasonic za ovaj televizor nudi i garanciju u trajanju od 5 godina. Jer, iako je odnos cijene/dijagonale ovog uređaja apsolutni Best-Buy, investicija i dalje nije malena.

Promišljena kupovina

Reprodukcija boja i tonova nije idealna, neke su nijanse prebljede, neke nedovoljno zasićene. Bez obzira koliko se trudili podesiti parametre kroz OSD, teško je dobiti realan balans. Ipak, tražiti tako nešto u ovoj klasi je previše. Kontrast je solidan, kao i definicija crne boje, no uniformnost je već spomenuto loša, pa izbijanje svijetlosti kroz matricu možete vidjeti i golim okom u polumračnoj prostoriji. Ulazno kašnjenje je nisko (moguće je prikazati ulazni signal bez procesiranja) pa ovaj TV može poslužiti i za gaming koji će na 65“ dijagonali i konzoli nove generacije izgledati zaista impresivno. Osim toga, zbog velike dijagonale, Panasonicov model pogodan je i za starije osobe koje mogu uživati u veličini slike jer je vrlo vjerojatno da svi nedostatci ovog TV-a kod starije populacije uopće neće doći do izražaja, pogotovo ako prelaze na ovaj TV s neke stare generacije LCD televizora. Dapače u tom scenariju moguć je i napredak u performansama.

Zbog dolaska 4K tehnologije ovo je vrlo vjerojatno i među posljednjim FullHD 65“ LED televizorima koje ćemo imati na tržištu uopće. Aktualni 4K modeli u ovoj dijagonali kreću od 15-tak tisuća kuna što je 50% više od cijene ovog Panasonica. Za tu razliku ćete prvenstveno dobiti bolje upravljanje pozadinskim LED osvjetljenjem i četri puta veću rezoluciju. Isplati li vam se to, ostaje samo na vama i vašim potrebama. Za kraj, potrebno je spomenuti i mogućnost koju smo dosada izbjegavali opisivati – integraciju Netflixa kao usluge koja je od ove godine službeno dostupna i na našem tržištu. Sada to možemo slobodno pribrojiti pod „plus“ u našem infoboxu.

Maloprodajna cijena: 9.990,00 kn

Više informacija

  • Model: Panasonic TX-65C320
  • Ukupna ocjena: 3,6
  • Performanse: 3
  • Mogućnosti: 3
  • Cijena: 4
  • Proizvođač: Panasonic
  • Tip: LED LCD (nije 3D) / FullHD
  • Kut vidljivosti: 176°/176°
  • Osvježavanje: 200 Hz RMR
  • AV priključci: 4 x HDMI, Scart, komponentni, kompozitni
  • Dodatno/Ostalo: 2 x USB 2.0, integriran WiFi, LAN
  • Dimenzije: 838 x 1460 x 48 mm
  • Masa: 27 kg
  • Plus: Velika dijagonala ekrana i cijena, Netflix podrška
  • Minus: Izražen LED clouding efekt i neuniformni prikaz slike, reprezentacija boja i tonova
  • Ustupitelj i cijena: Panasonic, www.panasonic.hr, maloprodajna cijena: 9.990,00 kn
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Panasonic TX-65C320

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Panasonic TX-65C320 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.