Micro:BIT u botanici - 3.0 out of 5 based on 5 votes
Micro:BIT u botanici

Micro:BIT u botanici

Kako iskorisititi pinove
Jedna od najboljih značajki micro:bit računala su pinovi koji omogućuju spajanje vanjskih komponenti i senzora uz čiju pomoć ćete raditi svoje projekte. Mi smo za ovu priliku odabrali projekte izrade mini light-showa i kontrole vlage u tegli s cvijećem.

U današnjem projektu ćemo pokazati kako koristiti ulazno-izlazne pinove s micro:bita i što sve možemo s njima. Ovo je vrlo koristan dio jer nam 20 pinova nudi širok spektar mogućnosti za daljnje projekte jer povezuje vanjske uređaje s mozgom operacije, tj. s micro:bitom. Za početak ćemo raditi s vanjskim uređajima kao što su LEDice, tipkala i senzori. Svi vanjski uređaji se spajaju preko 20 pinskog edge konektora. Vrlo korisno je imati pločicu za proširivanje jer su neki pinovi na micro:bitu teško dostupni, a lemljenje žičica na sam micro:bit ne dolazi u obzir jer zbog visoke temperature prijeti opasnost od termičkog oštećenja samog micro:bita što rezultira trajnom neispravnošću uređaja. Za napajanje vanjskih uređaja koristiti ćemo 3V izvod s micro:bita jer su u pitanju veoma mali potrošači, inače je potrebno koristiti dodatni vanjski izvor napajanja. Programski kod ćemo raditi u JavaScript-u i svaki korak će biti objašnjen kako smo pokazali još prošli put.

NA SLICI su prikazani pinovi Micro:bita i čemu su namijenjeni. Naravno, sve što je analogno nam može služiti i kao digitalno.

MicroBit pinout

(Stranica 1 od 3)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 3)
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.